Bambu Lab A1 filament tablaya yapışmıyor.

Makaleler
2
Daha fazla  
İlk katta genelde sorun olmuyor ama bi kaç kat çıktıktan sonra ayrılıyor. Sabun ile tablayı yıkadım değişen bir şey yok. Eski Petg kullanıyordum yenisini paketinden çıkarıp taktım yine olmadı. Sebebi ne olabilir? Isı ile vs alakalı olabilir mi? İlla yapıştırıcı mı kullanmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben tabla yapıştırıcısı kullanıyorum. Artı olarak ilk tabanını genişletiyorum çoğunlukla sorunsuz çıkıyor. Islak mendil ve kolonyayla kolayca çıkıyor yapıştırıcı.

1734643422864.png

Diğer kısmından gösterdiğim ayarı yapın fakat kenar genişliği kısmını kendiniz deneyerek istediğiniz boyutta genişletebilirsiniz. Yapıştırıcı olarak İstanbul filamentin yapıştırıcısını kullanıyorum memnunum. İlk sorduğunuz soruyu anlayamadığım için uzun uzun yazdım kusura bakmayın.

Eki Görüntüle 2377895

Diğer kısmından gösterdiğim ayarı yapın fakat kenar genişliği kısmını kendiniz deneyerek istediğiniz boyutta genişletebilirsiniz. Yapıştırıcı olarak İstanbul filamentin yapıştırıcısını kullanıyorum memnunum. İlk sorduğunuz soruyu anlayamadığım için uzun uzun yazdım kusura bakmayın.
Brim mi ekliyorsunuz yazmak istemiştim yanlış olmuş. Sizde Brim(kenar) eklemeyi göstermişsiniz :)

Eki Görüntüle 2377895

@Salih Gürbüz Buradakine ek olarak baslangic katmani hizini da dusurmeyi deneyebilirsiniz.

1734712856109.png

Ayrica buradaki degeri de 0,16 seklinde deneyip biraz daha saglamligina katkida bulunabilirsiniz.

1734713000702.png

Ozellikle kalkan bolgelere yapistirici surmek daha hizli bir cozum olabilir bence. Baskinin ilk anlarini gozlemleyip kalktigi gibi iptal ediyorum ben, yapistirici surup tekrar baslatiyorum.

@Salih Gürbüz Buradakine ek olarak baslangic katmani hizini da dusurmeyi deneyebilirsiniz.

Eki Görüntüle 2378359

Ayrica buradaki degeri de 0,16 seklinde deneyip biraz daha saglamligina katkida bulunabilirsiniz.

Eki Görüntüle 2378360

Ozellikle kalkan bolgelere yapistirici surmek daha hizli bir cozum olabilir bence. Baskinin ilk anlarini gozlemleyip kalktigi gibi iptal ediyorum ben, yapistirici surup tekrar baslatiyorum.
Anladım hocam sağolun ama bunun makinanın kalibrasyonu ile alakası yok değil mi? Yani makina iyi kalibre ediyor olmasına rağmen oluyor bu. Zaten makinayı kalibre etmenin bir yolu yok diye biliyorum.

Anladım hocam sağolun ama bunun makinanın kalibrasyonu ile alakası yok değil mi? Yani makina iyi kalibre ediyor olmasına rağmen oluyor bu. Zaten makinayı kalibre etmenin bir yolu yok diye biliyorum.
Her baski basinda yapiyor zaten. Ekstra olarak yazilimin ust kisminda kalibrasyon sekmesi var filament ayari ve ekstruder duzgunlugu icin. Daha cok filament ve tabla ile alakali bu. Cok basima geliyor, 3+ saatlerde genelde yapistirici kullaniyorum.

Ayrica 2-3 baskida bir izopropil alkolle temizliyorum, biraz peceteye dokup siliyorum tablayi hic cikartmadan. Yapistirici surdukten sonra baski sonrasi el yikama sabunu + sunger + su ile yikiyorum iki tarafini epey saglam oluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı