Barfiks tekrarı artmıyor

LORDHAGGAR

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart
Asus TUF B450M-Plus AM4 DDR4 4400(OC)MHz mATX Anakart

Bellek
Adata XPG Gammix D30 8GB (8x2) DDR4 3000MHz CL16 Kırmızı Ram 16GB

Ekran Kartı
Asus ROG Strix GeForce RTX 2060 EVO Advanced Edition 6GB GDDR6 192Bit

İşlemci
AMD Ryzen 5 5600 Altı Çekirdek 3.50 GHz İşlemci

SSD
WD Blue 250GB 2.5 550/525 MB/s SATA SSD

Kasa
GamePower WARCRY ATX 6*ARGB Sessiz Fan 650W 80+ Bronz Temper Cam

Monitör
Asus TUF Gaming VG249Q1R 23.8" 1ms 165Hz
Meslek
Arıtma
Arkadaşlar merhaba, 2024 yılında spor mülakatlarına hazırlandığım esnada barfiks çalışıyordum, pr barfiksim 20 oluyordu. Fakat 2025-2026 yıllarında bu tekrara asla çıkamadım direnç lastiği, asılı kalma vs. tekrarlarıma rağmen artıramıyorum. Atabildiğim Max tekrar şu anda 6-7, bu nasıl mümkün olabilir, bilgisi olan var mı tecrübeli kişiler yazabilir mi?

Triceps, omuz ve biceps çalışıyor musun bu zaman içinde?

Fitness sporu yapmıyorum, daha çok callisthenics tarzı olarak çalışıyorum bahsettiğiniz bölgeleri ise vücut ağırlığını kullanarak çalışıyorum haftanın 7 günü de yapıyorum nerede hata yapıyorum bilmek isterim.

Hocam şöyle benim bildiğim kadarıyla yaşınızı bilmiyorum ama gençlikte barfiks çekmek çok daha kolay oluyor çok daha hızlı gelişilebiliyor 15 yaşlarında en azından bunun sebebi biraz bu yüzden olabilir. Onun dışında eğer 2,3 senenin vücutta pek bir değişikliğe uğratmayacak bir yaştaysanız bu kadar farkın olması için 2 sene boyunca hiçbir aktivitenizin olmaması lazım ama şöyle bir durumda var 15 20 barfiks çekerken 1 ay bile bıraksan direkt 10a düşüyor. Barfiks sayınızın eski sayılara çıkması en az 2 hafta çalışman gerekiyor ki çok da uzun bir süre değil 2 hafta. Şu an yapman gerekende bir seçenek var önünde tabii ki. Hangilerini denediğini bilmiyorum. Negatif pull up, statik beklemevesaire iyi olur ama genelde direnç lastiği, asılı kalma, scapula, negatif, tarzı çalışmalar hiç barfiks çekemeyen ya da 1,2 tane çekenler için çok daha faydalı oluyor. 6,7 tane çekiyorsan asılı kalma ya da direnç lastiğine ağır yoğunlaşmanı tavsiye etmem. Kilonu bilmiyorum tam o yüzden bazı dediklerim uymayabilir ama ağır kilolu olduğunu sanmıyorum. Ağır bir düzenli çalışmana gerek yok şu anda günlük olarak canın sıkıldıkça tükenişe kadar barfiks çekmen lazım sadece rastgele barfiksle olmaz ama ağır bir programada gerek yok. Sürekli tükenişe giderek zaten kolayca en az 12 13e arttırabilirsin ondan sonrası en kolay barfiks arttırma tekniği ağırlıklı barfiks haberin olsun. Gerçekten çok etkili vücut hızlı adapte oluyor çünkü. farklı şekiller denemene çok gerek kalmaz. Ama bunları evinde barfiks direği vardır diye düşünerek söylüyorum. Dumbell ile de row yapabilirsin onun faydası olur ama yinede bana sorarsan en hızlı etki eden ve faydası olan ağırlıklı barfiks.

Fitness sporu yapmıyorum, daha çok callisthenics tarzı olarak çalışıyorum bahsettiğiniz bölgeleri ise vücut ağırlığını kullanarak çalışıyorum haftanın 7 günü de yapıyorum nerede hata yapıyorum bilmek isterim.

Omzunuza ve triceps bölgenize biraz ağırlık vermeye çalışın. Çalışma sürenizi uzatın, tekrarları çoğaltın ya da hızlı yapıyorsanız daha yavaş yapın vs.

Her gün yapman doğru değil. Haftada 2 gün dinlenme koy programına.

Omzunuza ve triceps bölgenize biraz ağırlık vermeye çalışın. Çalışma sürenizi uzatın, tekrarları çoğaltın ya da hızlı yapıyorsanız daha yavaş yapın vs.

Evet barfiksi çektiğiniz şekil çok değiştiriyor. Hızlı yapmanın hiçbir faydası olmaz. Son tekrarın bile olsa sakin bir şekilde barfiks çekmen gerekiyor. Callisthenics ile uğraşıyosan az çok biliyor olman lazım zaten. Vücudunu barfiks çubuğundan geri tutmaya çalış sürekli sürekli aynı yön çekme. Hem düz hem ters çekmen lazım. Ama dinlenmekte önemli. Eğer vücudunda zaten onarılan kaslar varken bir daha kas güçlendirmeye çalışırsan istediğin gelişmeyi alamazsın. Yediğin besinde önemli yeteri kadar beslenmiyorsan zaten hiçbir şey gelişmez. Zayıf kalayım diye az yemek gibi bir şey yapma. Çok ye demiyorum ama kalori açığı yapman gerekiyorsa ölçülü yapman gerekiyor.

Yaşım 25 arkadaşlar ve ağır birisi değilim.

Barfiks demirim çok sağlam ondan yana sıkıntım yok.

Benim için değerli yorumlarınıza teşekkür ederim...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı