Başlangıç uygulamalarında bulunan "4" adlı uygulama nedir?

BatuRaveN

Centipat
Daha fazla  
Merhaba geçen gün bir konu açmıştım mouse ve ses gitmesiyle alakalı. Bugün işlemciye fazla yük bindiğini gördüm sistem boştayken görev yöneticisinde sürekli olarak CPU kullanımı %85-100 aralığında duruyordu ve MSI Afterburner programında CPU sıcaklığı da aynı şekilde 85-100 derece aralığındaydı gereksiz olan tüm programları kapatarak bu sorunu çözdüm. Fakat şu an şöyle bir sorun mevcut başlangıç uygulamalarında 4 isminde bir program var dosya konumu yok hiçbir şey yok sadece isminin 4 olduğunu biliyorum. Nedir bir bilgisi olan var mı?

resim_2024-07-15_173510517.png

Merhaba geçen gün bir konu açmıştım mouse ve ses gitmesiyle alakalı. Bugün işlemciye fazla yük bindiğini gördüm sistem boştayken görev yöneticisinde sürekli olarak CPU kullanımı %85-100 aralığında duruyordu ve MSI Afterburner programında CPU sıcaklığı da aynı şekilde 85-100 derece aralığındaydı gereksiz olan tüm programları kapatarak bu sorunu çözdüm. Fakat şu an şöyle bir sorun mevcut başlangıç uygulamalarında 4 isminde bir program var dosya konumu yok hiçbir şey yok sadece isminin 4 olduğunu biliyorum. Nedir bir bilgisi olan var mı?

Eki Görüntüle 2253479
Bilgisayarınıza MalwareBytes, Emsisoft Emergency Kit ve KVRT ile tarama yapınız.

Kaliteli bir antivirüs ile tarama yapın. Virüs bulaşmış. Alttaki C4 ile başlayan şey nedir bu arada?

Çevrimiçi ara seçeneğine tıkladığımda böyle bir şey çıkıyor anlayamadım ben de.

Bilgisayarınıza Malwarebytes, Emsisoft emergency kit ve KVRT ile tarama yapınız.

Emisoft ile yaptığım tarama temiz çıktı. Malware ile yaptığım aramada 2 tane tehdit çıktı. Karantinaya alıp silme işlemini gerçekleştirdim. KVRT ile de tarama yaptım lakin bir sorun çıkmadı bilgisayarı yeniden başlatıp 4 dosyasının durup durmadığını ekleyeceğim.

Edit: Yeniden başlattım ve hala duruyor başlangıç uygulamalarında.

Dosya Ekleri

• resim_2024-07-15_203100928.png
    resim_2024-07-15_203100928.png
    31,6 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme:
Çevrimiçi ara seçeneğine tıkladığımda böyle bir şey çıkıyor anlayamadım ben de.

Emisoft ile yaptığım tarama temiz çıktı. Malware ile yaptığım aramada 2 tane tehdit çıktı. Karantinaya alıp silme işlemini gerçekleştirdim. KVRT ile de tarama yaptım lakin bir sorun çıkmadı bilgisayarı yeniden başlatıp 4 dosyasının durup durmadığını ekleyeceğim.

Edit: Yeniden başlattım ve hala duruyor başlangıç uygulamalarında.
MalwareBytes ile de yapar mısın tarama?

Eki Görüntüle 2253479
Başlangıçtaki öğelerinizin çoğunun yayımcısı bilinmiyor, bilgisayarınızda virüs olma ihtimali yüksek Malwarebytes ile tarama yapın. Sonucu bildirin.

Merhaba bende de aynı şey vardı büyük ihtimal indirdiğimiz bir oyun ile alakalı. Once Human diye bir oyunu indirdiyseniz olabilir. Arama kısmına Sistem bilgisi yazarak bütün başlangıç uygulamalarını görebiliyorsunuz. Ben gördüm ama kayıt defteri(regedit) üzerinden aratmamıştım. Şans eseri steam tartışmalar kısmında buldum sonra silebildim https://steamcommunity.com/app/2139460/discussions/0/4410795727366389843/
1722684496941.png

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
regedit konusunda sadece LOCAL_MACHINE kısmında göstermiyormuş bundan sonra dikkat etmek gerekir. Current User kısmında da başlangıç uygulamaları çıkıyor. Bulamayan arkadaşların bilgisine.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı