Mülteci sorununun çözümü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mültecileri bende sevmiyorum açıkçası ama sınır güvenliğimiz yok eğer sınır güvenliği yapılmayacaksa bütün göndermeyeceğimiz mültecilere vatandaşlık verilmeli bence en azından suç işlediklerinde hapse girerler kendi ülkemizde iki sevgili dışarıda gezmeye korkuyor ya en azından buna bir son verilmiş olur.

Max.

Elin alman'ında kendi vatandaşı işsiz değildi. Ağır işlerde sömürmek için adam arıyorlardı aldılar. Senin kendi vatandaşın işsiz. Ekonomin berbat. Kaçak Suriyeli işçi çalıştırıyorsun. Çoğu çalışmayıp maaş yiyor. Kapasiten yetti mi anlamaya şimdi? Bir de haha atmış. Eminim bir halt anlatmayacağına ama bizdeki de umut işte.

Aynen paşam. Suriyeliler de zaten hafif işlerde çalışıyor türkleri masa başı işten kovup kaçak Suriyeli çalıştırıyorlar değil mi? 20 sene önce Türkiye'ye gelen macırlar bile 10 senede kapıcılık yaparak apartman alacak para biriktirdikler. Ekonomi herkese kötü çalışan yine yapıyor bir şeyler. Yeri geliyor 5 erkek aynı evde yerde kalıyor ama bir süre sonra bakmışsın hafriyat şirketi kurmuşlar. Suriyeliler de zengin olacak. İnşaatta amelelikten başlayıp zanaat sahibi oluyorlar.
Olay tamamen sana bağlı işsizler kategorisi var. A kişisi ya o kategoriye dahil olur ya da işe girecek kadar kendini yetiştirir. Suriyelilerin işsizler kategorisine girmemek için kağıt toplayıcılıktan ameleliğe kadar her işi yapıyor. Türkiye bir Avrupa veya Amerika değil hiçbir zaman da olamadı. Aç haberleri işsizlik her dönem vardı var olacaktır da. Türkiye'nin kapasitesi ne kadar artarsa artsın nufus daha çok artıyor istihdamı istediğin kadar arttır yine de işsizlik oranı yüksek olacaktır. Suriyeliler bu denizde sadece bir bardak su.
Mültecileri bende sevmiyorum açıkçası ama sınır güvenliğimiz yok eğer sınır güvenliği yapılmayacaksa bütün göndermeyeceğimiz mültecilere vatandaşlık verilmeli bence en azından suç işlediklerinde hapse girerler kendi ülkemizde iki sevgili dışarıda gezmeye korkuyor ya en azından buna bir son verilmiş olur.

Sınır güvenliği cumhuriyet tarihinin en üst seviyesinde. Sınırdan yöne sorun yok sınırdan kontrolsüz geçmelerine izin verdiler zamanında.

Tamam padişahım yapmayı denerim.

Bir de gelip okumuş ya çok zeki Emre Rekt. Gidin şunun diğer konulardaki mesajlarını okuyun da kahkahayı basın az. Siz AKP'li ve Osmanlıcılar öyle uyanıksınız ki. Sanki mültecilerin gitmesini istiyor gibi gelmiş buraya. Çok zeki vatandaş Emre Rekt ben mi getirdim bu adamları sen ve zihniyetin mi? Ayrıca ülkeyi bu hale kim getirdi ben mi senin oy verdiklerin mi? Gerçi oy verecek yaşta değilsindir de neyse.

Siz kendini uyanık sanan zihniyet bu adamlara vatandaşlık verip oy hakkı vermediniz mi? Bu adamlar da doğal olarak size oy verecek. Gönderir misiniz siz hiç bunları? Ne göndermesi maaş bağlarsınız ki bağlı zaten benim vergim.

Padişahım böyle doğruları söylüyorum ama kellemi almazsınız değil mi?

Bir de padişahım biz neden gerideyiz diye ağlamıyoruz. Biz zaten neden geride olduğumuzu biliyoruz. Sizin yüzünüzden gerideyiz diye ağlıyoruz. Merak etmeyin bir gün hepinizi bu ülkeden temizleyeceğiz. Arabistandaki şeyhlerinizle özel odalarınızda kalırsınız. Saygılar padişahım.
Profil fotoğrafında padişah olanla tartışmaya girmek kendinize yapacağınız en büyük saygısızlıktır.

Daha kolayını söyleyim. Elinden gelen en iyi bölümü kazanıp oku ve yurt dışı için uğraş. Ardından iyi kötü bir iş bulup hayatının geri kalanını güzel geçir.
1649992158848.png

Makara bir yana; bu vatansızları bir şekilde geri postalamamız lazım. Sınır güvenliğini çok sıkı tutup gelenin kıçına tekmeyi basmak gerek. Şimdi göstereceğimiz müsamahalar, 10 yıl geçmeden başımıza bela açacak. Demedi demeyin.

Suriyeliler nimettir Türklerin çalışmadığı işlerde çalışıyorlar. Tıpkı Almanya'ya giden Türkler gibi. Elin Almanı o işte çalışmıyor Türkleri getirip kullanıyorlarsa Suriyeliler de bu şekilde kullanılıyor.
Nasıl bir mantıktır bu? Almanya insanlar çalışmak istemediği için değil ülkedeki işçi sayısının yetersizliğinden dolayı dışarıda işçi aldı. Şu an bu ülkede çalışan Suriyeliler işçi fazlası olan bir ülkede işçi giderini düşürerek ülkede yaşayan vatandaşın elinden işini çalıyor. Zaten işsizlik bir sorun, bu durum işsizliği daha da kötü bir duruma götürüyor. Ankara'daki fırınlarda günde 12 saat ayda 30 gün çalışan Suriyeli/Afgan kaçak işçileri 1.000 liraya çalıştırıyorlar köle gibi.

Mülteciler gitmeyecek, onlarla yaşamayı öğreneceksiniz. Bu kadar.
Tüm dünyayı yüzüme vurdular bu benim hatam gibi
Ben sadece bi' yolcuyum ve dünyamız batan gemi
İçim dışım gereksiz bi' savaşta hep vatan gibi
Fakat birisi kurtaracak gelip bi' gün Atam gibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı