Barbel Row Artmıyor

Remous

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar:) Beni bilen arkadaşlar biliyor evde kendi halimde spor yapmaya çalışan bir kişiyim. Yaklaşık 1 senedir yapıyorum, 13 ay falan oldu. Uzunca bir süre imkansızlıklarda sırt çalışamadım. Halter alınca ise barbel row yaparak çalışmaya başladım. Bir süre 5x5 sisteminde çalıştım sonra sırt için verimli gelmediğinden molalarla tekrarlarla ve ağırlıklarla oynayarak daha hızlı gelişme kaydettim. Fakat baya uzun bir süredir 36.5 kg de tıkandım ve artık gitmiyor. Üstelik gerilemeye bile başladı. Genelde kas ağrısı sadece karın bölgemde ve sırt bölgemde olur. Bu cins sıkıntılı platoları aşmak için ne öneriniz var?
Çalışma şeklim fullboyd, haftada 3 gün yapıyorum. Sırt çalıştığım tek hareket bu. Vücut kütlem ise 58 KG. Şimdiden teşekkür ederim.

Spor salonuna yazılın. Çeşitlilik ve yeterli çalışma ile tıkandığınız yeri aşarsınız. :) Ayrıca zamanınız kısıtlı değilse "Full Body" yapmayın.

Squat ve deadlift yaparken artık kendi ağırlığımı ya da moduma göre 1.5 katını aşmıyorum. Önceden 2 katını yapıyordum. Benim yaşımda yani 28 yaşında sakatlığa açık olabiliyor. Bench press konusunda da 1.5 katı olmasada 1.3 katını yapabiliyorum artık. 3 haneli kiloya yakın olunca birde geçmiş omuz sakatlığı yüzünden 4 yıl bench press yapamayıp kör topal dumbell press yapınca bence güzel gelişme.

Yeni açtığınız konuda da 1.5 katı demişsiniz. Ona da yorum yapıyorum. :LOL:

Ağırlıkları 26 KG ye düşürüp 12 tekrar yaptım ve RPE 9 veya 8 olacak şekilde arttırıyorum. Tekrarları da kısarak. Yemeyi biraz arttırdım. Aslında plato genelde aşabildiğim bir durum ama burda gerçekten tıkanmış hissettim kendimi. Bu arada curl de yapıyorum. Mesela o da artıyor. Overhead press yapıyorum o da çok iyi artıyor. Ama sırtta bir sıkıntı var gibi:( Neyse göreceğiz tavsiyeler için teşekkürler. Devamını bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı