Basit arayüzlü işletim sistemi önerisi

• Konuyu başlatan Saz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 504
Merhaba. Uzun zamandır Windows 10 kullanıyorum ama artık kasma sorunundan vb. sıkıldım. Linux'a geçmeyi düşünüyorum ama hangi dağıtıma geçsem bilmiyorum. Daha çok basit arayüzlü bir dağıtım istiyorum. Mesela ChromeOS Flex'ya da FydeOS çok hoşuma gidiyor ama harici ekran kartı sıkıntıları oluyor. Windows'ta istediğin oyuna grafik ayarlarından harici ekran kartı atayabiliyordun çok iyiydi. Bana basit driver sorunucu çıkartmayacak ve güzel arayüzlü bir işletim sistemi önerebilir misiniz? İyi günler.

Zorin OS, Fedora workstation.

Merhaba. Uzun zamandır Windows 10 kullanıyorum ama artık kasma sorunundan vb. sıkıldım. Linux'a geçmeyi düşünüyorum ama hangi dağıtıma geçsem bilmiyorum. Daha çok basit arayüzlü bir dağıtım istiyorum. Mesela ChromeOS Flex'ya da FydeOS çok hoşuma gidiyor ama harici ekran kartı sıkıntıları oluyor. Windows'ta istediğin oyuna grafik ayarlarından harici ekran kartı atayabiliyordun çok iyiydi. Bana basit driver sorunucu çıkartmayacak ve güzel arayüzlü bir işletim sistemi önerebilir misiniz? İyi günler.
Fedora deneyin zaten varsayılan Gnome ile geliyor. Gnome bana göre kullanımı basit ve sade bir masaüstü ortamı, ben de ilk Gnome ile başlamıştım.

Fedora workstation macOS gibi çok güzel duruyor fakat driver sıkıntısı yaşar mıyım?

Hayır yaşamazsınız. Zaten Linux dağıtım ISO'larının çoğu canlı ortam desteğiyle geldiğinden Wi-Fi, Bluetooth gibi donanımlarınızın çalışıp çalışmadığını rahatlıkla test edebiliyorsunuz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı