Başlangıç için elektrogitar önerisi

Ben 2. el aldım ama yaşadığım şehirde bulup gidip deneyerek aldım. Gitarı 0 almış adam. Faturasıyla beraber vermişti. 0 olmasa bile yanınızda tecrübeli biriyle gidip kontrol ederek alın. Bir arkadaşımız 0 al demiş. Evet 0 alman daha iyi olur fakat bütçen kısıtlıysa dandik markalara vereceğin aynı paraya gidip daha iyi gitarları 2. el bulabilirsin. Sadece biraz dikkatli ol kontrol ederek al. Normalde 6500 TL'ye Midex alabilirdim ama 2. elden 6000 TL'ye Cort buldum. Midex o paraya kesinlikle değmezdi.

Kriterlerim yok hocam benim ihtiyacımı karşılasın yeter.

Hocam harley benton ST-20/ TE-30 + vox pathfinder 10 amfi TE-30 2 tane Single-coil manyetiği var, telecaster daha parlak twang dediğimiz o klasik country/rock tonlarına yakın benim çok hoşuma gidiyor ST-20 ise genelde 3 adet Single-coil manyetikleri olur ama ton seçenekleri daha fazladır stat tipi geniş tonal yelpazeye sahip hem clean hem de hafif crunch tonlarda iyi performans verir.

SX SST57 gitar ve nux mighty 8SE amfi.
Bu set yeni başlayan biri için oldukça uygun. SX'in bu modeli rahat bir sap yapısına sahip ve strat tarzı olduğu için her müziğe bir şekilde uyuyor. Nux mighty 8SE ise ev kullanımına yönelik küçük ama çok fonksiyonlu bir amfi. Temiz ton, distorsiyon, reverb, delay gibi efektleri var ve içinde akort cihazı da bulunuyor. Bu ikiliyle rahatça çalışabilir, uzun süre idare edebilirsin. Ortalama fiyatı 9.000 - 10.500 TL civarında olur. Strat kopyası kendisi.

Harley benton TE-52 modeli telecaster tarzı bir gitar. Alnico manyetiklere sahip, sesi sıcak ve dengeli. Gövdesi masif dişbudak ağacından, bu fiyat aralığında oldukça iyi bir malzeme. Blackstar amfiyle birlikte hem temiz hem de hafif kirli tonlarda gayet keyifli bir set olur. Fiyatı toplamda yaklaşık 12-13 bin lirayı bulabilir.

Vintage V6 reissued modeli stratocaster tarzında. Wilkinson alnico manyetiklerle geliyor. Daha klasik, dolgun tonlar istersen bu gitar seni tatmin eder. Sapı rahat, genel yapısı da sağlam. Amfiyle birlikte bu set yaklaşık 14-15 bin liraya çıkabilir ama uzun vadeli bir çözüm olur.

SX SST62 modeli biraz daha uygun fiyatlı bir strat tarzı gitar. Bazı modelleri alnico manyetikle geliyor, tonları gayet hoş. Blackstar ile birlikte güzel bir başlangıç seti olur. Bu seti 11-13 bin liraya oluşturmak mümkün.

Eğer ikinci el düşünürsen, aynı gitar ve amfileri çok daha uygun fiyata bulabilirsin. Tertemiz bir harley benton ya da vintage gitarla, Blackstar ID:Core amfi alırsan 9-11 bin liraya çok tatmin edici bir başlangıç setin olur.

Müzik tarzın blues, alternatif, rock gibi yumuşak veya klasik şeylerse bu gitarlar işini görür. Daha sert tonlar istiyorsan humbucker manyetikli modellere de bakabiliriz ama amfi için kesinlikle nux mighty space ya da Blackstar ID:Core V2 kesinlikle öneririm.

Yani amfi ile birlikte almayı düşünüyorum ama amfi de devasa bir şey değil mini boy bir şey.

Mini boy değil de orta boy tercih ederseniz uzun süre rahat edersiniz diye düşünüyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu nux mighty space incelemes.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Blackstar ID Core V3.
harley benton TE30 tonlarına bakabilirsiniz burada da.

Konuda belirttiğim gibi klasik gitarın markası prince C-745 önerdiğiniz gitara bir bakayım.

Evet hocam maalesef bende bayağı uygun bulduğum için atmıştım.

Hocam bu dediğiniz bir tık pahalıya kaçacak benim için bütçem çok değil ama eğer alabilirsem bunu almaya çalışacağım fakat olur da alamazsam bunun yerine daha uygun fiyatlı bir şey var mıdır?

Hocam sanırım C-745 kaça satarsınız konusuna cevap vermemişim webde sıfır satarken çok pahalıya koymuşlar ama ikinci elde sahibinden vs. gibi uygulamarladaki ilanlarda 1500-3000 en ucuza satan 1000TL'ye satıyordu.

Son düzenleme:
Ben 2. el aldım ama yaşadığım şehirde bulup gidip deneyerek aldım. Gitarı 0 almış adam. Faturasıyla beraber vermişti. 0 olmasa bile yanınızda tecrübeli biriyle gidip kontrol ederek alın. Bir arkadaşımız 0 al demiş. Evet 0 alman daha iyi olur fakat bütçen kısıtlıysa dandik markalara vereceğin aynı paraya gidip daha iyi gitarları 2. el bulabilirsin. Sadece biraz dikkatli ol kontrol ederek al. Normalde 6500 TL'ye Midex alabilirdim ama 2. elden 6000 TL'ye Cort buldum. Midex o paraya kesinlikle değmezdi.

Anladım hocam arkadaşımın abisi bayağı anlıyor onunla giderim.

Hocam harley benton ST-20/ TE-30 + vox pathfinder 10 amfi TE-30 2 tane Single-coil manyetiği var, telecaster daha parlak twang dediğimiz o klasik country/rock tonlarına yakın benim çok hoşuma gidiyor ST-20 ise genelde 3 adet Single-coil manyetikleri olur ama ton seçenekleri daha fazladır stat tipi geniş tonal yelpazeye sahip hem clean hem de hafif crunch tonlarda iyi performans verir.

SX SST57 gitar ve nux mighty 8SE amfi.
Bu set yeni başlayan biri için oldukça uygun. SX'in bu modeli rahat bir sap yapısına sahip ve strat tarzı olduğu için her müziğe bir şekilde uyuyor. Nux mighty 8SE ise ev kullanımına yönelik küçük ama çok fonksiyonlu bir amfi. Temiz ton, distorsiyon, reverb, delay gibi efektleri var ve içinde akort cihazı da bulunuyor. Bu ikiliyle rahatça çalışabilir, uzun süre idare edebilirsin. Ortalama fiyatı 9.000 - 10.500 TL civarında olur. Strat kopyası kendisi.

Harley benton TE-52 modeli telecaster tarzı bir gitar. Alnico manyetiklere sahip, sesi sıcak ve dengeli. Gövdesi masif dişbudak ağacından, bu fiyat aralığında oldukça iyi bir malzeme. Blackstar amfiyle birlikte hem temiz hem de hafif kirli tonlarda gayet keyifli bir set olur. Fiyatı toplamda yaklaşık 12-13 bin lirayı bulabilir.

Vintage V6 reissued modeli stratocaster tarzında. Wilkinson alnico manyetiklerle geliyor. Daha klasik, dolgun tonlar istersen bu gitar seni tatmin eder. Sapı rahat, genel yapısı da sağlam. Amfiyle birlikte bu set yaklaşık 14-15 bin liraya çıkabilir ama uzun vadeli bir çözüm olur.

SX SST62 modeli biraz daha uygun fiyatlı bir strat tarzı gitar. Bazı modelleri alnico manyetikle geliyor, tonları gayet hoş. Blackstar ile birlikte güzel bir başlangıç seti olur. Bu seti 11-13 bin liraya oluşturmak mümkün.

Eğer ikinci el düşünürsen, aynı gitar ve amfileri çok daha uygun fiyata bulabilirsin. Tertemiz bir harley benton ya da vintage gitarla, Blackstar ID:Core amfi alırsan 9-11 bin liraya çok tatmin edici bir başlangıç setin olur.

Müzik tarzın blues, alternatif, rock gibi yumuşak veya klasik şeylerse bu gitarlar işini görür. Daha sert tonlar istiyorsan humbucker manyetikli modellere de bakabiliriz ama amfi için kesinlikle nux mighty space ya da Blackstar ID:Core V2 kesinlikle öneririm.

Mini boy değil de orta boy tercih ederseniz uzun süre rahat edersiniz diye düşünüyorum.
bu nux mighty space incelemes.
Blackstar ID Core v3.
harley benton TE30 tonlarına bakabilirsiniz burada da.

Hocam sanırım C-745 kaça satarsınız konusuna cevap vermemişim webde sıfır satarken çok pahalıya koymuşlar ama ikinci elde sahibinden vs. gibi uygulamarladaki ilanlarda 1500-3000 en ucuza satan 1000TL'ye satıyordu.

Çok teşekkürler hocam benim için araştırmıssınız artık parayı bir yerden bulup önerdiklerinizden amaya çalışacağım.

Ibanez GRG131DX-BKF gitarı, rock da metal de çalmak için gayet uygun bir model. Manyetikleri yüksek çıkışlı olduğu için özellikle distorsiyonlu, sert tonlarda çok iyi performans gösteriyor. Bu yüzden metal tarzı için gayet ideal. Ama aynı zamanda rock müzikte de sıcak ve dolgun sesler alabilirsin.

Klavyesi ve sapı rahat olduğu için hızlı riffler ve sololar çalmak da zor olmaz. 24 perdesi sayesinde üst notalara kolayca ulaşabilirsin ki bu da metal müzikte önemli bir avantaj.

Benim ilk gitarım bu halada kullanırım kesinlikle öneririm. Klasik gitarın markası ve modeli nedir, ne kadar süre kullandınız, kılıfı veya orijinal aksesuarları var mı söylerseniz daha net bir cevap verebilirim.

Başlarken 2.el bir gitar almak riskli olabilir 0 tercih etmenizi öneririm.

Hocam merhaba. Jazz, blues çalmak için ne marka/model önerirsiniz?

Hocam merhaba. Jazz, blues çalmak için ne marka/model önerirsiniz?

Hocam araştırdım;
  1. Hollow body (tam kasa) – sıcak, derin ve rezonanslı tonlar. Jazz için çok tercih edilir.
  • Gibson ES-175: Jazz gitarlarının klasiklerinden, ama fiyatı yüksek.
  • Epiphone broadway: ES-175'e uygun fiyatlı, kaliteli bir alternatif.
  • Ibanez artcore AF95: Hem jazz hem Blues'a giden iyi bir fiyat/performans modeli.
  1. Semi-hollow (yarı kasa) – jazz ve blues arası bir ton, daha çok yönlü.
  • Gibson ES-335: Efsane model, b. B. King'den larry Carlton'a kadar birçok ünlü kullanmış.
  • Epiphone ES-335 Pro / dot: ES-335'in daha uygun fiyatlı versiyonu.
  • Ibanez artcore AS93: Orta bütçede başarılı bir seçenek.
  1. Solid body ama vintage tonda – Blues'a yakın ama Jazz'ı da kaldırır.
  • Fender telecaster: Neck manyetiyle jazz için harika, Blues'ta zaten klasik.
  • Fender stratocaster: Daha parlak ve esnek ton, Stevie Ray Vaughan tarzı blues için.
  • Yamaha revstar rse20: Modern yapıda ama vintage sıcaklığı var.
  • Hocam bir de jazz çalarken boyun (neck) manyetini kullan, ton potunu biraz kıs.
    Blues'ta orta ve köprü (bridge) manyeti kombinasyonları sustain ve karakter katar.
    Lambalı bir amfi (mesela Fender blues junior) tonu ciddi şekilde güzelleştirir.
  • Bütçenizi söylerseniz ona göre şeylerde çıkarabilirim eğer aklınızda şüphe ya da anlamadığınız bir şeyler olursa incelemelerini bulup atabilirim.

Hocam araştırdım;
  1. Hollow body (tam kasa) – sıcak, derin ve rezonanslı tonlar. Jazz için çok tercih edilir.
  • Gibson ES-175: Jazz gitarlarının klasiklerinden, ama fiyatı yüksek.
  • Epiphone broadway: ES-175'e uygun fiyatlı, kaliteli bir alternatif.
  • Ibanez artcore AF95: Hem jazz hem Blues'a giden iyi bir fiyat/performans modeli.
  1. Semi-hollow (yarı kasa) – jazz ve blues arası bir ton, daha çok yönlü.
  • Gibson ES-335: Efsane model, b. B. King'den larry Carlton'a kadar birçok ünlü kullanmış.
  • Epiphone ES-335 Pro / dot: ES-335'in daha uygun fiyatlı versiyonu.
  • Ibanez artcore AS93: Orta bütçede başarılı bir seçenek.
  1. Solid body ama vintage tonda – Blues'a yakın ama Jazz'ı da kaldırır.
  • Fender telecaster: Neck manyetiyle jazz için harika, Blues'ta zaten klasik.
  • Fender stratocaster: Daha parlak ve esnek ton, Stevie Ray Vaughan tarzı blues için.
  • Yamaha revstar rse20: Modern yapıda ama vintage sıcaklığı var.
  • Hocam bir de jazz çalarken boyun (neck) manyetini kullan, ton potunu biraz kıs.
    Blues'ta orta ve köprü (bridge) manyeti kombinasyonları sustain ve karakter katar.
    Lambalı bir amfi (mesela Fender blues junior) tonu ciddi şekilde güzelleştirir.
  • Bütçenizi söylerseniz ona göre şeylerde çıkarabilirim eğer aklınızda şüphe ya da anlamadığınız bir şeyler olursa incelemelerini bulup atabilirim.

Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler. Unutmayın ki burada sadece iki üç meraklı kişiye değil bundan sonra buraya bilgi almak için gelecek olan kullanıcılara da yardımcı oluyorsunuz onlar adına da bir kez daha teşekkür ederim. Hocam kadim bilgileriniz ışığında bizleri aydınlatmaya devam edin lütfen:
5, 6, 7 telli elektro gitarların ne farkı var?
22 perde ile 24 perde arasında ne gibi farklar var?
Push pull sistemi olan gitarlarda Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Blues, Funk, Country
Arası geçiş daha mı kolay oluyor?
HH- HHS- SSS manyetikli gitarlarda neye dikkat etmek gerekiyor?

Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler. Unutmayın ki burada sadece iki üç meraklı kişiye değil bundan sonra buraya bilgi almak için gelecek olan kullanıcılara da yardımcı oluyorsunuz onlar adına da bir kez daha teşekkür ederim. Hocam kadim bilgileriniz ışığında bizleri aydınlatmaya devam edin lütfen:
5, 6, 7 telli elektro gitarların ne farkı var?
22 perde ile 24 perde arasında ne gibi farklar var?
Push pull sistemi olan gitarlarda heavy metal, hard rock, jazz, blues, funk, country.
Arası geçiş daha mı kolay oluyor?
Hh- hhs- SSS manyetikli gitarlarda neye dikkat etmek gerekiyor?
  • 5, 6, 7 telli gitar farkı
    5 telli elektrogitar pek yaygın değil, genelde bas gitarlarda olur. 6 telli standart gitar, çoğu tarzda kullanılır ve standart akort (EADGBE) ile çalınır.(buna takılmayın akortunu siz değiştirirsiniz ben Drop c de kullanıyorum) 7 telli gitar, ekstra kalın bir tel ekler (genellikle b notası) ve daha derin, tok tonlar verir. Metal ve djent tarzlarında çok kullanılır. Ancak sap kalınlaşır, çalması biraz alışkanlık gerektirir.
  • 22 perde ile 24 perde farkı
    22 perdede en yüksek nota genelde 1. telde D olur. 24 perdede bu E'ye kadar çıkar, yani iki nota fazladır. 24 perde daha geniş solo alanı verir, ancak sap ve manyetik yerleşimi biraz değişebilir. 22 perde daha klasik his verir.
  • Push-pull sistemi
    Bu sistemde humbucker manyetikleri tek bobine dönüştürüp Single coil tonuna geçebilirsin. Böylece sert tonlar (metal, hard rock) ve parlak temiz tonlar (jazz, blues, funk, country) arasında kolayca geçiş yaparsın. Single coil modunda biraz dip gürültüsü olabilir.
  • Hh, hhs, SSS manyetik dizilimleri
    Hh (humbucker + humbucker) daha tok, güçlü ton verir, metal ve jazz gibi tarzlarda iyidir.
    Hhs veya HSS, köprüde humbucker, diğerlerinde Single coil olduğu için hem sert hem parlak tonlar sağlar; çok yönlüdür.
    SSS tamamen Single coil olduğu için temiz, net ve parlak tondadır; blues, funk, country gibi türlere uygundur. Ancak yüksek distorsiyonda gürültü yapabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı