Banka Kartmız Kopyalandı

Merhabalar bu sabah annemin telefonuna bankadan para çekildiğine dair mesaj geldi. Kart yanımızda olduğu için kopyalandığını düşünüp hemen bankayı arayıp kapattırdık kartı ama hesabı boşaltmışlar tabi. Biz bu parayı bankadan alabilir miyiz? Sonuçta bizim bir suçumuz yok muhtemelen ATM ye kopyalama cihazı yerleştirmişler. Parayı alabiliyorsak ne yapmamız lazım bilgisi olan var mı?

Merhabalar bu sabah annemin telefonuna bankadan para çekildiğine dair mesaj geldi. Kart yanımızda olduğu için kopyalandığını düşünüp hemen bankayı arayıp kapattırdık kartı ama hesabı boşaltmışlar tabi. Biz bu parayı bankadan alabilir miyiz? Sonuçta bizim bir suçumuz yok muhtemelen ATM ye kopyalama cihazı yerleştirmişler. Parayı alabiliyorsak ne yapmamız lazım bilgisi olan var mı?
Konu açmak yerine banka ile konuşmanız gerekiyor.
Mutlaka bir şeyler yapılır, her ATM de kamera var zaten.

İlk olarak bankanıza gidip detayları öğrenin. Hangi atmden hangi şehirden vs gib daha sonrasında nasıl olduğunu sorun onlar size açıklarlar daha sonra bu paramın iadesi konusunda neler yapılır şeklinde bir sor. Tahminimce eğer ATM kaynaklı ise iade alırsınız ama örnek veriyorum bir alışveriş yaptınız(market,bakkal vs) ve kartınızın bilgileri kopyalandı. O zaman sizin hatanız olduğu için bu zor.

Hepsiburada üzerinde bir açık var arkadaşlar benim de babamın kredi kartı patlatılmıştı bu şekilde bankaya başvuru yaptık para zorluk çıkarılmadan iade edildi kart kapatıldı. Bu ise online alışverişte olan bir olayken oluyor. Bu tür suçlarda bankalar zorluk çıkarmıyor.

Kimsenin başına gelmesin bu olay Allah korusun. ATM'ler eğer yeşil girişli eski tip ATM'ler ise onlardan mümkün mertebe para yükleyip çekmeyin, o yeşil girişin üzerine tıpatıp aynısını geçiriyorlar anlaşılması zor.

Şu videoya bir göz atın:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bankaya zaten ihbarda bulundum onlarda emniyete haber verdiklerini söylediler. Sizi durumdan haberdar edicez dediler. Hafta sonu olduğu için şubeye gidemedim, pazartesi günü gidicem. Şuan yapıcak bir şeyim olmadığı için buraya da sorayım belki başına gelen varsa en azından sürecin nasıl işlediğini öğrenirim dedim.
Bu arada kart internete kapalı alışveriş yaptığım yerlerde sürekli gittiğim yerler yani pos cihazından kopyalama yapıldığını zannetmiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı