Başlangıç için motor önerisi

Bunun ucu yok. Ben bu durumda lawasaki Z500 öneririm. Cruser tarzı isteniyorsa yinr Kawasaki eliminator 500 önerilir. A2 sınırlarından çıkmadan para sorun değil denilen bütçede en sağlam, en sorunsuz, en Japon motorlar bu ikisidir. İkisi de aynı bloğu kullanır. Yok ben supersport istiyorum dersen ninja 500 var. Yine A2 sınırları içerisinde hem Japon hem güçlü bir motor. Bütçe sorunu yoksa MT25 almak saçmalık olur. A2'nin sınırlarını zorlamak lazım.

Reis ben MT25 ağır gelir mi diyorum sen 500'lük öneriyorsun zaten racing motor değil naked olsun A2 var diye en üst olacak değil.

Adami oldureceksiniz simdi deneyimim yok diyor 500CC motor oneriyorsunuz.
Ben 400cc ile başladım. Ölmedim. Onunla başlanmaz, bununla başlanmaz diye bir şey yok. Eğitimsizsen 250 ile bile çok. Sürüş eğitimini alırsan 1000cc ile de 1200cc ile de başlarsın. Şu anda da Xsr700 kullanıyorum.

Reis ben MT25 ağır gelir mi diyorum sen 500'lük öneriyorsun zaten racing motor değil naked olsun A2 var diye en üst olacak değil.
Ağırlık cc ile alakalı değil. Söylediğim motorlar avrupanın en iyi başlangıç motorları olarak geçiyor. Sürüş eğitiminizi alın. Tek şart bu. Daha sonra onu sat bunu al ile uğraşmayın. Ben motora başlarken beni de korkuttular, istediğim motorla değil dominar 400 ile başladım. Daha sonra satmak için çok fiyat kırmak zorunda kaldım. Eğitim aldığın sürece ne ile başladığının önemi kalmıyormuş onu anladım.

Son düzenleme:
Ben 400CC ile başladım. Ölmedim. Onunla başlanmaz, bununla başlanmaz diye bir şey yok. Eğitimsizsen 250 ile bile çok. Sürüş eğitimini alırsan 1000CC ile de 1200CC ile de başlarsın. Şu anda da XSR700 kullanıyorum.

Ağırlık CC ile alakalı değil. Söylediğim motorlar Avrupa'nın en iyi başlangıç motorları olarak geçiyor. Sürüş eğitiminizi alın. Tek şart bu. Daha sonra onu sat bunu al ile uğraşmayın. Ben motora başlarken beni de korkuttular, istediğim motorla değil dominar 400 ile başladım. Daha sonra satmak için çok fiyat kırmak zorunda kaldım. Eğitim aldığın sürece ne ile başladığının önemi kalmıyormuş onu anladım.

Hemen almıyorum zaten önce biraz kuzenimde 125CC ile başlarım sonraaında kurs ile devam ederim yine de teşekkürler.

Daha önce deneyimim yok, üniversiteye giderken kullanmak için bir de 150-200km mesafede memlekete gidip gelirim 125CC düşünüyordum ama uzun yolda zorlar mı bilmiyorum, arkadaşlarım MT25 önerdi ama hiçbir fikrim yok, quick shifterla kullanırım zaten, fiyat olarak sorun değil, sadece parçası kolay bulunsun, kaliteli olsun. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Fiyat sorun değil demişsiniz, bu durumda Japon'lara bakmak gerekir ama ne tarz bir motor istediğinizi belirtmemişsiniz. XMAX ve NMAX gibi scooter alabilirsiniz. Mt 25 güzeldir ama biraz tecrübe veya düzgün bir eğitim gerekir. Sonuç olarak ben MT25 derim şehir içi kullanım ve uzun yolda daha rahat edebilirsiniz. Eğitim olmadan sadece ehliyeti alırken aldığınız eğitim ile bile kullanmanız mümkün. Boş bir alanda alışmak için sürerek alışabilirsiniz. Japon alırsanız parça bulma sorunu diye bir olayla karşılaşma durumunuz yok denecek kadar az ama bir tip belirlemek öneri vermek için daha rahat olanak sağlar bize. Scooter, touring, naked, racing gibi birçok çeşit var. Dediklerinize göre naked bir model (MT25 gibi) daha iyi olur hem şehir içinde kıvrak olan hem de 200km yol yaparken rahat edeceğiniz bir motor olur.

Bir de quick shifter istediğini söylemişsin ama bence vites ile uğraşmak istemiyorsan scooter veya otomatik bir motor almak daha iyi olur senin için.

Fiyat sorun değil demişsiniz, bu durumda Japon'lara bakmak gerekir ama ne tarz bir motor istediğinizi belirtmemişsiniz. XMAX ve NMAX gibi scooter alabilirsiniz. Mt 25 güzeldir ama biraz tecrübe veya düzgün bir eğitim gerekir. Sonuç olarak ben MT25 derim şehir içi kullanım ve uzun yolda daha rahat edebilirsiniz. Eğitim olmadan sadece ehliyeti alırken aldığınız eğitim ile bile kullanmanız mümkün. Boş bir alanda alışmak için sürerek alışabilirsiniz. Japon alırsanız parça bulma sorunu diye bir olayla karşılaşma durumunuz yok denecek kadar az ama bir tip belirlemek öneri vermek için daha rahat olanak sağlar bize. Scooter, touring, naked, racing gibi birçok çeşit var. Dediklerinize göre naked bir model (MT25 gibi) daha iyi olur hem şehir içinde kıvrak olan hem de 200km yol yaparken rahat edeceğiniz bir motor olur.

Bir de quick shifter istediğini söylemişsin ama bence vites ile uğraşmak istemiyorsan scooter veya otomatik bir motor almak daha iyi olur senin için.

Boyum ve kilom fazla olduğu için MT25 gibi motorlar daha çok ilgimi çekiyor. Racing türü gibi olanlardan hem daha güzel hem daha konforlu geliyor naked olanlar. Quickshifter özelliği bir opsiyon olduğu için mantıklı gelmişti marka olarak bir Honda bir de Yamaha'ya bakmıştım ama Honda CB250 tek silindirdi galiba MT25 hem 2 silindir hem daha hoş zaten kendimi kontrol edemeyecek biri değilim ehliyet alırken 14 saat ders hakkımız varmış ben yeterli olacağını düşünüyorum zaten. Satarken ve sesin güzel olacağını düşündüm akrapovic egzozu ama mantıklı mı bilmiyorum bazı polis abiler ceza kesiyormuş boğazdan akrapovic olmamasına rağmen.

Öncelikle şunu belirteyim MT25'e takacağın quickshifter tek yönlüdür, yani sadece vites yükseltebilirsin. Vites düşürürken debriyaj kullanman gerekecek. MT25, benim ikinci motorum ve hâlâ kullanıyorum. Ondan önce yaklaşık 5 ay kadar Yuki Hammer kullandım. Alışma sürecinde hiç zorluk çekmedim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı