[Başarılı kurulum] 2 GB DDR2 667MHz RAM olan bilgisayara adım adım Windows 11 kurulumu!

Windows 11'deki dosyanin uzantisi farkli hocam yine de dediğiniz işlem gecerli olur mu? Düzenlenmiş ISO dosyasi yalniz bu.
 

Dosya Ekleri

  • MVIMG_20210724_003917.jpg
    MVIMG_20210724_003917.jpg
    139,9 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 11'deki dosyanin uzantisi farkli hocam yine de dediğiniz işlem gecerli olur mu düzenlenmiş ISO dosyasi yalnız bu.

Geçerli olur. Esd veya wim olması bir sorun yaratmıyor. Bizzat denedim sorun olmuyor. :)
Güzel rehber olmuş elinize sağlık hocam.

Teşekkürler. :)
Windows 11'deki dosyanin uzantisi farkli hocam yine de dediğiniz işlem gecerli olur mu düzenlenmiş ISO dosyasi yalnız bu.

Düzenlenmiş ISO dosyası ile kurmanızı tavsiye etmem ama. Temiz Windows 10 ve 11 ISO dosyasını indirin öyle dediğimi yapın.
 
Hiç kasma olmuyor mu onda? Eğer öyleyse bende Windows 11 uçar 2 GB RAM var Intel G2820 işlemci var.
Oluyor hocam, hele HDD ve tek çekirdek işlemci yüzünden. Şimdi o bilgisayara Core 2 Duo aldım fakat hala HDD olduğu için çok hantal. Eğer sizde SSD varsa çok akıcı olmasa da kullanırsınız sanırım, bir de o RAM ile Windows 11'de oyun oynayamazsınız ancak internette gezinirsiniz.
Tabii o sisteme yine de önermiyorum hocam :D.
 
Herkese merhaba, bugün 2 GB RAM olan bilgisayara Windows 11 kurarsak ne olur bunu göreceğiz. Devamı gelsin isteyenler beğenebilir. :) videolu hali de mevcuttur en altta yazıdan anlamayanlar videoya bakabilir. Hadi başlayalım. :)

Sistem özellikleri:
  • ASUS p5vdm2-SE anakart.
  • Dual Core E2140 işlemci. (stok hız.)
  • 2 GB OEM 667MHz RAM.
  • WD 200GB HDD.
  • 400W codegen PSU.
  • 1. ekran kartı GeForce 6300.
  • 2. ekran kartı GeForce 7300le.
USB'nin hazırlanması:
İlk önce Windows 10 (herhangi bir sürüm) ISO dosyasını Rufus ile MBR formatında USB belleğe yazıyoruz. İşlem bittikten sonra USB bellekte "sources" klasörünü açıp " install.wim" dosyasını siliyoruz.
Sonra Windows 11 ISO dosyamızı WinRAR ile klasöre çıkartıyoruz. Ardından yine "sources" klasörüne gidip oradan " install.wim" dosyasını seçip sağ tıklıyoruz kopyala diyoruz. Sonra USB belleğin içinde ki "sources" klasörüne yapıştırıyoruz. USB belleğimiz hazır! Bu yöntem en güvenli yöntemdir ve hiçbir sorun çıkarmaz. Başka yerlerden modlu ISO indirmek yerine kendiniz bu şekilde yapın daha güvenli olur çünkü çoğu kişi içine zararlı yazılım falan koyabiliyor söylemedi demeyin.

Kurulum:
USB belleğimizi anakartın arka portarından birine takıyoruz ve sistemi çalıştırıyoruz. Sonra ASUS anakartlar için açılırken art arda F8 tuşuna basarak Boot menüsüne giriyoruz ve oradan USB belleğimizi seçip enter tuşuna basıyoruz. Kurulum ekranı gelene kadar bekliyoruz. Kurulum adımları birebir aynı burayı anlatmama gerek yok sanırım. Kurulum bitince bilgisayar yeniden başlıyor be "hazırlanıyor" bölümü geliyor yani "windeploy" uygulamasının çalıştığı ekran. Burası kurulumda en uzun süren yer sabırlı olun. Sonra burayı da geçince bilgisayar yeniden başlıyor ve oobe ekranı geliyor. Windows 11'in logo animasyonu çok yavaş çıkıyor bununda sebebi bilgisayarın bayağı eski olması. Oobe ekranında da adımlar aynı değişen bir şey yok. Oobe adımlarını geçince karşımıza oldukça gereksiz zaman kaybı olan "merhaba" "sizin için her şeyi hazır hale getiriyoruz" gibi yazılar çıkıyor. Bu ekran geldiğinde (siz isterseniz bekleyebilirsiniz) CTRL+alt+delete tuşilarına basıyorum ve Görev Yöneticisi'ni açıyorum. Oradan CMD'yi yönetici olarak açıp explorer yazıyorum. Normalde direk explorer.exe'nin açılması lazım ama açılmıyor ve bozuk çalışıyor bunun sebebi yine bilgisayarın eski olmasından kaynaklı. Bununda çözümü basit, Görev Yöneticisi'ni açıp winlogon.exe uygulamasını kapatmak. Bunu kapatınca sistem kilit ekranını açıyor ve hesaba tekrar giriyor ve sorun çözülüyor. Kurulum işlemi bu kadardı.
Sonuç:
Başarılı bir şekilde Windows 11'i kurmayı başardım. Ancak çok yavaş çalıştığı için 2 GB RAM'li bilgisayarlara kurmanızı tavsiye etmiyorum.
Ekran görüntüsü:

Eki Görüntüle 1095905

Kullanım değerleri:

Eki Görüntüle 1095910

Eki Görüntüle 1095911

Boşta kullanım değerleri böyle.

Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yazan: Berkin Ayral

Hocam peki ben NTLite ile ISO düzenlemiştim install.wim'i değiştirmek sıkıntı yaratmaz değil mi hizmetleri vb. kapatmıştım
 

Geri
Yukarı