"Başarı için çalışmak mı daha önemlidir yoksa zeka mı?" münazarası

Selamlar, iyi geceler. Yarın münazaram bulunmakta, konumuz "Başarı için zeka mı önemlidir yoksa çalışmak mı?" bizler çalışmayı savunuyoruz. Karşı tarafın tezlerini çürütmemiz ve kendi konumuzu desteklememiz gerekmekte. Başarı için çalışmak önemlidir konusu için aklınıza gelen birkaç tez bulunmaktaysa rica etsem yazabilir misiniz? Bununla birlikte başarı için zeka önemlidir konusu için karşı tarafın bulmuş olduğu tezleri de çürütücü tezleriniz bulunmaktaysa yazarsanız çok sevinirim, teşekkürler.

Einstein'in bu konuyla alakali oldukca iyi 2 sozu mevcut. Bunlardan yuruyebilir veya tezlerinizi guclendirebilirsiniz.
  • Azim paha biçilmezdir. Çok zeki olduğumdan değil, sorunlarla uğraşmaktan vazgeçmediğimden başarıyorum.
  • Dehanın 10′da 1′i yetenek, 10′da 9′u da çalışmaktır.

Einstein'in bu konuyla alakali oldukca iyi 2 sozu mevcut. Bunlardan yuruyebilir veya tezlerinizi guclendirebilirsiniz.
  • Azim paha biçilmezdir. Çok zeki olduğumdan değil, sorunlarla uğraşmaktan vazgeçmediğimden başarıyorum.
  • Dehanın 10′da 1′i yetenek, 10′da 9′u da çalışmaktır.
Çok teşekkür ederim, başka söyleyebileceğiniz veya aklınıza gelen bir şey olursa yazabilirseniz çok sevinirim.

Akademi yönünde disiplinli çalışanlar zeki insanları çoğu zaman geçiyor malesef.

Buna nobel ödülü kazanan Aziz Sancar'ın "Çoğu insan zekaya inanır, ben inanmıyorum. Bizi birbirimizden ayıran emektir, ben çalışmaya inanıyorum" sözü örnektir.

Hatta bazen fazla zeki ve yaratıcı olmak lanettir , averaj olmak daha iyi olabiliyor.
Zeki insanı kolay kolay disiplinli bir şekilde çalışmaya ikna edemezsin gerçekten istemesi gerekir.

Buna bir örnek de ablam ve abim. Ablam her zaman çok çalışan bir yapıdaydı abim ise tanıdığım en zeki insandır.
Ablam hem üniversiteyi kazandı sonra kpss çalışıp atandı abim ise çalışmadığı için kazanamadı.

Son düzenleme:
Üniversite zamanlarımda benimsememiz gereken düşünce, 'isyan etme, bir sistem geliştir' idi. Kısaca yapamıyorum deyip çalışmayı, çabalamayı bir kenara bırakmanın bir anlamı olmaz. Tabi burada zeka şöyle devreye giriyor, başarılı olmak için ne yapmam gerekiyor düşüncesine vereceğiniz cevaplar zekanızın dışa yansımasıdır. Bu düşüncelerinize ulaşmanın tek çaresi de çalışmaktır.
Ayrıca çalışma kavramını sadece kitap okuma, test çözme, konu öğrenme olarak algılamamak gerekli.

Zeka daha önemli. Aptal birisi 10 saat çalışır yine anlamaz.
IQ meselesini kast ediyorsunuz galiba. Evet, bilimsel olarak belli seviye altındakilerin algılama, kavrama ve beceri kabiliyetleri zayıf ve eksik oluyor. Fakat bu konuda altı çizilen mesele, bir konuyu bu kişilerde üstüne giderlerse aşabilmekteler. Normal bir kişi 2 günde çalışarak yapabilirken bir işi, bu kişiler ise 20 günde yaparlar. Burada mesele sonuca bakmak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı