Başlangıç motoru olarak ne alınmalı?

Egemen_915

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar başlangıç motoru düşünüyorum bütçem maksimum 300 o da borçla falan oluyor trafik bilgim arabayla var arabayı çok iyi kullanıyorum. Otomatik manuel hepsini iyi biliyorum dur kalkları falan manuel vites ile yapabiliyorum daha önce hayatımda hiç motosiklet kullanmadım. Scooter bile dahil eğer işe yararsa bisiklet deneyimim de var ama sorun şu biraz piyasayı araştırdım bazı motorların satışı zor alanı geç kaç ay ilanda kalıyor. Ben de 250sr, 450sr ya da voge 250rr düşünüyorum. Hem de piyasası hızlıymış duyduğuma göre başlangıç motoru olarak düşünüyorum ve sizce alınır mı? İzlediğim videolarda yüksek CC ile fazla pratik yapılırsa alışabileceğini söylüyorlar siz ne düşünüyorsunuz. Arkadaşlar bu arada sadece racing değil naked motorda önerebilirsiniz hiçbir bilgim olmadığı için racing motorlar gözüme daha güzel gözüküyor.

Arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar başlangıç motoru düşünüyorum bütçem maksimum 300 o da borçla falan oluyor trafik bilgim arabayla var arabayı çok iyi kullanıyorum. Otomatik manuel hepsini iyi biliyorum dur kalkları falan manuel vites ile yapabiliyorum daha önce hayatımda hiç motosiklet kullanmadım. Scooter bile dahil eğer işe yararsa bisiklet deneyimim de var ama sorun şu biraz piyasayı araştırdım bazı motorların satışı zor alanı geç kaç ay ilanda kalıyor. Ben de 250sr, 450sr ya da voge 250rr düşünüyorum. Hem de piyasası hızlıymış duyduğuma göre başlangıç motoru olarak düşünüyorum ve sizce alınır mı? İzlediğim videolarda yüksek CC ile fazla pratik yapılırsa alışabileceğini söylüyorlar siz ne düşünüyorsunuz. Arkadaşlar bu arada sadece racing değil naked motorda önerebilirsiniz hiçbir bilgim olmadığı için racing motorlar gözüme daha güzel gözüküyor.

Hocam Çin malı motorlar satarken çok değer kaybediyor. Voge 250rr ın zaten parçası servisi falan sr 250'den de daha sıkıntılı bildiğim kadarıyla. Zaten bütçeniz de iyi 300k çok zorlamayacak ise naked mt 25 falan olabilir racing olarak da r 25 olur bence. Piyasası hızlı ama kullananlar bayağı pis kullanıyor ikisi de piyasacı motoru olduğu için. 0 veya 0'a çok yakın km si düşük alırsanız güzel olur yoksa zor. 300k beni zorlayacak diyorsanız sr 250 veya 450 güzeldir fiyat performans ama satarken değer kayıpları çok oluyor. Ben mt 25 alırdım şahsen.

Hocam ben bu kilometre olayını anlamadım araçlarda yüksek kilometredekiler alınıyor motor için 50-60 bin kilometreler sorun çıkarır mı ve Yamaha almak bende istiyorum hoşuma gitti ama borçlanmak zorunda kalıyorum borç olmadan 200 bin gibi bir bütçem oluyor ama bu durumumla alınabilecek en iyisiyse yapacak bir şey yok onu seçeceğim.

Yukarı da ki arkadaşların dediği gibi Çin motorlarından uzak durmanızı tavsiye ederim ve yaşadığınız yer büyük şehir değilse 250 ile başlayabilirsiniz belki alışırsınız ama büyük şehirdeyseniz 250 ile başlamayın, siz daha hiç motor kullanmamışken oradan buradan araba çıktığında, acemi şoförler olacak göre göre üstünüze kıracaklar, ayriyetten yağmurlu havalardan kaynaklı alacağınız motorda mutlaka ABS bulunmalı, motor için km çok değişken, adam iyi bakmıştır motora, o motor 200 bin yapabilir ama doğru dürüst bakımını yapmamıştır bir 10 bin km de daha motor ölür.
+ olarak belirtmeliyim ki büyük şehirde iseniz racing tipi motor alırsanız sürekli hararet sorunu çekebilirsiniz, hem motorla trafiğe alışma konusunda sıkıntı olur sürekli durmak zorunda kalırsınız.

Son düzenleme:

Yamaha MT-25 alabilirsin.

Hacpm bu CFMOTO 250sr ve 450sr da ABS bulunuyormuş ve fiyatı da bütçeme gayet uygun ayrıca voge 250rr da da tcs de bulunuyor Yamaha bütçemi biraz aşmakta borçsuz olarak bende borca harca pek girmek istemiyorum açıkçası motorlar nasıl sizce gidişi kolaylığı gibi hep racing araştırdım Yamaha dışında naked motor önerebilir misiniz?

1 ay önce hiç motor kullanmayan biri olarak 250SR aldım ve alışma sürecim baya kolay oldu. Araba sürmeyi biliyorsanız motoru hızlı kavrarsınız. Bu bütçede 250SR önermem gayet yüksek bir bütçeniz var çünkü. Çinli motor alınır mı derseniz, bir kaç kronik sıkıntıları var ancak çözülmeyecek şeyler değil. Eğer başlangıç için düşük cc motor alırsanız alışma süreci için iyi, cc yükseltmek için zahmetli bir yol olur.

1 ay önce hiç motor kullanmayan biri olarak 250sr aldım ve alışma sürecim bayağı kolay oldu. Araba sürmeyi biliyorsanız motoru hızlı kavrarsınız. Bu bütçede 250sr önermem gayet yüksek bir bütçeniz var çünkü. Çinli motor alınır mı? Derseniz, birkaç kronik sıkıntıları var ancak çözülmeyecek şeyler değil. Eğer başlangıç için düşük CC motor alırsanız alışma süreci için iyi, CC yükseltmek için zahmetli bir yol olur.

Hocam 250sr bende düşünüyorum başlangıç motoru olarak tavsiye edilir mi nasıl bir motor üzüyor mu sizi hiç keşke almasaydım tarzında ve 125 ile başlamak istemiyorum açıkçası nedeni de zor satılan şeyler mt 125 ya da R125 alabilirim ama satması benim için daha zor olacak hem de bir yerden sonra sıkacağını düşündüğüm için 250'lik düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı