Basit İkna Etme Yöntemleri

Ne yapabilirim? Bazen Technopat'ta gezerken bile donuyor, sayfa geç yükleniyor.
Bunun için ayrı bir konu açmanız daha doğru olacaktır. Ama size bir öneride bulunayım. HD Tune Pro yazılımını yükleyin ve Health kısmında sarı, kırmızı veya mavi ile işaretlenmiş kısımlar ya da Error Scan bölümünde tarama yaptıktan sonra kırmızı kutucuklar var ise problem büyük ihtimalle HDD'de demektir.
 
İkna etme meselesi tamamen senin ailenin yapsına bağlı. İkna etme imkanın olabilir de olmayabilir de.

Yıllar önceden ben de çok uğraştım bilgisayar aldırmak için ama en sonunda bizimkileri ikna edemeyeceğimi anlayınca paramı biriktirip bir gün eve bilgisayarla geldim. Kimse de bir şey demedi. O günden beri alacağım şeyleri kimseye sormadan kendi imkanlarımla almaya çalışıyorum. İkna edeyim derken sarf ettiğin efora değmediğini anlıyorsun bir süre sonra.

Ayrıca konudaki birkaç arkadaşın önerdiği gibi bilgisayarınız dizüstü olsa bile birkaç değişiklik yapmayı kesinlikle düşünün. Dizüstü bilgisayarları çok da küçümsememek gerek. HDD-RAM yükseltmesini saymıyorum bilgisayarınıza göre değişebilse de işlemci yükseltmesine kadar çıkabilmeniz mümkün.
 
İkna meselesinde en iyi yöntem karşıdaki kişiye bundan kazançlı çıkacağını kabullendirmek olacaktır. Ama ben de diğer arkadaşlar gibi düşünüyorum. Bilgisayar almak yerine bazı yenilemeler ile durumu kurtarıp ailene fazla yük olmamalısın. Ve şunu söylemek istiyorum bilgisayar oyunu bir zevktir, sana katacağı en fazla az miktarda İngilizce. Bunun için 6000 TL civarı bir para saymak mantıklı değil. Bende bilgisayar toplamak istedim, bilgisayarım en basit oyunları bile kaldırmıyordu. Toplayamadım ve R7 250 ekran kartı alıp yoluma devam ettim. Şu an yeterince oyun oynuyorum. Zaten bir müddetten sonra oyun konusunda isteğin ister istemez azalacak. Tamamen bitmez ama azalır. Ha birde şu var; 1500 TL ye bilgisayar almaya ikna edemediğim babam 3000 TL gibi bir fiyatı müzikle ilgili harcamalarıma verdi. Önemli olan ailenin o harcamaları gerekli görmesi ki gerekli bir harcama değil. Birde, başka hobiler edinebilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı