Basit arayüzlü Linux dağıtımı önerisi

Yanlış bilgi
Ubuntu oturmuş bir yapıyı kullanıcırının hepsine eşit şekilde verirken ve fixed güncelleme olması gerektiği şekilde verirken ne anlatıyorsun?
R*dHat'e denek olmak bu kadar mı hoşuna gidiyor?

Oturmuş bir yapı mı? Fedora büyük sürümleri 6 ayda 1 çıkar ve her büyük sürüm 13 ay desteklenir. Ubuntu da LTS harici diğeri ise 6 ayda bir çıkar ve 9 ay desteklenir. Eğer LTS harici kullanırsan sen de denek olmuş oluyorsun. :)

Bir de Linus Torvalds kullanıyormuş. Ağızda sakız olan lafa bak. 10 yıl önce kurucusu basit diye kurdum dediği şey hala ağızda geziyor.
Adam M2 MacBook kullanıyor neden bahsediyorsun? Adamın ne kullandığı umurunda olabilir mi? Adamın için önemli olan şey ana akışa gelen kodları denetlemek ve projeyi sorunsuz tutmak.
Ne yapalım Torvalds'ın ne kullandığını. Torvalds'a havale mi edecek bilgisayarı.🤣

Sana burada Fedora'nın ne kadar iyi bir sistem olduğunu anlatmak için Linus Torvalds örneği verdim ama bunu da anlayamamışsın şaşırmadım. Adam daha geçen aylarda bir röportajında Fedora'yı hâlâ kullandığını açıkladı. Neyse gidip Linux'un Microsoft'u olmaya çalışan Ubuntu'yu kullan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zorin OS kur geç hoşuna giderse Linux sistemi istediğin başka bir dağıtımı kurarsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oturmuş bir yapı mı? Fedora büyük sürümleri 6 ayda 1 çıkar ve her büyük sürüm 13 ay desteklenir. Ubuntu da LTS harici diğeri ise 6 ayda bir çıkar ve 9 ay desteklenir. Eğer LTS harici kullanırsan sen de denek olmuş oluyorsun. :)
6 ayda bir çıkar ve de üstüne rolling release bir yapı gibi güncelleme alır.
Okuduğuna emin misin?
Denek mi olmuşum? Ubuntu sürümleri çıkmadan önce 1 ay boyunca "development branch" olarak test edilir. Sonra bana gelir.
Fedora olduğu gibi RH*L'in kapalı yapısına geri bildirim aracı olmanın aksine, bana yani kullanıcıya geri dönüyor.
Arada kocaman fark var.

Bunu anlamamana şaşırmadım. Fedora yıllardır bu sistemi oturttu. Sen kafanı fazla yorma. :)
Bariz saçma. Daha iyi bir denklem ile kurulabilir bu.
OpenSUSE Slowroll'a bakabilirsin. Rolling release ama ayda bir güncelleniyor ve 3 ayda bir major güncelleme alıyor. Saçma sapan bir sistem semi-fixed bir sistem yapmak yerine semi-rolling daha akıllıcaymış değil mi?
Ne yapacağım yani zaten güncellenen bir dağıtımı 6 ayda bir yeni sürüme mi yükselteceğim? Dedim zaten saçma.

Sana burada Fedora'nın ne kadar iyi bir sistem olduğunu anlatmak için Linus Torvalds örneği verdim ama bunu da anlayamamışsın şaşırmadım. Adam daha geçen aylarda bir röportajında Fedora'yı hala kullandığını açıkladı. Neyse gidip Linux'un Microsoft'u olmaya çalışan ub*ntu'yu kullan.
Diyorum ya bilgisayarı Torvalds'a mı hediye edeceğim? Bilgisayarı günlük bir kullanıcı kullanacak.
O röpörtajı da gördüm şimdi. Adam dümdüz asahi kurmuş sonra ise Pacman'ı beğenmediği için Fedora ile değiştirmiş. 3 yıl önceki röpörtaj.
Buradan ne kullandığını çok ta umursamadığını rahatça anlayabiliyoruz sanırsam? Yine zaten dedim ama adam ana akışa gelen commitleri ve projenin işlevselliğini vs. umursuyor.
Hatta torvalds, M.2'nin ARM cihazlarda en iyi aday olduğundan bahsetmiş. Torvalds'ın ne umursadığını, bizden ne kadar uzak olduğunu daha fazla örneklememe gerek var mı?

Ne diyeyim bende? Toplulukta sadece tartışmalara sebep olan, kaynak kodunu lisansın incik cıncık detaylarına dayandırarak bir zırva için sadece abonelerine özel tutan, RH*L için geri bildirim aracı olmaya ve;
Microsoft ve Apple dahil olmak üzere başka hiçbir topluluk/kuruluşun yapmadığını Fedora ile Linux topluluğuna yapan Fedora'yı. Kullanmaya devam et.

Olaylara olabildiğince çok taraftan bakmaya çalışan ve olabildiğince rasyonel hareket etmeye çalışan biri olarak, f*doraya kalsam hesap makinesine geri dönerim.

Son düzenleme:
6 ayda bir çıkar ve de üstüne rolling release bir yapı gibi güncelleme alır.
Okuduğuna emin misin?
Denek mi olmuşum? Ubuntu sürümleri çıkmadan önce 1 ay boyunca "development branch" olarak test edilir. Sonra bana gelir.
Fedora olduğu gibi RH*L'in kapalı yapısına geri bildirim aracı olmanın aksine, bana yani kullanıcıya geri dönüyor.
Arada kocaman fark var.

Rolling Release ne demek senin haberin var mı? Arch mı sandın sen Fedora'yı? Fedora da çekirdek güncellemeleri hemen gelmez 3 hafta içinde gelir. Daha Fedora'dan haberin yok. Fedora'yı Fedora yapan budur. Güncellik ve kararlılık arasındaki dengedir. Anlamadığın şey bu. Arch gibi hızlı ve kararsız güncellemeler sunmaz. Ubuntu gibi eski çekirdeklerle oyalanmazsın. Sunucun yoksa Ubuntu mantıksızdır bu sebeple.

Bariz saçma. Daha iyi bir denklem ile kurulabilir bu.
OpenSUSE Slowroll'a bakabilirsin. Rolling release ama ayda bir güncelleniyor ve 3 ayda bir major güncelleme alıyor. Saçma sapan bir sistem semi-fixed bir sistem yapmak yerine semi-rolling daha akıllıcaymış değil mi?
Ne yapacağım yani zaten güncellenen bir dağıtımı 6 ayda bir yeni sürüme mi yükselteceğim? Dedim zaten saçma.

Diyorum ya bilgisayarı Torvalds'a mı hediye edeceğim? Bilgisayarı günlük bir kullanıcı kullanacak.
O röpörtajı da gördüm şimdi. Adam dümdüz asahi kurmuş sonra ise Pacman'ı beğenmediği için Fedora ile değiştirmiş. 3 yıl önceki röpörtaj.
Buradan ne kullandığını çok ta umursamadığını rahatça anlayabiliyoruz sanırsam? Yine zaten dedim ama adam ana akışa gelen commitleri ve projenin işlevselliğini vs. umursuyor.
Hatta torvalds, M.2'nin ARM cihazlarda en iyi aday olduğundan bahsetmiş. Torvalds'ın ne umursadığını, bizden ne kadar uzak olduğunu daha fazla örneklememe gerek var mı?

Ne diyeyim bende? Toplulukta sadece tartışmalara sebep olan, kaynak kodunu lisansın incik cıncık detaylarına dayandırarak bir zırva için sadece abonelerine özel tutan, RH*L için geri bildirim aracı olmaya ve;
Microsoft ve Apple dahil olmak üzere başka hiçbir topluluk/kuruluşun yapmadığını Fedora ile Linux topluluğuna yapan Fedora'yı. Kullanmaya devam et.

Olaylara olabildiğince çok taraftan bakmaya çalışan ve olabildiğince rasyonel hareket etmeye çalışan biri olarak, f*doraya kalsam hesap makinesine geri dönerim.

Bu dediklerine tek tek cevap vermekle bile uğraşmayacağım. Sabaha kadar tartışsak bile Fedora'nın mantığını anlamayacaksın. Taş gibi kararlılık istesem gider Debian kullanırım. Bütün güncellemelere anında sahip olmak istesem Arch kullanırım.Sunucum olsa Debian veya Ubuntu kullanırım. Ben kararlılık ve güncellik arasındaki o dağıtımı istiyorum bu sebeple Fedora kullanıyorum.

Son düzenleme:
Rolling release ne demek senin haberin var mı?
Dağıtım sürekli güncellenir, yeni bir sürüme geçme benzeri işlem yoktur. En basit anlatımı da budur.
Rolling release denilğinde aklına sadece Arch geliyorsa kendini bir yeniden tertiple.
Anlamıyorsanda en sevdiğin AI modeline taksit taksit sor.

Ubuntu gibi eski çekirdeklerle oyalanmazsın. Sunucun yoksa Ubuntu mantıksızdır bu sebeple.
Daha Fedora'dan haberin yok. Fedora'yı Fedora yapan budur. Güncellik ve kararlılık arasındaki dengedir. Anlamadığın şey bu. Arch gibi hızlı ve kararsız güncellemeler sunmaz.
Senin Ubuntu'dan haberin var mı? 24.04 LTS sürümü çıktığı ilk günkü kerneli mi kullanıyor zannediyorsun.
Bu sürüm çıktığı ilk 2 yıl boyunca yeni donanımları desteklemeyi de kapsıyor. 6 ayda bir sadece ara sürüm çıktığını mı sanıyorsun.
Ara sürümlerin amacı zaten güncel tutmak.

1763507447066.png

Bir de genel kültür bilgisini biliyor musun diyor.

Bu dediklerine tek tek cevap vermekle bile uğraşmayacağım. Sabaha kadar tartışsak bile Fedora'nın mantığını anlamayacaksın. Taş gibi kararlılık istesem gider Debian kullanırım. Bütün güncellemelere anında sahip olmak istesem Arch kullanırım. Ben kararlılık ve güncellik arasındaki o dağıtımı istiyorum bu sebeple Fedora kullanıyorum.
Kararlılıktan anladığın tek şeyinde fii zamanından kalma kernel kullanmak diye bildiğine de eminim. Tabii bunu cidden böyle düşünüyorsan Linus Torvalds'a nasıl bir hakaret olduğunu da ben anlat mıyım?
Ben niye asıl vakit harcıyım sanki kendini yakan benmişim gibi. Bari başkalarını yakmayın.

Ara sürümü denek olmak diye yorumlayan bir insana doğrusunu yazmaya çalışmak küreği ana kayaya vurmaktan farksız.
Forumu insanlara yardım etmek için ve doğru yönlendirmeye amacı ile kullanıyorum ne benim ne de benim gibi bu amacı taşıyanların vaktini çalma.

O "güncellik ve kararlılık arasındaki" dediğin içinde sanki dağıtımlar çuvala doldu da Fedora kaldı.
Git bak bakalım yine önceki cevabımda bahsettiğim dağıtım olan OpenSUSE Slowroll'a. O kararlılık ve güncellik inceliklerini nasıl bir stratejide birleştirmişler.
Bak bakalım OpenSUSE tumbleweed, Arch gibi güncelleme ile sistemi kırıp duruyor mu?
Vizyon farkı bu işte.
Terimi dağıtıma bağlarsan anca rolling release dağıtımlar bozulup duruyor zannedersin.

Bak bakayım senin linus Torvals'ın röpörtaj verdiği yıl kim lisans açıklarını kullanarak Linux'un kodunu kendine saklamış.
Kim kendi abonelik şartlarına bunu dağıttığınızı görürsek aboneliğinizi keseriz benzeri maddeler koymuşta diğer dağıtımların önünü kesmiş.

Kendin bul, bu tartışmaya bir cevap daha yazarsam yan komşum son ses televizyon izlesin.

Son düzenleme:
Dağıtım sürekli güncellenir, yeni bir sürüme geçme benzeri işlem yoktur. En basit anlatımı da budur.
Rolling release denilğinde aklına sadece Arch geliyorsa kendini bir yeniden tertiple.
Anlamıyorsanda en sevdiğin AI modeline taksit taksit sor.

Senin Ubuntu'dan haberin var mı? 24.04 LTS sürümü çıktığı ilk günkü kerneli mi kullanıyor zannediyorsun.
Bu sürüm çıktığı ilk 2 yıl boyunca yeni donanımları desteklemeyi de kapsıyor. 6 ayda bir sadece ara sürüm çıktığını mı sanıyorsun.
Ara sürümlerin amacı zaten güncel tutmak.

Eki Görüntüle 2607122

Bir de genel kültür bilgisini biliyor musun diyor.

Kararlılıktan anladığın tek şeyinde fii zamanından kalma kernel kullanmak diye bildiğine de eminim. Tabii bunu cidden böyle düşünüyorsan Linus Torvalds'a nasıl bir hakaret olduğunu da ben anlat mıyım?
Ben niye asıl vakit harcıyım sanki kendini yakan benmişim gibi. Bari başkalarını yakmayın.

Ara sürümü denek olmak diye yorumlayan bir insana doğrusunu yazmaya çalışmak küreği ana kayaya vurmaktan farksız.
Forumu insanlara yardım etmek için ve doğru yönlendirmeye amacı ile kullanıyorum ne benim ne de benim gibi bu amacı taşıyanların vaktini çalma.

O "güncellik ve kararlılık arasındaki" dediğin içinde sanki dağıtımlar çuvala doldu da Fedora kaldı.
Git bak bakalım yine önceki cevabımda bahsettiğim dağıtım olan OpenSUSE Slowroll'a. O kararlılık ve güncellik inceliklerini nasıl bir stratejide birleştirmişler.
Bak bakalım OpenSUSE tumbleweed, Arch gibi güncelleme ile sistemi kırıp duruyor mu?
Vizyon farkı bu işte.
Terimi dağıtıma bağlarsan anca rolling release dağıtımlar bozulup duruyor zannedersin.

Bak bakayım senin linus Torvals'ın röpörtaj verdiği yıl kim lisans açıklarını kullanarak Linux'un kodunu kendine saklamış.
Kim kendi abonelik şartlarına bunu dağıttığınızı görürsek aboneliğinizi keseriz benzeri maddeler koymuşta diğer dağıtımların önünü kesmiş.

Kendin bul, bu tartışmaya bir cevap daha yazarsam yan komşum son ses televizyon izlesin.

Adam Fedora kullananlara denek diyor ceza almıyor ben onun mantığıyla konuşup Ubuntu ara sürüm kullananlar denektir dediğim için ceza alıyorum şaka gibi. :D Bu yazdıklarına uzun uzun cevap vermek yerine bundan sonra sana, senin mantığınla cevap vereceğim. Fedora kullananlar RHEL'in deneğiyse, Ubuntu ara sürüm kullananlar LTS kullanıcılarının deneğidir. OpenSUSE Tumbleweed kullananlar da Leap kullanıcılarının deneğidir. Bak nasıl mantık ama. :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı