Başka PC'de çalışan RAM sistemde çalışmıyor

OxyGƐN

Centipat
Yeni aldığım DDR 3 RAM'lar çalışmıyor. Başka PC'de denedim çalışıyor ancak kendi kullandığım PC'de çalışmıyor. Ne yapmam lazım?

Kendi anakartınızda farklı slotlara takmayı deneyin. Eyer ki toplamda 2 adet RAM oluyosa sisteminizde dual channel için anakart kitapcığınıza bakın. Onun dışında anakartınızın internet sitesinden uyumlu olduğu RAM'lere bakabilirsiniz.

Çok basit örneğini verip noktayı koyacağımı düşünüyorum. Sene 2007.. O zaman topladığım sistemide söyleyim;
Anakart :INTEL 965WHMKR 965G DDR2 VGA+GLAN+SATA2 16X
İşlemci: Intel® Pentium® D 945 İşlemci 4M Önbellek, 3.40 GHz, 800 MHz FSB
Harddisk :250 gb Sata2 Seagate 7200rmp
Ram : Kingston 1 gb ddr2 667 mhz
Ekran Kartı: Msı x1650 pro

Anakart slotları hepside bu ramle çalısırdı. Hi-level mi dersin o zamanlar - Oem ramler vardı onları mı dersın aklına kingston dısı hangi ram gelirse gelsin bu makınede çalıstıramadım :D İlginç gelecek ama evet denemediğim ram kalmadı. Hatta o zamanlar bilgisayar teknik serviste çalışıyordum. 1 gb ddr2 667 Kingston aldım sonrası. Allahım cıldıracam kingstonda çalışmıyor :) Şaka gibi sadece ilk makıneyı topladığım zamankı ram dışı çalısmıyordu.En sonunda ram üzerindeki chiplere baktım. Kingston diye marka aldığım ramde chipte hynix mi ne yazıyordu. Velhasıl Kingston chipsetli yanına 2*2*2*2 ram aldım. ve makineyi 8 gb olarak çalıştırmıstım. Hatta bu sistemimi;
q6600 işlemci
8 gb ram
120 gb ssd hdd
gt9800 ekran kartı takıp sattım.

Aynı marka ram bile olsa bazı firma chiplerini bile okumuyor anakart. Kesın ve net bilgi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı