Başyapıt sayılabilecek anime önerileri

Fullmetal Alchemist, Claymore (bunu önce izle sonra oku), Great Teacher Onizuka*, Cowboy Bebop, Clannad, Code Geass.

Onizukanın animeden önce 2 mangası var, anime kabaca 3. manganın belli bir kısmını kapsıyor, sonrasında 2 manga daha var ve son manga (Paradise Lost) hala devam ediyor.

Unutmuşum; Dedikoducu mahalle karısı gibi susmak bilmeyen ana karakter sevmiyorsan Naruto'ya hiç bulaşma :)

Son düzenleme:
Komik olduğu için başlangıç olarak Kono Suba öneririm sonrasında hikayesi iyi olan yapımları keşfedebilirsiniz.

Code Geass, Neon Genesis Evangelion, 91 Days, Re; Zero, I Want Eat Your Pankreas, A Silent Voice ile başlangıç yapabilirsin.
Dâhâ sonra ise şunları izlersin;
Violet Evergarden
Cowboy Bebop
Fate Zero
Vivy; Fluorite Eye's Song
Pshyco Pass
Overlord
Dororo
No Game No Life
Mobile Suit Gundam; Iron Blood Orphans Noragami
Youjo Senki
Zankyou No Terror
Clannad
Darker Than Black,
Zetsuen No Tempest
Black Lagoon
Gangsta
Devilman Crybaby
Golden Time
Clannad
Bungo Stray Dogs
Drifters
Hellsing Ultimate
Planetarian,
Mekakucity Actors
Goblin Slayer
Nejimaki Seirei Senki
Grancrest Senki
Burn The Witch
Bu siteden ise kategoriye göre anime aratabilirsin.

Bir de olmazsa olmazımız echii kategorisi var, buradan da Highschool DxD ve High School Of The Dead öneririm.

Son düzenleme:
Bleach
Naruto ve Naruto: Shippuuden
Fairy Tail Serisi
One Piece

Dragon Ball vs gibi çok daha eski ve kült animeler de var ama genel anlamda yukarıdaki dörtlü şu anda kendi alanlarında Big Four olarak geçer. Kendi alanından kastım doğa-üstü güçler, mistik varlıklar ve bol bol savaş... Eğer film olarak da süper-kahramanların, özel güçlerin vs olduğu film-dizilerden hoşlanıyorsanız yukarıdaki dörtlüyü seversiniz diye düşünüyorum.

Şahsi favorim Bleach benim de.

Baş yapıt diyorsak diğerlerinden farkli olmalı ve sırf popüler diye bir seriyi yazmamak gerekiyor. Benim gözümde baş yapıt denilebilecek anime Legend of the Galactic Heroes.

images (8).jpeg

Herkese önerileri için teşekkür ederim. Yazdıklarınızın büyük bir çoğunluğunu not aldım fakat genel olarak gelen yorumlarda herkesin çoğunlukla farklı animeler önerdiğini, fazla ortak animenin yazılmadığın fark ettim. Sanırsam çok fazla konu ve kategori bakımından birbirinden farklı anime var ve belli bir kitleye hitap etmek yerine daha çok insanların farklı zevklerine göre hitap etmekte. Sinema kültüründeki gibi büyük bir çoğunluğun ortak noktada buluşabildiği genel kitleye hitap eden animeleri ayıklamak zor gibi gözüküyor. Yazdıklarınızdan dikkatimi çeken konularda olanları bugün izlemeye başlayacağım. Tekrar teşekkürler.

Başyapıt olarak kabul edilir mi bilmiyorum ama Death Note'u tavsiye edebilirim. Şahsen anime izlemeye tenezzül etmezdim ama Death Note'a başladıktan çok kısa bir süre sonra bitirmiştim. Başkalarını bilemem ama anime kültürüne başlangıç olarak Death Note iyi bir seçenek olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı