Başlangıç onarma bilgisayarınızı onaramadı

bootcfg /rebuild komutunu kullandınız mı o komuttan sonra?
  • bcdedit /export C:\BCD_Backup
  • c:
  • cd boot
  • attrib bcd -s -h -r
  • ren c:\boot\bcd bcd.old
  • bootrec /RebuildBcd

Hayır bunları sırayla yaptım:
Bootrec /fixmbr
Bootrec /fixboot
Bootrec /ScanOs
Bootrec /RebuildBcd

Yeniden başlattım. "An operating system wasn't found. Try bla bla bla.. Press Ctrl + Alt +Del to restart" almaya başladım.
Tek çarem format oldu galiba. Dosyalarım nasıl gitti anlamış değilim.. Farklı özellikli bir bilgisayara bağlayarak deniyorum bir şey değişir mi? Hdd laptopun, denediğim sistem masaüstü falan..

Son düzenleme:
Hayır bunları sırayla yaptım:
Bootrec /fixmbr
Bootrec /fixboot
Bootrec /ScanOs
Bootrec /RebuildBcd

Yeniden başlattım. "An operating system wasn't found. Try bla bla bla.. Press Ctrl + Alt +Del to restart" almaya başladım.
İşletim sistemini bulamıyor diskinizde başlatmak için.

Elinizde ki kurulum DVD/USB'si ile yükleme için boot edin. Seçim ekranı gelince Shift+ F10 kombinasyonu ile komut istemi ( CMD) açın.

Öncelikle önyükleme diskinizin GPT mi MBR mi olduğunu kontrol edin.

Komut İstemine diskpartyazın ve Enter tuşuna basın.
list disk yazın ve Enter tuşuna basın.
Diskinizi bulun ve GPT sütununda bir yıldız işareti (*) olup olmadığını kontrol edin, bu işlem diskin GPT olup olmadığını gösterecektir. Yıldız işareti yoksa, disk MBR olarak ayarlanmıştır.
exit yazın ve Enter tuşuna basın.

Tekrardan Shift+F10 ile CMD'yi açarak:

MBR ise:

bcdboot C: \Windows /S C: komutunu girin burada ki C: daha önce windows yüklü diskinizin harfidir.

Devam edebilmeniz için Boot files successfully created (Önyükleme dosyaları başarıyla oluşturuldu) iletisi görüntülenmelidir.

diskpart yazın ve Enter tuşuna basın.
sel disk C yazın ve Enter tuşuna basın.
list vol yazın ve Enter tuşuna basın.
sel vol C yazın ve Enter tuşuna basın.
active yazın ve Enter tuşuna basın.

Birimin başarıyla etkin olarak ayarlandığına dair bir onay almanız gerekir. Bu onayı almazsanız, disk GPT'ye (MBR değil) ayarlanmıştır.

exit yazın, Enter tuşuna basın ve cihazınızı yeniden başlatın.

GPT ise:

Shift+F10 ile komut istemini açın.

list part yazın ve Enter tuşuna basın.
System (Sistem) olarak etiketlenmiş bölümü bulun.
Bulduktan sonra bölüme boşta olan bir harfini atayın.Örneğin K harfini kullanın. Harf türünü atamak için: assign letter=r: yazın ve Enter tuşuna basın.

Komut istemini (Shift+F10) tekrar açarak;

cd /d k:\EFI\Microsoft\Boot\
ren BCD BCD.bak
bcdboot c:\Windows /l tr-tr /s m: /f UEFI

Tüm işlemleri tek tek yaptıktan sonra cihazınızı yeniden başlatın kontrol edin. Adım atlamadığınızdan lütfen emin olun.

İşletim sistemini bulamıyor diskinizde başlatmak için.

Elinizde ki kurulum DVD/USB'si ile yükleme için boot edin. Seçim ekranı gelince Shift+ F10 kombinasyonu ile komut istemi ( CMD) açın.

Öncelikle önyükleme diskinizin GPT mi MBR mi olduğunu kontrol edin.

Komut İstemine diskpartyazın ve Enter tuşuna basın.
Diskinizi bulun ve GPT sütununda bir yıldız işareti (*) olup olmadığını kontrol edin, bu işlem diskin GPT olup olmadığını gösterecektir. Yıldız işareti yoksa, disk MBR olarak ayarlanmıştır.

Tekrardan Shift+F10 ile CMD'yi açarak:

MBR ise:

bcdboot C: \Windows /S C: komutunu girin burada ki C: daha önce windows yüklü diskinizin harfidir.

Devam edebilmeniz için Boot files successfully created (Önyükleme dosyaları başarıyla oluşturuldu) iletisi görüntülenmelidir.

Birimin başarıyla etkin olarak ayarlandığına dair bir onay almanız gerekir. Bu onayı almazsanız, disk GPT'ye (MBR değil) ayarlanmıştır.

GPT ise:

Shift+F10 ile komut istemini açın.

list part yazın ve Enter tuşuna basın.
System (Sistem) olarak etiketlenmiş bölümü bulun.
Bulduktan sonra bölüme boşta olan bir harfini atayın.Örneğin K harfini kullanın. Harf türünü atamak için: assign letter=r: yazın ve Enter tuşuna basın.

Komut istemini (Shift+F10) tekrar açarak;

cd /d k:\EFI\Microsoft\Boot\
ren BCD BCD.bak
bcdboot c:\Windows /l tr-tr /s m: /f UEFI

Tüm işlemleri tek tek yaptıktan sonra cihazınızı yeniden başlatın kontrol edin. Adım atlamadığınızdan lütfen emin olun.
C olarak yazdıklarınız bende disk 0 olarak gözüküyordu ben de ona göre yaptım. Yaptığım işlemler onaylandı fakat bu olmadı "bcdboot C: \Windows /S C:" . Bana sadece ne yazabileceğimi gösteren bir liste sundu . Yeniden başlattığımda en sonda bahsettiğim hata devam etti. Onarma denedim yine olmadı. Tek farkı cmd ekranında diskimin belli bir bölümümün dolu olduğunun gözükmesiydi.

Belirttiğiniz yıldız yok. Yani MBR.

Komut İstemi'ne dir a: yazın ve Enter tuşuna basın.
  1. Sürücü A: bulunursa ve bir dizin görüntülenirse, dizindeki \Windows klasörünü denetleyin. Klasör bu konumdaysa, bu sürücü Sistem Sürücüsü'dür. 2. adıma geçin.
  2. Sürücü bulunamazsa veya \Windows klasörünü içermiyorsa, dir b: yazın ve Enter tuşuna basın. \Windows klasörünü bulunana kadar alfabedeki diğer harfleri yazmaya devam edin, ancak X: sürücüsünü atlayın. Bu sürücü, kullandığınız USB veya DVD'den yükleme dosyalarıdır. En sık kullanılan konum C: sürücüsüdür.
Bu şekilde çalışan sisteminizde ki C:'nin mevcut sürücüde hangi harfi aldığını bulun. Windows dizininin bulunduğu sürücü hangi harfte ise aşağıda ki C: yerine o harfi yazın işlemi baştan tekrarlayın.

bcdboot C: \Windows /S C: komutunu girin. Burada ki C: daha önce windows yüklü diskinizin harfidir.

Komut İstemi'ne dir a: yazın ve Enter tuşuna basın.
  1. Sürücü A: bulunursa ve bir dizin görüntülenirse, dizindeki \Windows klasörünü denetleyin. Klasör bu konumdaysa, bu sürücü Sistem Sürücüsü'dür. 2. adıma geçin.
  2. Sürücü bulunamazsa veya \Windows klasörünü içermiyorsa, dir b: yazın ve Enter tuşuna basın. \Windows klasörünü bulunana kadar alfabedeki diğer harfleri yazmaya devam edin, ancak X: sürücüsünü atlayın. Bu sürücü, kullandığınız USB veya DVD'den yükleme dosyalarıdır. En sık kullanılan konum C: sürücüsüdür.
Bu şekilde çalışan sisteminizde ki C:'nin mevcut sürücüde hangi harfi aldığını bulun. Windows dizininin bulunduğu sürücü hangi harfte ise aşağıda ki C: yerine o harfi yazın işlemi baştan tekrarlayın.

bcdboot C: \Windows /S C: komutunu girin. Burada ki C: daha önce windows yüklü diskinizin harfidir.

dir c: çıktı fakat, Windows yazmıyor. dir e: 'de Windows 10 yüklü DVD takılı.
Ayrıca c yazdığımda, Failure when attempting to copy boot files hatası yazdı.

Dosya Ekleri

• 15989742705362896035528161931998.jpg
    15989742705362896035528161931998.jpg
    816,6 KB · Görüntüleme: 209
dir c: çıktı fakat, Windows yazmıyor. dir e: 'de Windows 10 yüklü DVD takılı.
Ayrıca c yazdığımda, Failure when attempting to copy boot files hatası yazdı.
Hocam eski c: sürücünüzü bulana kadar harfleri deneyin. eski c: sürücünüz şu anda hangi harfte ise ona göre diğer işlemlere devam etmeniz gerekiyor.

Hocam eski c: sürücünüzü bulana kadar harfleri deneyin. eski c: sürücünüz şu anda hangi harfte ise ona göre diğer işlemlere devam etmeniz gerekiyor.
Tüm harfleri denedim. Dediğim gibi c'de directory of c:\ var, Windows yok. dir d: 'de ise takılı olan DVD gözüküyor... X'i ise dediğiniz gibi denemedim.

Tüm harfleri denedim. Dediğim gibi c'de directory of c:\ var, Windows yok. dir d: 'de ise takılı olan DVD gözüküyor... X'i ise dediğiniz gibi denemedim.
X'i de deneyin. Altta ki verdiğim gibi tamamıyla aynı olmaması kaydıyla benzer klasör isimlerini hangi dizin adında görüyorsanız işlemlerinizde onu kullanın.

Screenshot_6.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı