Barcelona'nın Tarihi Hezimeti ve Bayern Münih'in Yükselişi

Normalde 100 yılda 1 gelecek oyuncuların hepsi aynı döneme denk geldi Barcelona'ya iniesta, Xavi ve Messi, yıllarca bu mucizevi jenerasyonun ekmeğini yiyip şımarıklığını yaptılar. Bayern München ağızlarının payını verdi senin devrin artık geçti dercesine. Real Madrid tarih boyunca hep zirveye oynadı rakipleri hep değişti kimi zaman Valencia oldu kimi zaman Deportivo kimi zaman Atletico Madrid kimi zaman Barcelona, bundan sonra uzun yıllar Real Madrid damga vuracak İspanya ligine çünkü transfer yapmayı bilen takım Real Madrid, Barcelona altyapıdan gelenlerle başarılı oldu hep transfer yapmayı beceremedikleri için bu hale düştüler.

@starkia Açıkçası pandemiden sonra futbolu göz ucuyla takip ettim. Güncel olarak neler dönüyor bilmediğim için yanlış yorum yapmak istemem. Çünkü tat alamamaya başladım. Boşu boşuna Digiturk'e 130 TL fatura ödüyorum. Taahhüt bitince iptal edeceğim. Ama CL maçları da olsa virüsün etki ettiği düşüncesindeyim. Barcelona'nın kötü olduğu konusun da haklısınız. Artık değişime gitmeleri gerek. Messi bu gidişle bırakır takımı. Zaten maç sonu ifadesi de maçın özeti gibi.

CL'de Bayern'in dişine göre tek rakip man City kalmıştır. Diğer takımlar şu halde Bayern'in karşısına çıkarsa ağır hezimete uğrar. Mevzu basit küçük takımsan ve Bayern ile önemli bir maç oynuyorsan yenilirsin. Büyük takımsan ve formda değilsen şansın yetersizse yenilirsin. Yaklaşık 6-7 senedir durum bu. Sırf Lewandowski ye en iyi oyuncu ödülünü vermemek için türlü bahaneler uydurulmuş olması futbol tarihindeki kara lekelerden biri olarak kalacaktır. Corona herkese vardı. Messi veya Ronaldo ya özel bir hastalık değil.

CL'de Bayern'in dişine göre tek rakip man City kalmıştır. Diğer takımlar şu halde Bayern'in karşısına çıkarsa ağır hezimete uğrar. Mevzu basit küçük takımsan ve Bayern ile önemli bir maç oynuyorsan yenilirsin. Büyük takımsan ve formda değilsen şansın yetersizse yenilirsin. Yaklaşık 6-7 senedir durum bu. Sırf Lewandowski ye en iyi oyuncu ödülünü vermemek için türlü bahaneler uydurulmuş olması futbol tarihindeki kara lekelerden biri olarak kalacaktır. Corona herkese vardı. Messi veya Ronaldo ya özel bir hastalık değil.
PSG'nin oynadığı futbolun City'den aşağı kalır yanı yok. PSG'nin kesinlikle finalde olacağına garanti veriyorum. 2. finalist City veya Bayern olur %100.

Demek Almanya'da Beşiktaş'ın rekoru kırılabilir. İyi iyi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yere de 8 defa vuruyor, saydım.

Bu skor Barca'nın takımda radikal kararlar alması açısından iyi olmuştur. Eğer maç 2-3 bitseydi alacakları kararlar antrenörü göndermekle sınırlı kalacaktı. Messi takımın yükünü artık tek başına kaldıramıyor. Real'in Ronaldo'yu gönderdiği gibi hala alıcısı varken Messi'yi gönderip oyuncu odaklı sistem yerine 2-3 sene sonuç almadan La Masia takım odaklı sisteme dönmeleri gerekir. Messi'yi kitleyen her takım bu takımı etkisiz hale getiriyor. Eskiden Messi'yi kilitlemek dertti şimdi düşen temposu maçın belirli periyolarında parlaması dışında Messi'nin miadının dolduğunu bu maç açıkça göstermiştir. Messi'yle birlikte Suarez, Busquets, Pique gibi veteranlarla buraya kadar... Şapka düştü kel göründü.

Bayern'e bakıyorum geçmiş yıldızları Robben'i, Ribery'i göndermiş yerlerine dinamik genç kanat oyuncularını Müller, Boateng, Lewa, Neuer gibi veteranların aralarına serpiştirmiş. Bugün sonuç aldılar ama saydığım isimlerin önümüzdeki iki yıl içinde kadroda yer almayacağını klüp planlamasını gözlemleyenler bilirler.

Son düzenleme:
Bu skor Barca'nın takımda radikal kararlar alması açısından iyi olmuştur. Eğer maç 2-3 bitseydi alacakları kararlar antrenörü göndermekle sınırlı kalacaktı. Messi takımın yükünü artık tek başına kaldıramıyor. Real'in Ronaldo'yu gönderdiği gibi hala alıcısı varken Messi'yi gönderip oyuncu odaklı sistem yerine 2-3 sene sonuç almadan La Masia takım odaklı sisteme dönmeleri gerekir. Messi'yi kitleyen her takım bu takımı etkisiz hale getiriyor. Eskiden Messi'yi kilitlemek dertti şimdi düşen temposu maçın belirli periyolarında parlaması dışında Messi'nin miadının dolduğunu bu maç açıkça göstermiştir. Messi'yle birlikte Suarez, Busquets, Pique gibi veteranlarla buraya kadar... Şapka düştü kel göründü.
Barcelona'nın Xaviesta'sı olabilecek bir ikilinin kolay oluşacağını sanmıyorum. Messi'nin takımdan ayrılmasına olumlu bakmıyorum. Bu sezon LaLiga'da 33 maç : 25 gol, 21 asist oynamış. 46 gol katkısı veren bir adamı CL'de katkı veremediği ve bonservis geliri elde edeceksin diye satmak doğru olmaz. Messi'yi geçen sene Roma maçında da sahadan silmişlerdi, yine sildiler onda haklısın. Savunma hattında overrated Pique olduğu sürece çok başları ağrır. Tüm sol bek oyuncularının gidip yerine yenilerinin gelmesi lazım. Pique, Dembele, Sergi Roberto, Suarez, Griezmann, Rakitic, Vidal gibi oyuncuların da gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Barcelona'nın kalitesi Dybala, De Bruyne, Mane, Fabinho gibi oyunculardır.

@starkia Ronaldo'da Real'de eşek yüküyle gol atıyordu Real buna rağmen gönderdi. Sonuç olarak geçen yıl şampiyon oldular şampiyonlar liginden kıl payı elendiler Barcelona gibi rezil olmadılar geleceğe umutla bakan bir takım hüviyetine girdiler. Barcelona böyle bir hezimetin gelmesini beklemeden büyük çaplı kararlar alması için geç bile kaldı. Geçmişte Messi'yi Messi yapan Ronaldinho, Eto'o, İbrahimovic, Alves, Xavi, Iniesta'yı nasıl yolladıysan ne yaptığına bakmadan Messi'yi de yollayacaksın. Futbol'da artık duygusallığa yer yok.

@starkia Ronaldo'da Real'de eşek yüküyle gol atıyordu Real buna rağmen gönderdi. Sonuç olarak geçen yıl şampiyon oldular şampiyonlar liginden kıl payı elendiler Barcelona gibi rezil olmadılar geleceğe umutla bakan bir takım hüviyetine girdiler. Barcelona böyle bir hezimetin gelmesini beklemeden büyük çaplı kararlar alması için geç bile kaldı. Geçmişte Messi'yi Messi yapan Ronaldinho, Eto'o, İbrahimovic, Alves, Xavi, Iniesta'yı nasıl yolladıysan ne yaptığına bakmadan Messi'yi de yollayacaksın. Futbol'da artık duygusallığa yer yok.
Geçen yıl şampiyon Real olmadı ki? Geçen yıl Barcelona şampiyon oldu. Geçen sene kendi evinde Ajax'tan 4 yiyerek son 16'da elendi. Bunun nesi kıl payı? Bu sene de 16'da City'e elendiler. Ronaldo ayrıldığından beri çeyrek final görebilmişler mi? Sadece bu sene LaLiga şampiyonu oldular. Ben burada geleceğe umutla bakan başarılı bir takım göremedim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı