Başlangıç için motor önerisi

G0DZ1LLA

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Hep çok isteyip sevdalı olduğum fakat uzak durduğum bir konuydu. A sınıfı ehliyet kursuna yazılacağım nasipse bu ay içinde.
Dolayısıyla eğer sınavı geçersem bir motosiklet almak istiyorum. Bununla alakalı biraz araştırma yaptım, birkaç model gördüm yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

27 yaşındayım
Motosikleti asli araç olarak almayacağım.
Hem trafikten bazen kurtulmak için hem de yazın ağırlıklı olarak kullanmak istiyorum. Keyif ve gezme amaçlı
Temkinli olacağım bu sebeple hızlı gideyim ibreyi sona getireyim vb. düşüncelerim yok. Bu gibi hevesleri zamanında arabalarla atlattım. (büyük konuşmak istemiyorum ama gerçekten motosikletten de korkuyorum)
Günlük aracım da hızlı bir araç, elbette motosiklet hissiyatı gibi değil fakat bir noktada güvenlik daha ön planda benim için artık.
Trafik tecrübem arabayla yıllık yaklaşık 40-50bin km. İşim gereği uzun yol yapıyorum
Boyum 1.90
Kilom 90

Bütçe olarak 250.000TL gibi rakamlara bakıyorum genelde.
Ekipman bütçem ayrı. O konuda motosikleti netleştirince öneri isteyeceğim.

1- Honda CL 250
Tipi hoşuma gidiyor. Toprak yollar için uygun ve kullanımı rahat olduğunu söylüyorlar incelemelerde. Başlangıç motoru için birçok kişi uygun demiş.
Sağda solda gezerken köy yolları vs. gibi kafam rahat olur bu konuda çok artısı var. Keyifli de bir motor sanırım
Bir de sıfırını alabiliyorum bu fiyata. Bu da büyük bir artı.

2-BMW G-310R
Çok beğendim bu motosikleti. Sıfırı bulunmuyor ilanlarda da 2018 modeli var maksimum. Temizleri de mevcut fakat araba gibi olmadığı için çok anlamıyorum.
Motor hacmi dolayısıyla tork ve beygiri honda'dan daha fazla. Esasen ilk başta korktum fakat birçok yorum gördüm ilk aracımdı vs. diye o yüzden düşündüm.
İkinci el olması, piyasasının yavaş olması bakım vs. bunlar eksi. Ayrıca toprak yolda ya da tali yollarda rahat ilerleyebilir miyim? Yoksa sadece şehir içi olarak mı düşünmeliyim?
Artısı BMW olması. Malzeme kalitesi vs.

Kafamda bu iki motor var şu anlık araştırdığım kadarıyla.
Genel anlamda hangisini önerirsiniz alacak olsam? Ya da farklı motosiklet önerir misiniz?

Bajaj NS200 UG2 önerebilirim parçası bol bulunan, servis konusunda (Bölgeden bölgeye değişse de) sıkıntı yaşamayacağınız bir motosiklet markasıdır. İstediğiniz motosiklet tarzı nedir? Naked, Chopper-crusier, Racing, Scooter, Touring, Cross gibi motor türleri var.

Toplam bütçenin 250.000₺ olduğunu düşünerek yorum yapıyorum,

Benim sana önerim öncelikle ekipman alman olacak. Kask, mont, eldiven, pantolon ve bot. Toplamda 40bin ₺ gibi bir rakama güvenli bir ekipman seti dizebilirsin. Daha sonra 10 bin ₺ gibi bir paraya sürüş eğitimi almanı öneririm. Bunlardan arta kalan paraya 2. elden temiz CB250R alman son önerim olacak.

Belli bir yaşa, belli bir olgunluğa erişmişsin. O yüzden bana sorarsan bütçeni yükseltip daha yüksek cc ile başlamanı öneririm. Eğitim aldıktan sonra rahatlıkla yüksek cc bir motosiklet ile başlanabilir.

Motosiklet ve araba çok farklıdır. 10.000.000km araba kullansanız da motosiklet kullanırken eğitim almak çok önemlidir.

İyi bir eğitim ile kullanamayacağın motor yok. Zaten a sınıfı ehliyet alırken de mt07 ile eğitim alacaksın. Onu süreceksin. Yaşın da olgun çoluk çocuk gibi agresif hareketler yapmayacaksındır. 250 bin liraya pek bir seçenek yok cl250 iyi bir motor ama yetersiz gelebilir. Benim de tavsiyem bütçeyi arttırıp daha yüksek ebatta bir motor ile başlaman.

@871218 @Psyduck17 @cinar_yasarrr yorumlarınız için teşekkür ederim.

-naked çok avantajlı. hem günlük şehirde hem de sağa sola gideceğim dediğimde yorulmak istemiyorum. bu sebeple herkes naked önermişti. görünüş olarak da çok güzel. CL250 toprak yollar vs. gibi seçeneklerinden dolayı ilgimi çekti. Nostaljik havası da var bu yüzden güzel gelmişti. Fakat caydım sayılır

-eğitim istiyorum. ihtiyacım olduğuna eminim zaten. Bursa'da var mı bildiğiniz bir kurs? Ehliyet aldıktan sonra katılmak isterim. Honda'nın eğitimleri de vardı görmüştüm. Onlara da bakacağım.

-CB250R da çok güzelmiş. MT 25'i araştırdım. Onu da çok beğendim. Sanırım Honda ile aynı segment fakat MT 25 tork odaklı biraz daha performanslı gibi
MT 25 için ne düşünüyorsunuz? İkinci el olarak bu bütçeye & birazcık da esneterek bulabiliyoruz düşük km

@871218 @Psyduck17 @cinar_yasarrr yorumlarınız için teşekkür ederim.

-naked çok avantajlı. hem günlük şehirde hem de sağa sola gideceğim dediğimde yorulmak istemiyorum. bu sebeple herkes naked önermişti. görünüş olarak da çok güzel. CL250 toprak yollar vs. gibi seçeneklerinden dolayı ilgimi çekti. Nostaljik havası da var bu yüzden güzel gelmişti. Fakat caydım sayılır

-eğitim istiyorum. ihtiyacım olduğuna eminim zaten. Bursa'da var mı bildiğiniz bir kurs? Ehliyet aldıktan sonra katılmak isterim. Honda'nın eğitimleri de vardı görmüştüm. Onlara da bakacağım.

-CB250R da çok güzelmiş. MT 25'i araştırdım. Onu da çok beğendim. Sanırım Honda ile aynı segment fakat MT 25 tork odaklı biraz daha performanslı gibi
MT 25 için ne düşünüyorsunuz? İkinci el olarak bu bütçeye & birazcık da esneterek bulabiliyoruz düşük km
Mt25 güzel motordur ancak bence ederinin üzerinde paralara satılıyor. 2. Elde almak da çok mantıklı değil çünkü genelde alanlar düzgün kullanmamış oluyor. Royal Enfield interceptor 650 315 bine sıfır km olarak alınabiliyor. Biraz bütçe artırıp tercih edilebilir.

MT25 güzel motordur ancak bence ederinin üzerinde paralara satılıyor. 2. Elde almak da çok mantıklı değil çünkü genelde alanlar düzgün kullanmamış oluyor. Royal Enfield Interceptor 650 315 bine sıfır km olarak alınabiliyor. Biraz bütçe artırıp tercih edilebilir.

Abi guerilla 450 nasıl? Fiyatlar hakikaten uygun. Ayrıca görünüşleri de çok beğendim

O da güzel bir motor ama aynı paraya interceptor 650 alınabiliyorken ben 450cc tek silindire o parayı vermezdim.
Abi merhabalar. Royal enfield markada karar kılmıştım ama araştırma yaparken "Moto Morini Siemmezzo SCR" gördüm. Açıkçası çok ama çok hoşuma gitti. Bu motor hakkında fikrinizi paylaşabilir misiniz? Fiyatlar 300-350bin arası. 650 cc, 61hp 54nm tork var. Kuru ağırlığı 200kg gibi yazıyordu sanırım, gerçi çoğu motorda o civarlardaydı... Kontrolde zorlanır mıyım acaba? Başlangıç motoru olur mu biraz güçlü olduğunu söylüyorlar incelemelerde...

Abi merhabalar. Royal enfield markada karar kılmıştım ama araştırma yaparken "Moto Morini Siemmezzo SCR" gördüm. Açıkçası çok ama çok hoşuma gitti. Bu motor hakkında fikrinizi paylaşabilir misiniz? Fiyatlar 300-350bin arası. 650 cc, 61hp 54nm tork var. Kuru ağırlığı 200kg gibi yazıyordu sanırım, gerçi çoğu motorda o civarlardaydı... Kontrolde zorlanır mıyım acaba? Başlangıç motoru olur mu biraz güçlü olduğunu söylüyorlar incelemelerde...
Yaşın 30 üzeriyse ve eğitim alacaksan olur. Yoksa hiç girişme bu işe. Gerçi o motosiklet için A ehliyete ihtiyacın var. Hiç ehliyetin yoksa en az 24 yaşında olman lazım A ehliyet alabilmek için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı