[Başarılı kurulum] İntel Xeon ve GT 420 Mavericks

Macway1986

Hectopat
Katılım
6 Kasım 2014
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba,
Sistem özelliklerim
  • 2.21 GHz Quad-Core İntel Xeon işlemci
  • 4 GB 800 Mhz ram
  • Geforce GT 420 2Gb ekran kartı
  • 1 Tb Sata Disk

Öncelikle Maverick ve Windows 7 yi beraber sorunsuz kurdum, bunu belirtmek isterim. Mavericksin görmediği hiç bir driver yok ekran kartı vs. tümü çalışıyor. Benim sormak istediğim soru Mavericksi yüklerken imajında bütünleşik olan Clover bootloaderla beraber kurdum. Buraya kadar hiç bir sorun yok mac os boot oluyor ve açılıyor.

  • Ancak clover bootloaderın versiyonu eski diye yenisi yüklüyorum. Yükledikten sonra ya boot olmuyor ya da mac osun açılması 5dkyı buluyor. Ama eski versiyonda düzgün açılıyor bunun sebebi nedir.
  • Ayrıca bu bootloadar ayalarında USBinjection seceneği hep tıklı görünüyor tıklı oldugu icin her defasında tıkı kaldırıp boot etmem gerekiyor tık işaretini devamlı kaldırılmış şekilde ayarlamak istiyorum.
  • Boot seceneklerinde windows ve mac gorunuyor cloverda ancak o ekrandan windowsu boot edemiyorum. CDBOOT hatası veriyor yada reset atıyor. Mavericks boot usbisinden boot edip windowsu actıgımda sorunsuz windowsa girebiliyorum. Clover boot ekranından windowsu nasıl acabilirim yada baska nasıl bi yöntemim olur teşekkürler yardımınız için şimdiden.

Ayrıca şu an MAC Os'dan yazıyorum.

FullSizeRender.jpg


FullSizeRender[1].jpg


FullSizeRender[2].jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
  • Clover kurarken doğru sürücüleri seçmeniz gerek ve ayrıca en önemlisi, Config dosyasını kurulumdan sonra USB bellekteki ile değiştirmeniz gerek. Genelde hatalı COnfig dosyasıdır sorun yaratan. Çünkü varsayılan Clover config dosyasında gereksiz çok sayıda argüman vardır.
  • Config dosyasının içinde yer alan ayarlar, Clover Configurator ile yapılır. Clover COnfigurator ile Config.plist açılır ve istenene değişiklikler arabirimden yapılır. Sonra da ayarlar kaydedilir.
  • Mavericks USB'sinden boot edince sorunsuz açılan Windows'un nereden boot edildiğini görmek için söz konusu girdinin üstüne geldiğinde boşluk tuşuna bas. Sonra da Bootloader'daki girdiye de aynısını yap ve aradaki farka bak. Bu sorunu genelde Clover klasörü içinde yer alan Drivers klasörüne NTFS.efi'yi atarak çözebilirsin. Clover büyük ihtimalle NTFS diski göremiyor.
Ayrıca son rehberi izlemeniz tavsiye ederim:

ASUS VivoPC'ye Mac OS X ve Windows 8 Kurulum Rehberi » Technopat
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı