Baskıda nozzle ucunda filament dondu

Tabladaki artıklardan benim aklıma başka bir sebep geldi, parça tabladan ayrılıp nozüle kısmen yapışmış. Parça ya iyi yapışmadığından ya nozül parçaya sürttüğünden ya da ikisi birden. Makineyi başıboş bırakmaman iyi olur, benzer durumlarda extruderı komple plastikle kaplama riski de gerçekleşebilir.

Orcaslicer'da Neptune 4 profili var, Prusaslicer da kullanabilirsin, Cura'da MVS ayarı yok. Makine hızlı olduğu için MVS ayarına ihtiyacın var. PLA için ben 17 değerini kullanıyorum, güvenli bir değer. Zamanla denemelerle daha üst değerlere de çıkarabilirsin.

hocam iyi günler yazıcıyı yeni aldım ve wobble sorunu yaşıyorum şuan , yeni konu açmak istemedim ama bunu nasıl aşarım bilginiz öneriniz var mıdır? Bir de misal mvs ayarı nedir öğrenebileceğim veya bu yazıcı ile ilgili daha çok bilgiye erişeceğim kaynak öneriniz var mıdır?
Bu yazıcı ile ilgili geniş kapsamlı bir kılavuz video çekmeyi düşünüyor musunuz ?

MVS bilgisi verdiğim linkte açıklanıyor, makineyle ilgili herhangi bir video çekmeyi düşünmüyorum, kılavuz için de aynı şey geçerli.

Reddit'de topluluğu mevcut: Reddit - Dive into anything

Elegoo'nun YT sayfasında Pro ve düz model için videolara bakabilirsin: https://www.youtube.com/@ElegooOfficial/playlists

Yeni aldıysan, montaj videolarını tekrar izlemeni öneririm, genelde videolardaki gibi kısa süren montajlar iyi sonuç vermeyebiliyor.

Soruna dair görsel atarsan daha tanımlayıcı olur.

Redditte konuyla alakalı hotend çevresi ve başlık içine filament girip donduğuyla alakalı paylaşımlara denk geldim. Aynı durumun yaşanmaması için neler önerirsiniz sizce bu kadar kişinin de başına gelen bu olayın sebebi nedir ?
MVS bilgisi verdiğim linkte açıklanıyor, makineyle ilgili herhangi bir video çekmeyi düşünmüyorum, kılavuz için de aynı şey geçerli.

Reddit'de topluluğu mevcut: Reddit - Dive into anything

Elegoo'nun YT sayfasında Pro ve düz model için videolara bakabilirsin: https://www.youtube.com/@ElegooOfficial/playlists

Yeni aldıysan, montaj videolarını tekrar izlemeni öneririm, genelde videolardaki gibi kısa süren montajlar iyi sonuç vermeyebiliyor.

Soruna dair görsel atarsan daha tanımlayıcı olur.

Çoğunlukla modelin tablaya iyi yapışmaması ya da nozülün baskı sırasında modele sürte sürte tabladan ayırmasından dolayı. Sürtmemesi için MVS ve modele uygun hız, baskı sırasında kalkmaması için temiz tabla, modele uygun hız ve modeli gerektiğinde yeterli miktarda skirt/brim ile destekleyerek basmak riski azaltacaktır.

Baskı sırasında belli aralıklarla kontrol de daha pahalı sonuçların oluşmasını engelleyecektir yani gece yatarken açık bırakıp sabah blob ile uyanabilirsin.

Çoğunlukla modelin tablaya iyi yapışmaması ya da nozülün baskı sırasında modele sürte sürte tabladan ayırmasından dolayı. Sürtmemesi için MVS ve modele uygun hız, baskı sırasında kalkmaması için temiz tabla, modele uygun hız ve modeli gerektiğinde yeterli miktarda skirt/brim ile destekleyerek basmak riski azaltacaktır.

Baskı sırasında belli aralıklarla kontrol de daha pahalı sonuçların oluşmasını engelleyecektir yani gece yatarken açık bırakıp sabah blob ile uyanabilirsin.
Şuanki problemim şu şekilde hocam görsel istemiştiniz

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-03-15 at 16.18.48 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2024-03-15 at 16.18.48 (1).jpeg
    69,4 KB · Görüntüleme: 26
  • WhatsApp Image 2024-03-15 at 16.18.48.jpeg
    WhatsApp Image 2024-03-15 at 16.18.48.jpeg
    67,1 KB · Görüntüleme: 34
Rotation distance ayarı yapmadıysan öncelikle onu yap. Video içinde ayar bilgisi veriliyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Baskıda dikişleri dağınık olarak ayarlama.

Z ekseni yukarı aşağı inerken kasıldığı yerler varsa bazı tekerlerin üzerinde bulunan eksantrik somunları ayarlayarak akıcı hale getirerek iyileşme sağlayabilirsin. Yatakta sallantı varsa onun da ayar somunları mevcut.

Sonsuz dişlinin geçtiği pirinç somunların civatalarının ucunda bulunan somunları sıktıysan somunları gevşetmen gerek.

Makine sallantılı bir masada ya da yüzeyde ise sallanmayacağı bir zemine koy. Düz zeminde 4 ayak da zemin ile öpüşmiyorsa kasanın sağ ve solundaki vidaları biraz gevşetip kasaya bastırarak 4 ayağın da temasını sağlarsın.

Görselin iyi olması için iç duvarlı hızlı bassan da dış duvarı daha yavaş basman gerekli.

Sürtmeyle ilgili olarak, infill tipi rectilinear ve gyroid daha güvenli limanlar.

Rotation distance ayarı yapmadıysan öncelikle onu yap. Video içinde ayar bilgisi veriliyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Baskıda dikişleri dağınık olarak ayarlama.

Z ekseni yukarı aşağı inerken kasıldığı yerler varsa bazı tekerlerin üzerinde bulunan eksantrik somunları ayarlayarak akıcı hale getirerek iyileşme sağlayabilirsin. Yatakta sallantı varsa onun da ayar somunları mevcut.

Sonsuz dişlinin geçtiği pirinç somunların civatalarının ucunda bulunan somunları sıktıysan somunları gevşetmen gerek.

Makine sallantılı bir masada ya da yüzeyde ise sallanmayacağı bir zemine koy. Düz zeminde 4 ayak da zemin ile öpüşmiyorsa kasanın sağ ve solundaki vidaları biraz gevşetip kasaya bastırarak 4 ayağın da temasını sağlarsın.

Görselin iyi olması için iç duvarlı hızlı bassan da dış duvarı daha yavaş basman gerekli.

tek tek bakacağım teşekkür ederim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı