Barcelona'nın en kötü yılı

er4n

Kilopat
Makaleler
9
Daha fazla  
Barcelona'nın en kötü yılı.

Bu yıl şampiyonlar ligi'nde 2 gol atıp Beşiktaş'ında (3), gerisinde kaldılar.

2013 yıllarındaki efsane oyuncular nerede.

PSG'ye 6 atan oyuncular nerede.

Şimdi Bayern Münih'den 8 yiyorlar.

Resmen üzülüyorum Barcelona'nın haline.

Özlediğim o eski Barcelona'yı.

Andrés ıniesta, lionel messi, gerard piqué, xavi, ronaldinho.

Ve daha fazlası.

Özledik.

Elveda Barcelona efsanesi.

Barcelona son 18 yıldır ilk defa son 16'ya kalamamış. Önceki 17 sene de Messi vardı. Böyle bir istatistikle ne yapılabiliyorsa yapalım :)

Yanlış transfer politikası ile ekonomik anlamda battılar. 2011 yıllarını özlüyorum. Barcelona'nın uzay futbolu oynadığı yıllar. Toparlanıp tekrar zirveye çıkmaları kim bilir kaç sene alacak.

Barcelona'nın çöküşü 16-17 sezonunda başladı ve her sezon daha gerilediler. La Liga'daki kalite düşüşü sayesinde Barcelona'daki kötü gidiş ligde göze batmadı ancak Şampiyonlar Ligi'nde 6 senedir durumlar pek de iç açıcı değil.
Barcelona son 4-5 yıldır böyle, insanların özellikle bu sene "Barcelona çöktü" demesine anlam veremiyorum.

2016-2017 Juventus 3-0 ile eledi.
2017-2018 Roma 3-0 ile eledi.
2018-2019 Liverpool 4-0 ile eledi.
2019-2020 Bayern Munih 8-2 ile eledi.

Çöküşün en büyük mimarı Joan Laporta denilen Barcelona'nın başkanıdır. La Masia'ya yeteri kadar yatırım yapmadı. Xavi Simons gibi genç yetenek denilecek oyuncuları sağa sola bedavaya sattı resmen. Barcelona'nın ben şu andan itibaren daha kendini toparlayacağını sanmıyorum. Xavi iyi bir oyuncuydu ama iyi bir teknik direktör olduğu havasına insanlar çok erken girdi. Barcelona'yı en iyi dönemine taşıyan Pep Guardiola'nın kendisidir. Eski oyuncuları takıma transfer etmekle bir yere varamazsın, adamlar 38 yaşındaki Dani Alves'i takıma kattılar ama o yetmezmiş gibi hala daha 37 yaşındaki İniesta'dan umut bekliyorlar. Bu kafayla devam edilirse Barcelona 10-15 sene zirve için yarışmış bir kulüp olarak aklımızda kalacak.

Çöküşün en büyük mimarı Joan Laporta denilen Barcelona'nın başkanıdır.
Çöküşün en büyük mimarı Josep Bartomeu'dur, Joan Laporta değil. Saçma sapan transfer politikası, yanlış teknik direktör tercihleri, Barcagate skandalı ve daha sayamadığım birçok vukuatı olmuştur kendisinin.

Florentino Perez, Barcelona başkanı olsa bu kadar zarar vermezdi takıma.

Barcelona bu sene kötü. Çünkü Messi Psg'ye gittikten sonra takımda 10 numara oyun kurucu rolünü kimse üstlenemedi. Genç dinamik bir jenerasyon ile çıkış yakalayabiliceklerini düşünüyorum.

Çöküşün en büyük mimarı Josep Bartomeu'dur, Joan Laporta değil. Saçma sapan transfer politikası, yanlış teknik direktör tercihleri, Barcagate skandalı ve daha sayamadığım birçok vukuatı olmuştur kendisinin.

Florentino Perez, Barcelona başkanı olsa bu kadar zarar vermezdi takıma.
Valla reis sende haklısın. O adam da hem o skandalla anıldı hem de yolsuzluk yaptığı söyleniyordu. Neymar'a dava gibi saçma birçok olay kendi zamanında gerçekleşti. Laporta'nın yapması gerekenler ise yeniden geldikten sonra takıma 40'lık dedeleri değil, genç ve dinamik adamları doldurması gerekirdi. La Masia, Josep Luis Nunez zamanında kuruldu. Ruhu şad olsun o adam Cruyff'u getirdiğinde Cruyff, Barcelona'ya Tiki Taka denilen oyun sistemini entegre etti. Xavi, İniesta ve Messi'nin olduğu dönemde ise bu oyun stilinin ne kadar öldürücü, rakip sahasına ne kadar kolay girilebildiğini ve karşı tarafı fiziken yıprattığını gördük ama o oyun stilinden haber kalmadı. Hala daha unutamadığım şu iki görüntüyü paylaşmak istedim. Ronaldo bu oyun stilinden dolayı deliriyordu.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı