Başlangıç için hangi yazılım dili seçilmeli?

hosshia

Hectopat
Katılım
15 Mart 2020
Mesajlar
204
Arkadaşlar ben Discord'da kendi botumu yapmak istiyorum ve anladığım kadarıyla bunun için herhangi bir yazılım dilini bilmem gerekiyor. Hangi yazılım dilini öğrenmekle başlamalıyım hangisi benim için daha yararlı olur?
 
Bu konuda bir karmaşa var arkadaşlar, yani hangi dil ile başlanacağı konusunda. Sürekli belirtirim hangi dil ile başlarsanız başlayın orijin syntax'ınız o olur. Oyun yazmak, yapay zeka yapmak , robotik, akademik, web, veri analizi ile ilgili hayaliniz varsa, hep yapmak, olmak istediğiniz durum varsa odaklanacağınız diller bellidir ve bunlar basit bir arama ile öğrenilir. Ortalama her dille hemen hemen yapamayacağınız şey yoktur ancak komünite, destek, kütüphaneler, syntax(söz dizimi) gibi etmenler bir dili size tercih ettirir.

Programlamaya Python'dan, C++'dan, Javascript'ten başlanır gibi bir cümle kurmak doğru değildir ancak casual olarak yazılım öğrenmek istiyorsanız komünite'nin en fazla olduğu yere gitmelisiniz, programlama öğrenmek istiyorsanız daha Low Level dillere yönelmelisiniz.

Özetle; amacına en uygun dili seçmen daha mantıklı olacaktır.
 
Amaç sadece Discord botu yazıp bırakmaksa Python öğrenin geçin ama eğer amaç programlama öğrenmekse, yeterli azme ve iradeye sahip olduğunuzu düşünüyorsanız C den başlamanızı öneririm, değilim diyorsanız gene Python yönelebilirsiniz.
 
Ben C# ile başladım ama Discord botları için JavaScript ve Python kullanılıyor genelde. @grndsr arkadaşın dediği gibi sadece bot yapıp salacaksanız Python öğrenin hem kolay hem hızlı öğrenirsiniz. Ama programlamaya girişcekseniz ne yapacağınıza göre dil seçmeniz gerekir. Ben de C öneririm sonradan C++'a geçebilirsiniz.
 
Programala tecrubesi olan adam yapacagi ise gore dil ve teknoloji secer.

Yeni baslayacak olanlara "Discord yapacaksan JS ogren, istatistik hesaplama yapacaksan R ile baslamalisin dostum" gibi tavsiyeler vermeyin.

Bu adamin projesi Discord botu yapmak degil, programlama ogrenmek, eger ciddiyse.

Herhangi bir dil ile basla, farketmez. Istersen git Go ile basla, Dart ogren. Hazir olunca JS ogrenmen 3 gun surmez.
 

Geri
Yukarı