Balık bakmaya nasıl başlanmalı?

Aurora1

Hectopat
Yer
Güney Kore
Merhaba, uzun süredir bir evcil hayvan almayı düşünüyorum. Balıkta karar kıldım diyebilirim. Fakat nasıl başlayacağım bilemiyorum.

Bakımı çok zor olmayan masrafsız bir balık istiyorum. Bir yazıda Japon balığı için başlangıçta 330-350 TL harcamanın yeterli olduğu yazıyordu. Benim de başlangıç için harcayabileceğim yaklaşık 350 TL maalesef. Bu bütçede başlangıç yapmak için Japon balığı uygun mudur yoksa başka balıklara bakmam gerekir mi?

Bence balık almayın çünkü bir zamandan sonra sıkılabilirsiniz. ve çok fazla bir katkısı etkisi yok. Kedi, kuş gibi evcil hayvanız bakmak daha iyi olur bence. İlla balık diyorsanız Japon balıkları çok çelimsiz pek bilgim yok ama başka balıklara yönelin derim çünkü az ilgilenmezseniz ölebiliyor. Tercih sizin.

Hayatım boyunca yaklaşık 10 tane Japon balığı deneyimim oldu ve her seferinde gözüm yaşlı şekilde toprağın altına koymakla sonuçlandı. Çok kolay can veriyorlar. Onun yerine muhabbet kuşu önerebilirim naçizane. Bambaşka bir hayat giriyor evinize. Yepyeni bir birey. Genelde uzun ömürlü ve evin maskotu.

Bence balık almayın çünkü bir zamandan sonra sıkılabilirsiniz. ve çok fazla bir katkısı etkisi yok. Kedi, kuş gibi evcil hayvanız bakmak daha iyi olur bence. İlla balık diyorsanız Japon balıkları çok çelimsiz pek bilgim yok ama başka balıklara yönelin derim çünkü az ilgilenmezseniz ölebiliyor. Tercih sizin.
Sıkılacağımı düşünmüyorum hocam. Evde bile bir tane bitkim var onunla sohbet bile ediyorum bazen gelişir diye. Kuş olarak 350 TL civarına ne önerirsiniz?

Benim Japon balığım var cok tatli şu an ama kuş falan alabiliyorsan daha fazla eğlenirsin.

Hayatım boyunca yaklaşık 10 tane Japon balığı deneyimim oldu ve her seferinde gözüm yaşlı şekilde toprağın altına koymakla sonuçlandı. Çok kolay can veriyorlar. Onun yerine muhabbet kuşu önerebilirim naçizane. Bambaşka bir hayat giriyor evinize. Yepyeni bir birey. Genelde uzun ömürlü ve evin maskotu.
Hocam 350 TL civarı yeterli olur mu başlangıç için? Ayrıca yaşadığım yerde herhangi bir mağaza yok satış yapan. Kargo ile alabileceğim bir yer var mı?

Benim Japon balığım var cok tatli şu an ama kuş falan alabiliyorsan daha fazla eğlenirsin.
Kaç liraya liraya mal oldu size hocam akvaryum vb. dahil ederseniz.

Hocam 350 TL civarı yeterli olur mu başlangıç için? Ayrıca yaşadığım yerde herhangi bir mağaza yok satış yapan. Kargo ile alabileceğim bir yer var mı?

Bence siz 2. el 40 lt akvaryum + motorlu alın 250 TL.
Kumu 30 TL.
Bizim burada tanesi 20 TL Japon balığı orada da hadi 25 sayalım 2 tane de Japon balığı seçin arkadaş olsunlar. 50 tl
yem : 15-20 tl

bende üstte yazdığım gibi yaptım ama 20 litre tek balık (ikinci balığım hastalandı öldü😟)

Bence siz 2. el 40 lt akvaryum + motorlu alın 250 TL.
Kumu 30 TL.
Bizim burada tanesi 20 TL Japon balığı orada da hadi 25 sayalım 2 tane de Japon balığı seçin arkadaş olsunlar. 50 tl
yem : 15-20 tl
Hocam balığı internet üzerinden satın alabiliyor muyuz? Kargoyla gönderim yapan birkaç kişi gördüm. Yasal mıdır?

Hocam 350 TL civarı yeterli olur mu başlangıç için?
1678656612965.png

-
Alabileceğiniz yerler de kuş veya hayvan satıcısı olan yerler. Şehir merkezlerinde rahatça bulunabileceğini düşünüyorum. Özellikle çarşılarda, hanlarda olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı