Banggood sitesi hakkında deneyimli olan var mı?

salih213

Hectopat
Banggood sitesinde bir ürün beğendim, Türkiye doğrudan posta (vergisiz) diye bir seçenek var bu seçeneği işaretlersem vergi ödemiş olur muyum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla vergisiz seçeneği seçtiğinde ekstra bir vergi çıkartmıyorlar.

Ben geçenlerde;
26.10.2020 tarihinde 840 TL'ye projeksiyon cihazı aldım.
Çinden Türkiye'ye 07.11.2020 tarihinde giriş yaptı.
Gümrük; ürünün değerini belirleyemediğinden (vergi çıkartmak için) ötürü bana bir makbuz gönderdi. Ürünün faturasını, dekontunu falan istediler bende gönderdim. Sonrasında baktığımda 314.8 TL'lik vergi yansıtmışlar sağolsunlar.
Bugün (14.11.2020) gümrükten çıkarıldı torba geliş kaydı yapıldı yazıyor, herhalde 2-3 güne kadar gönderirler diye tahmin ediyorum.
Bu arada ürün bana ulaşmadan yanii dün banggood.com ile iletişime geçtim. Vergi çıkartıldığını ve ürünümün vergi garantili olduğunu falan söyledim. Bugün mail ile dönüş yaptılar baya da ilgililer, yardımcı olacaklarını falanda söylemişler.

Kısacası; herhangi bir çekingem yok çünkü büyük bir firma ve cidden müşteriyle ilgileniyorlar.
Sana tavsiyem bir ürün alıyorsan tarife sigortası ve vergi sigortası seçenekleriyle alman olacak.

Benim 840 TL ödememin içinde 84 TL Express shipping (hızlı gönderi), 36 TL vergi sigortası ve 14 TL nakliye sigortası da var.
Tekrar ve tekrar altını çizmek istiyorum; benim düşüncem&tavsiyem vergi sigortasız ürün alma. Vergi sigortalı ürün bile alsan gümrük vergi çıkartabiliyor (bana da yaptığı gibi) ama banggood.com ödediğin verginin %100 iadesini 7 ila 15 gün içerisinde sana yapıyor.

Banggood'da şu tip bir sıkıntı yaşayabilirsin. Verdiğin siparişteki ürün yoksa ona benzeyen bir ürün gönderebilirler. Vergi hakkında fikrim yok, ben vergi öncesi dönem alışveriş yapardım. Zaten baktığım ürünler TR'de daha ucuz hala gelmiş, anlaşılır gibi değil.

Google'da Türkiye doğrudan posta (vergisiz) diye aratırsan mağdurlara da rastlarsın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı