Baskıcı aile tipi

Üniversiteye giden bir abi olarak böyle şeylerle takılmamanı ve hayatına odaklanmanı öneririm. Çoğu kişi senin yaşadığın durumu yaşamıştır. Türkiye'de çoğu aile bu hataya düşüyor ve böyle dediğin zaman senin iyiliğin için deyip geçerler. Onlarda kendilerince çocuğum kötü durumlara düşmesin diye düşünüyorlar. Bu zamanlarda gelip geçiyor. Hayatını odaklan ve yaşa.

Ailelerin kendi çocuklarıyla başkalarının çocuklarını kıyaslaması hiç de doğru bir hareket değildir. Bunu ebeveynlerinize iletmiş miydiniz? Ve de sanırsam sizin ailenizin sizin üzerinizdeki beklentileri fazla ve yüksek.

Ailemin beklentileri çok üstün değil ama sanki çevremdeki herkes zeki bir ben aptalım gibi muamele görüyorum.

Benim ailem olur gibi ne yaparsam yapayım yaranamıyorum bir de arkadaşım LGS birincisi oldu beni onla kıyaslayıp duruyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı