BAT to EXE converter virüs mü?

undefined

Centipat
Yer
null
Arkadaşlar baktım ve test ettim, neredeyse tüm VirusTotal'e baktım. Bütün BAT EXE çeviriciler virüs olarak tespit ediliyor. Neden? Bunlar yanlış-pozitif mi? Any.run'da da "malicious activity" olarak gözüküyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dosya güvenli, false-positive. Any.run'in verdiği etiket (safe/malicious/suspicious) bir dosyanın zararlı olup olmadığının kesin bir göstergesi değil.

Ben bundan daha çok şüphelendim.
Hocam zaten 1 antivirüs öyle demiş. Kesin False-positive. Eğer bir sürü kırmızı varsa büyük ihtimalle virüstür, Kaspersky ve Malwarebytes kırmızı verirse kesin virüstür neredeyse.

Dosya güvenli, false-positive. Any.run'in verdiği etiket (safe/malicious/suspicious) bir dosyanın zararlı olup olmadığının kesin bir göstergesi değil.
Birşey olursa sizden bilcem ha 😅
Hocam zaten 1 antivirüs öyle demiş. Kesin False-positive. Eğer bir sürü kırmızı varsa büyük ihtimalle virüstür, Kaspersky ve Malwarebytes kırmızı verirse kesin virüstür neredeyse.
Açıyorum....aaaaçççççtttııımm
Dosyayı açtım. Şimdi format ataca..... Şaka şaka. Hiçbir şey olmadı.

Son düzenleme:
BAT formatının EXE'ye çevrilmesi anormal bir durum çünkü. BAT, BAT'tır; EXE de EXE, bu kadar. Kötü niyetli BAT dosyalarının içinin okunmaması amacıyla EXE'ye çevrilmesi durumu gibi bir nedenden ötürü tedbir uygulanıyor olabilir. Normal bir insan niye BAT'ı EXE'ye çevirsin/buna gereksinim duysun ki zaten?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı