Bana ders çalış denince çok sinirleniyorum

Ne alaka hocam?

Kendi iradenle kur'an okumadıktan sonra boş o iş hocam. Sen dersini çalış ne zamanki gerçekten dine merak sararsın o zaman oku.

Hocam kendi irademle kuran okumak bende isterim bütün Müslüman'lar ister ancak birisi söyleyince sinirleniyorum ve yapasım varsa bile yapmıyorum bu psikolojik bir durum da olabilir.

Biraz sakinleş dostum. Senin iyiliğin için söylüyorlar fakat yeteri derecede çalışıyorsan sakin ve güzel bir dil ile bunu söyleyebilirsin. Unutma ki sinir beynimizin bize oyunudur.

Dostum bana göre yeterli bir düzeyde çalışıyorum ancak annem ve babam hiçbir şekilde yeterli değil diyor ben ne yapsam bilemedim günde 6-7 saat ders çalışmamı bekliyorlar ben 2-3 saat çalışıyorum.

Yaşın küçük olduğu için kolay sinirleniyorsun. Ergenliğin getirileri. Ailenle konuşmanı öneriyorum. Siz bana söylemeyin ben kendim görevlerimi yapacağım dersen okeylerler diye düşünüyorum.

Yaşın küçük olduğu için kolay sinirleniyorsun. Ergenliğin getirileri. Ailenle konuşmanı öneriyorum. Siz bana söylemeyin ben kendim görevlerimi yapacağım dersen okeylerler diye düşünüyorum.
Yaşım çok küçük değil yetişkinlerde de var bu sorun hem ben söylesem de aynı şeyi yaparlar

Yaşım çok küçük değil yetişkinlerde de var bu sorun hem ben söylesem de aynı şeyi yaparlar
12-13 yaşında falansin dostum nasıl küçük değil. Sen ailenle adam akıllı konuşursan bir şey olmaz. Aranızda iletişim güçlü olduğu sürece sorun olmaz. Ki bunda bir şey yok ben sınav senemde ne zorluklar çektim sende çekeceksin. Senin iyiliğini istediklerini biliyorsundur.

12-13 yaşında falansin dostum nasıl küçük değil. Sen ailenle adamakıllı konuşursan bir şey olmaz. Aranızda iletişim güçlü olduğu sürece sorun olmaz. Ki bunda bir şey yok ben sınav senemde ne zorluklar çektim sende çekeceksin. Senin iyiliğini istediklerini biliyorsundur.

Kanka ben 14 yaşındayım bir sene geç başladım okula ben kaç kere konuştum onlarla tamam diyorlar 5 dakika sonra hadi ders çalış diye devam ediyorlar.

Kanka ben 14 yaşındayım bir sene geç başladım okula ben kaç kere konuştum onlarla tamam diyorlar 5 dakika sonra hadi ders çalış diye devam ediyorlar.
Ya desinler ne olacak? Klasik Türk ailesi. Sende onlar demeden ders çalışmaya başla bir şey diyemezler zaten. 8. Sınıfta yaşadığım zorlukların haddi hesabı yok. Ailemle çok sorun yaşadım. Sabret 1 sene.

mesela dün kureyş suresini ezberledim
Ezber? Arapça mı =D

O bu değil de bir müslüman olarak kutsal kitabı okumanı öneririm. Tabii anlayarak oku, Arapça anlayacak durumun olmadığına göre Türkçe okursun. Birileri ne kadar kabul etmek istemese de bu din evrensel nitelik taşıyor, hiçbir dilin kutsallığı yok. Türkçe dua etsen de Arapça dua etsen de Tanrı anlıyor.

Ezber? Arapça mı =D

O bu değil de bir Müslüman olarak kutsal kitabı okumanı öneririm. Tabii anlayarak oku, Arapça anlayacak durumun olmadığına göre Türkçe okursun. Birileri ne kadar kabul etmek istemese de bu din evrensel nitelik taşıyor, hiçbir dilin kutsallığı yok. Türkçe dua etsen de Arapça dua etsen de tanrı anlıyor.

Ne alakası var her şey usulüyle okunur bende istiklal marşını İngilizce okuyayım o zaman olur mu öyle.

@444824 kanka aılene ben ders calısıyorum dıne zamanım yok 5 vakıt namazımı kılıyorum de geç ama cıdden aılene anlat bana ders calısın demeyın ben YKS'ye hazırlanırken basımın etını yıyorlardı ben hep sustum salak gıbı hiç demedım benı yalnız bırakın sonra olaylar oldu bayağı yuklu mıktarda para kazandım okumanın pek onemlı olmadıgını anlattım sonrasında calısmak ıstersem kendım calısrım dedım benı rahat bıraktılar son 3 4 ay anca calıstım sımdıden soyle ayrı oda da calısıyorsan 1 2 hafta onların yanında ders calıs göster ders calıstıgını senı salarlar dinle de pek ugraşma kafayı yersın ders çalışamazsın benım sınavım var 5 vakıt namazımdayım benı rahat bırakın de yeter onlara.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı