Başka bir ülkeye gitmeyi planlıyor musunuz?

Başka bir ülkeye gitmeyi planlıyor musunuz?

• Evet

• Hayır

• Kararsızım

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Arkadaşlar ailem Alman-Türk kökenli ve Almanya`da yaşıyorum, Türkiye`ye de sık sık geliyorum; hemen hemen haberleri de takip ediyorum. Konuda genel olarak tartışmalar asgari ücretin alım gücü üzerine yapılmış. Şöyle bir durum var, Almanya ile Türkiye arası asgari ücretle çalışma oranında (Türkiye`de vergiden dolayı asgari ücretten gösterip kalanını elden verme durumunu hesaba katsak bile) uçurum var. Çalışma şartları arasında da ciddi bir fark var. Bazı arkadaşlar asgari ücretle ev alınamadığından, yatırım yapılamadığından bahsetmiş ama o arkadaşların Türkiye`de düzgün bir muhitte ev kirasının asgari ücretin 3/4`ünü kapladığından haberi yok sanırım.

Karşılaştırmaya detaylı girmeyeceğim, Almanya`ya gelmek isteyen öğrenci kardeşlerime bazı tavsiyelerim olacak:
  • Denklik sahibi olan ve nitelikli bir üniversitede okumanız size fayda sağlar.
  • Yabancı dil önemli, Almanca-İngilizce bilmeniz lazım, ek bir dil daha öğrenmeniz yararlı olabilir (mesleğinize göre).
  • Şirket referansı ile gelecekseniz daha önce Erasmus gibi bir öğrenci değişim programında bulunmanız işverenlerinize güven sağlar, sizi öne çıkarır.
  • Linkedin, Youtube ve diğer iş sosyal platformlarını kullanın. Kendinizi hemen hemen bilinir yapacak ve işinizi bildiğinizi gösterecek faaliyetler sizi öne çıkarır.
  • Rekabet sıkı, mutlaka üniversitenizin üstüne çıkın, kendinizi geliştirin. Ben bunu (maaşlı çalışan değilim) yapmak için çok çabaladım ve hala çabalıyorum, kendinize donanım katmanın çok iyi bir şey olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
  • Hiçbir zaman kendinize inancınızı kaybetmeyin. Evet yaşadığınız yerde şartlar kötü, sizi sınırlayan etmenler var ama istediğinizde yapamayacağınız şey yok. Ağustos böceği gibi, biraz dişinizi sıkacaksınız sonra daha rahat edeceksiniz.
Ayrıca şu bağlantıda Almanya`da yaşam hakkında ufak bir bilgi sahibi olabilirsiniz, Türkçe ve resmi kurumlar tarafından desteklenen bir kaynaktır: A'dan Z'ye Almanya

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı