Başakşehir-Beşiktaş verilen ve verilmeyen penaltılar

Deniz Eymen Yaz

Hectopat
Katılım
18 Haziran 2021
Mesajlar
1.235
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1.Öncelikle Alex Teixera'nın attığı ilk golünden hemen önceki penaltı ile başlayalım: Çok gri bir pozisyon. Nereye geldiği falan tam belli değil. Üst noktasına mı alt noktasına mı tam belli değil. Gri pozisyon VAR'ın devreye girmemesi doğru. Hakemin iki kararına da saygılı duyulmalıdır.
2.Vida'nın pozisyonunda yine tartışılır. Kimisi kolay bırakıyor der kimisi gol pozisyonuna girer diyebilir. Ama vida o çekmeyle bırakabilecek bir pozisyon değil. Geçen sene özellikle bazı gollerde bile ceza sahası içinde böyle ufak tefek forma çekmeler oluyordu. Buna penaltı verilirse her maç en az 5 penaltı çalınır zaten.
3.Penaltı pozisyonu için herkesin kaçırdığı bir nokta var. El topa gidiyor diye düşünenler olabilir ama oyuncu önce elinin topa gitmemesi için tek ayakla gerideyken oyuncu ayağını çime basıcakken eli de hareket ediyor oyuncu tek ayakla gidecek hali yok. O yüzden o pozisyonda penaltı değildir.
 
Son düzenleme:
Tek çare yabancı hakem. Maçların bu kadar durduğu başka lig görmedim zaten. Kalite düşük, kararlar tartışılır durumdaysa bu ligi nasıl izleyelim?

Bir kısmına katılıyorum bir kısmına katılmıyorum. Pozisyonlar zaten tartışılır, tartışılmak da zorunda. Ama oyunun 15 dakika durduğu maçların olabiliyor olması üzücü. Yabancı hakem konusunda Ivan Bebek dışındakilere olumlu bakarım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı