NMFNO
Hectopat
- Katılım
- 10 Aralık 2020
- Mesajlar
- 5
Daha fazla
- Cinsiyet
- Erkek
hocam iyi günler yazıcıyı yeni aldım ve wobble sorunu yaşıyorum şuan , yeni konu açmak istemedim ama bunu nasıl aşarım bilginiz öneriniz var mıdır? Bir de misal mvs ayarı nedir öğrenebileceğim veya bu yazıcı ile ilgili daha çok bilgiye erişeceğim kaynak öneriniz var mıdır?Tabladaki artıklardan benim aklıma başka bir sebep geldi, parça tabladan ayrılıp nozüle kısmen yapışmış. Parça ya iyi yapışmadığından ya nozül parçaya sürttüğünden ya da ikisi birden. Makineyi başıboş bırakmaman iyi olur, benzer durumlarda extruderı komple plastikle kaplama riski de gerçekleşebilir.
Orcaslicer'da Neptune 4 profili var, Prusaslicer da kullanabilirsin, Cura'da MVS ayarı yok. Makine hızlı olduğu için MVS ayarına ihtiyacın var. PLA için ben 17 değerini kullanıyorum, güvenli bir değer. Zamanla denemelerle daha üst değerlere de çıkarabilirsin.
![]()
Max volumetric speed | Prusa Knowledge Base
The Maximum volumetric speed setting (MVS) is one of the most powerful features in PrusaSlicer. The MVS setting essentially creates a manager for the maximum amount of filament that the slicer will attempt to push through your 3D…help.prusa3d.com
Bu yazıcı ile ilgili geniş kapsamlı bir kılavuz video çekmeyi düşünüyor musunuz ?