Bannerlord nasıldır?

8 yıl kadar uzun süre olmasının sebebi başta adamların Paradox Interactive'den kurtulup, oyunlarını kendileri yayımlamak ve hiçbir yere bağımlı olmamak adına kendi oyun motorlarını geliştirmelerinden ve birden fazla kez oyunun arayüzünün silinip en baştan yapılmasından mütevellit çıkış zamanı bu kadar uzamıştır. TaleWords gibi bir şirket 100 kişiye yakın çalışan ve kısıtlı bütçe ile yapabileceğinin en iyisini yapmış, senelerce gerek oyun motoru gerek arayüz bakımından kullanıcılara en iyisini sunmak adına çabalamışlar. TaleWords Interactive gibi küçük bir şirketten Rockstar'ın Red Dead Redemption'u beklenemez tabii ki. Uzun lafın kısası mükemmel bir oyun olmuş bence, an itibari ile 159 saatim var ve oynamaya devam ediyorum. Kalradya'yı ele geçirip geçirip yeni save açıyorum. Alın kesinlikle sıkılmazsınız ayrıca arayüzü ilk başta karmaşık görünse de olabildiğince kompakt ve rahat. Mekanikler Warband'den alıştığımız mekanikler. Yapay zeka Warband'e göre geliştirilmiş olsa da erken erişim olmasından mütevellit yeterli değil. Oyunda birtakım buglar var ancak sürekli fix güncellemeleri geliyor. Crash başlı başına bir sorun ve hâlâ çözümlenemedi, özellikle 500v500 gibi kalabalık savaşlarda crash yeme şansınız yüksek, özellikle de kale kuşatması ise. Ticaret bandı da oldukça geliştirilmiş, bir ürün nerede çoksa orada ucuz ancak başka bir şehirde ürünün azlığından dolayı fahiş fiyata satılabiliyor siz de kâr ediyorsunuz. Krallık kurmak da gayet işinize yarıyor. Görevler kendini tekrar etse de başlangıç için ideal. Söyleyebileceklerim bu kadar iyi oyunlar.

Son düzenleme:
8 Yıl kadar uzun süre olmasının sebebi başta adamların paradox ınteractive'den kurtulup, oyunlarını kendileri yayımlamak ve hiçbir yere bağımlı olmamak adına kendi oyun motorlarını geliştirmelerinden ve birden fazla kez oyunun arayüzünün silinip en baştan yapılmasından mütevellit çıkış zamanı bu kadar uzamıştır. Talewords gibi bir şirket 100 kişiye yakın çalışan ve kısıtlı bütçe ile yapabileceğinin en iyisini yapmış, senelerce gerek oyun motoru gerek arayüz bakımından kullanıcılara en iyisini sunmak adına çabalamışlar. Talewords ınteractive gibi küçük bir şirketten Rockstar'ın Red Dead Redemption'u beklenemez tabii ki. Uzun lafın kısası mükemmel bir oyun olmuş bence, an itibari ile 159 saatim var ve oynamaya devam ediyorum. Kalradya'yı ele geçirip geçirip yeni Save açıyorum. Alın kesinlikle sıkılmazsınız ayrıca arayüzü ilk başta karmaşık görünse de olabildiğince kompakt ve rahat.

Beğenmişsin bu senin fikrin. Ben beğenmedim açıkçası. Belki oyun kıtlığından sıkıntıdan patlarım o zaman başlarım bu oyuna. Zaten kimse Taleworlds'dan Ubisoft gibi köklü firmanın çıkaracağı oyunlardan istemiyoruz. Sadece biraz Warband'dan farklı olsaydı.

Warband'ı oynamadım. Bannerlord'a ise geçen hafta sahip olabildim. Yaklaşık bir haftada 50 saat oynadım. Oyun resmen beni esir aldı. Hep böyle içimden şöyle bir oyun olsa da oynasak dediğim oyun olabilir. Bazı insanlar büyük beklentilerle beklediği için beğenmemiş olabilirler ancak benim gibi sıfırdan oynayacaksanız oyun gerçekten sizi atmosferine içine alıp eğlendiriyor.

Warband'ı oynamadım. Bannerlord'a ise geçen hafta sahip olabildim. Yaklaşık bir haftada 50 saat oynadım. Oyun resmen beni esir aldı. Hep böyle içimden şöyle bir oyun olsa da oynasak dediğim oyun olabilir. Bazı insanlar büyük beklentilerle beklediği için beğenmemiş olabilirler ancak benim gibi sıfırdan oynayacaksanız oyun gerçekten sizi atmosferine içine alıp eğlendiriyor.

Oyun fiyasko. Warband'ı oynamadığınız için öyle. Warband'ın cilalanmış hali. Oyuna bırakın 60 TL'yi 30 TL vermem aslında da Türk firma destek olalım diye aldım oynayacağız artık yapacak bir şey yok.

Fiyasko olan kısmı tam olarak neresi?
Fiyasko olan kısmı tam olarak neresi?
Oyun aynı. Eski sürümlerinin hepsi ile aynı. Krallık kur savaş, savaş, savaş kale ele geçir. Hep aynı olaylar. Lord falan çekeyim diyorsun çeşitlilik yok dükkan al, kervan kur hep aynı. Diplomasisi çöp yani iyi olan tarafı çok az belki erken erişimden sonra varyasyon falan getirirlerde oynarız.

Oyun aynı. Eski sürümlerinin hepsi ile aynı. Krallık kur savaş, savaş, savaş kale ele geçir. Hep aynı olaylar. Lord falan çekeyim diyorsun çeşitlilik yok dükkan al, kervan kur hep aynı. Diplomasisi çöp yani iyi olan tarafı çok az belki erken erişimden sonra varyasyon falan getirirlerde oynarız.
Bu oyunun tarzı bu. Mount&Blade serisini ne kadar değiştirirse TaleWords, Mount&Blade ve TaleWords fanları da o kadar azalır. Mount&Blade'in kendine özgü bir türü olduğundan eşsiz bir oyun. Ne kadar değiştirirlerse oyun o kadar Mount&Blade'likten çıkar. Aslında firmanın yaptığı da bir hata, değiştirilmesi çok zor olan bir oyun türüne yeni oyun duyurmak büyük sorumluluk istiyor. Ancak tüm bu eksilere rağmen Bannerlord, kesinlikle Warband'ın aynısı değil. Ben de indirip oynamadan önce aynı oyun olduğunu düşünmüştüm izlediğim videolar dolayısıyla ancak işler öyle değilmiş.

Bu oyunun tarzı bu. Mount&Blade serisini ne kadar değiştirirse TaleWords, Mount&Blade ve TaleWords fanları da o kadar azalır. Mount&Blade'in kendine özgü bir türü olduğundan eşsiz bir oyun. Ne kadar değiştirirlerse oyun o kadar Mount&Blade'likten çıkar. Aslında firmanın yaptığı da bir hata, değiştirilmesi çok zor olan bir oyun türüne yeni oyun duyurmak büyük sorumluluk istiyor. Ancak tüm bu eksilere rağmen Bannerlord, kesinlikle Warband'ın aynısı değil. Ben de indirip oynamadan önce aynı oyun olduğunu düşünmüştüm izlediğim videolar dolayısıyla ancak işler öyle değilmiş.
Evet oyun Mount&Blade serisinden ayrılmamalı ama bana Warband Remastered gibi geliyor sizin düşüncenize saygı duyuyorum ama oyunu aşırıya kaçmayacak şekilde değiştirebilirlerdi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı