Basit arayüzlü Linux dağıtımı önerisi

HP Victus 16 S0024NT(R5 7640HS, RTX 4060) laptopum var. Ubuntu çok duydum da Federa'yı hiç duymadım. Biraz bilgi verebilir misiniz?
İkisini de çok rahat kullanırsın.

Fedora güncellik sunarken aynı zamanda stabiliteyi koruyan, masaüstü kullanımı odaklı bir GNU/Linux dağıtımıdır.

Ubuntu'nun kullanıcı sayısı daha fazla olduğu için soru sorduğunda daha hızlı cevap alabilirsin bu nedenle Linux'u Ubuntu ile öğrenip sonradan Fedora'ya geçebilirsin.

İkisini de çok rahat kullanırsın.

Fedora güncellik sunarken aynı zamanda stabiliteyi koruyan, masaüstü kullanımı odaklı bir GNU/Linux dağıtımıdır.

Ubuntu'nun kullanıcı sayısı daha fazla olduğu için soru sorduğunda daha hızlı cevap alabilirsin bu nedenle Linux'u Ubuntu ile öğrenip sonradan Fedora'ya geçebilirsin.
Ubuntu'yu seçeceğim gibi. Topluluğun büyük olması herhangi sorunda daha seri çözümü bulunabilir.

Benim laptopum var. Onda Windows 11 yüklü. Microsoft'un politikaları ve Windows 11 kötü olmasından dolayı Linux'a geçmeyi düşünüyorum. Basit arayüzlü, kullanımı hemen çözebileceğim bir Linux dağıtımı önerebilir misiniz?

Merhabalar,

Linux Mint kullanabilirsiniz, Xubuntu, Lubuntu tabi bunların LTS sürümleri varsa onları kullanın, olması lazım sitelerinde.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı