Balığım yan ve ters yüzüyor

sentinel214

Hectopat
Daha fazla  
Bana 2 haftalığına emanet edilen 2 tane balık var. Sahibi günde 1 tane yemi kırıp vermemi söyledi ve her gün 1 tane yemi kırıp verdim. 1 balık sağlıklıyken diğer balık ben akvaryumun camına vurmadığım taktirde ters duruyor ve vurduğumda ise aşağı doğru yüzse bile su onu yüzeye çekiyor. Ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• 17193030211151086239170487377789.jpg
    17193030211151086239170487377789.jpg
    104,9 KB · Görüntüleme: 204
Balık hareket ediyor mu yoksa sadece ters mi duruyor?

Hocam yapay zekaya sordum ve şunları söyledi. İşinize yarar umarım:
Balığınızın yan veya ters yüzmesi ciddi bir sağlık sorununun işareti olabilir. Bu durum genellikle yüzme kesesi sorunlarından kaynaklanır. Yüzme kesesi, balığın su içinde dengede kalmasını sağlayan bir organdır ve bu organın işlevselliğinde bir problem olduğunda balık anormal yüzme davranışları sergileyebilir. İşte bu duruma yol açabilecek bazı nedenler:

1. Yüzme kesesi hastalığı: Bakteriyel veya viral enfeksiyonlar yüzme kesesinde sorunlara yol açabilir.
2. Sindirim sorunları: Aşırı beslenme veya yanlış türde yiyecekler balığın sindirim sistemini etkileyebilir ve yüzme kesesine baskı yapabilir.
3. Su kalitesi: Kötü su koşulları, özellikle amonyak ve nitrit seviyelerinin yüksek olması, balığın sağlığını olumsuz etkileyebilir.
4. Travma: Balığın bir yere çarpması veya yaralanması da yüzme kesesi sorunlarına yol açabilir.

Bu durumla karşılaştığınızda yapmanız gerekenler:

1. Diyet değişikliği: Balığınızın diyetini hafifletin ve sindirimi kolay besinler verin.
2. Su değişimi: Su kalitesini artırmak için düzenli olarak su değişimi yapın.
3. Tuz banyosu: Balığınızı kısa süreli tuz banyosuna sokabilirsiniz, bu bazen yüzme kesesi sorunlarını hafifletebilir.
4. Veteriner yardımı: Eğer durum düzelmezse, bir veterinerden veya akvaryum uzmanından profesyonel yardım almanız gerekebilir.

Bu adımları takip ederek balığınızın sağlığını iyileştirmeye çalışabilirsiniz.

Hareket ederken ters mi yüzüyor yoksa yüzeye paralel mi?
Biraz yana doğru kayıyor ve aşağı doğru gitmeye çalışıyor.

Balığınızın yan veya ters yüzmesi ciddi bir sağlık sorununun işareti olabilir. Bu durum genellikle yüzme kesesi sorunlarından kaynaklanır. Yüzme kesesi, balığın su içinde dengede kalmasını sağlayan bir organdır ve bu organın işlevselliğinde bir problem olduğunda balık anormal yüzme davranışları sergileyebilir. İşte bu duruma yol açabilecek bazı nedenler:

1. Yüzme kesesi hastalığı: Bakteriyel veya viral enfeksiyonlar yüzme kesesinde sorunlara yol açabilir.
2. Sindirim sorunları: Aşırı beslenme veya yanlış türde yiyecekler balığın sindirim sistemini etkileyebilir ve yüzme kesesine baskı yapabilir.
3. Su kalitesi: Kötü su koşulları, özellikle amonyak ve nitrit seviyelerinin yüksek olması, balığın sağlığını olumsuz etkileyebilir.
4. Travma: Balığın bir yere çarpması veya yaralanması da yüzme kesesi sorunlarına yol açabilir.

1. Diyet değişikliği: Balığınızın diyetini hafifletin ve sindirimi kolay besinler verin.
2. Su değişimi: Su kalitesini artırmak için düzenli olarak su değişimi yapın.
3. Tuz banyosu: Balığınızı kısa süreli tuz banyosuna sokabilirsiniz, bu bazen yüzme kesesi sorunlarını hafifletebilir.
4. Veteriner yardımı: Eğer durum düzelmezse, bir veterinerden veya akvaryum uzmanından profesyonel yardım almanız gerekebilir.

Hayatımda hiç balık bakmadım hocam zaten emanet. 2 balığa da aynı yemeği aynı ölçüde veriyorum zaten neyin sebep olduğunu bilmiyoru.

1. yüzme kesesi hastalığı: Bakteriyel veya viral enfeksiyonlar yüzme kesesinde sorunlara yol açabilir.
2. sindirim sorunları: Aşırı beslenme veya yanlış türde yiyecekler balığın sindirim sistemini etkileyebilir ve yüzme kesesine baskı yapabilir.
3. su kalitesi: Kötü su koşulları, özellikle amonyak ve nitrit seviyelerinin yüksek olması, balığın sağlığını olumsuz etkileyebilir.
4. travma: Balığın bir yere çarpması veya yaralanması da yüzme kesesi sorunlarına yol açabilir.

1. diyet değişikliği: Balığınızın diyetini hafifletin ve sindirimi kolay besinler verin.
2. su değişimi: Su kalitesini artırmak için düzenli olarak su değişimi yapın.
3. tuz banyosu: Balığınızı kısa süreli tuz banyosuna sokabilirsiniz, bu bazen yüzme kesesi sorunlarını hafifletebilir.
4. veteriner yardımı: Eğer durum düzelmezse, bir veterinerden veya akvaryum uzmanından profesyonel yardım almanız gerekebilir.

Hocam zaren bu tip balıkların ömrü 1 ay bilemedin 2 ay oluyor geçen oğlum istedi aldım yine buna benzer bir durum oldu öldü. En iyisi veterinere götürmek ki tedavi olacağını hiç sanmıyorum ya da beklemek.

Biraz yana doğru kayıyor ve aşağı doğru gitmeye çalışıyor.

Hayatımda hiç balık bakmadım hocam zaten emanet. 2 balığa da aynı yemeği aynı ölçüde veriyorum zaten neyin sebep olduğunu bilmiyor.

Hemen enseyi karartmayın desem yalan olur o balık muhtemelen ölecek.

Hocam zaren bu tip balıkların ömrü 1 ay bilemedin 2 ay oluyor geçen oğlum istedi aldım yine buna benzer bir durum oldu öldü. En iyisi veterinere götürmek ki tedavi olacağını hiç sanmıyorum ya da beklemek.

Hocam bu balıklar farklı sanırsam. Sahibi bana bu 2 balığı 3 kere bıraktı ilki şubat ayındaydı. Sanırım 4 5 ay geçti ona rağmen yaşıyorlar bilmiyorum

Hocam bu balıklar farklı sanırsam. Sahibi bana bu 2 balığı 3 kere bıraktı ilki şubat ayındaydı. Sanırım 4 5 ay geçti ona rağmen yaşıyorlar bilmiyorum.

Küçük balıkların ömrü genellikle kısa olur zaten ölürsede çok kafaya takmayın sahibi tecrübeli biriyse zaten sizin yüzünüzden ölmediğini anlayacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı