Mülteci sorununun çözümü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Buraya yazanları takmamak gerek, eğer ülkenin yarısında böyle bir zihniyet hâlâ devam ediyorsa biz karşıdan karşıya geçemeyiz.

Birbirinize köstek olacağınıza hep beraber mültecileri dışlarsanız bu konuları açma gereği kalmayacak.

Sen kendi halkın bile elin mültecisi için kavga ediyorsa durumumuz aşırı vahim demektir.

Tamam padişahım yapmayı denerim.

Bir de gelip okumuş ya çok zeki Emre Rekt. Gidin şunun diğer konulardaki mesajlarını okuyun da kahkahayı basın az. Siz AKP'li ve Osmanlıcılar öyle uyanıksınız ki. Sanki mültecilerin gitmesini istiyor gibi gelmiş buraya. Çok zeki vatandaş Emre Rekt ben mi getirdim bu adamları sen ve zihniyetin mi? Ayrıca ülkeyi bu hale kim getirdi ben mi senin oy verdiklerin mi? Gerçi oy verecek yaşta değilsindir de neyse.

Siz kendini uyanık sanan zihniyet bu adamlara vatandaşlık verip oy hakkı vermediniz mi? Bu adamlar da doğal olarak size oy verecek. Gönderir misiniz siz hiç bunları? Ne göndermesi maaş bağlarsınız ki bağlı zaten benim vergim.

Padişahım böyle doğruları söylüyorum ama kellemi almazsınız değil mi?

Bir de padişahım biz neden gerideyiz diye ağlamıyoruz. Biz zaten neden geride olduğumuzu biliyoruz. Sizin yüzünüzden gerideyiz diye ağlıyoruz. Merak etmeyin bir gün hepinizi bu ülkeden temizleyeceğiz. Arabistandaki şeyhlerinizle özel odalarınızda kalırsınız. Saygılar padişahım.
Kanka yazdıklarından cringe geçirdim, ne izliyorsan ne okuyorsan acilen değiştir. Hayatın çok kötü durumda.

Kendimce mülteci sorununun çözümünü buldum. İlk önce sınırlarımız güvenlik altına alınmalı daha sonra ülkesinde savaş olmadığı halde sırf kendi ülkesini beğenmediği için Türkiye'ye kaçan insanları sınır dışı etmeliyiz. Bu şekilde kaçak göçmen sorunu çözüme kavuşur. Ülkesinde savaş olan mültecilere gelince. Güvenlikli tampon bölgelerinde mülteci kampı açılır, Avrupa'nın da desteğiyle birlikte orada geçici olarak barınabilirler. İçlerinde eğitim görenler ve meslek bilenleri varsa. Türkçe dili ve Türk kültürü hakkında eğitim gördükten sonra çalışma izni alabilirler. Yetişmiş insanları ülkemize kazandırabiliriz. Onun dışında ki işsiz kesimi kampta ülkelerindeki savaş bitene kadar tutabiliriz. Vatandaşlık alanlara gelince birçoğu usulsüz vatandaşlık aldı o yüzden iptal etme hakkına sahibiz. Uzun vadede yapılacak en doğru şey ise mültecilerin ülkeleriyle anlaşıp onları vatanlarına göndermektir. Tabii ben böyle anlattım ama bu birkaç yıllık bir süreç olacaktır. Bana göre ülkenin kültürünü, demografisini, bütünlüğün ve güvenliğini korumanın en iyi yolu.

Kendimce mülteci sorununun çözümünü buldum. İlk önce sınırlarımız güvenlik altına alınmalı daha sonra ülkesinde savaş olmadığı halde sırf kendi ülkesini beğenmediği için Türkiye'ye kaçan insanları sınır dışı etmeliyiz. Bu şekilde kaçak göçmen sorunu çözüme kavuşur. Ülkesinde savaş olan mültecilere gelince. Güvenlikli tampon bölgelerinde mülteci kampı açılır, Avrupa'nın da desteğiyle birlikte orada geçici olarak barınabilirler. İçlerinde eğitim görenler ve meslek bilenleri varsa. Türkçe dili ve Türk kültürü hakkında eğitim gördükten sonra çalışma izni alabilirler. Yetişmiş insanları ülkemize kazandırabiliriz. Onun dışında ki işsiz kesimi kampta ülkelerindeki savaş bitene kadar tutabiliriz. Vatandaşlık alanlara gelince birçoğu usulsüz vatandaşlık aldı o yüzden iptal etme hakkına sahibiz. Uzun vadede yapılacak en doğru şey ise mültecilerin ülkeleriyle anlaşıp onları vatanlarına göndermektir. Tabii ben böyle anlattım ama bu birkaç yıllık bir süreç olacaktır. Bana göre ülkenin kültürünü, demografisini, bütünlüğün ve güvenliğini korumanın en iyi yolu bu.

Hukuk sorunu çözülürse gerisi çorap söküğü gibi gelir suriyelilere vatandaşlık verilmesi yasa dışı geçici koruma statüsü altındalar zaten ülkede ki birçok şeyin temeli hukuka bağlanıyor birkaç arkadaş tartışmış gitmek isteyene de saygım vardır kalana da hayata bir kere gelmiyor muyuz Atatürk'te bir kere gelmişti deyip kalanlarda var işin doğrusu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı