Batarya %99 iken performans modu sürekli değişiyor

Ozzzii

Centipat
Daha fazla  
Dizüstü bilgisayarımın bataryasının şarjı %100 olduktan sonra otomatikmen pil gücüne geçiyor. %99 olduğu zaman ise kendini şarj etmeye başlıyor ve bilgisayar 10 saniyede bir sürekli performansı düşüp artıyor. Bu da çok can sıkıcı olmaya başladı. Bunu nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşın yaşadığı problemi ben de yaşamıştım sanırım. Benimde %80 gibi bir kısma kadar şarj olup, geri kalan kısım şarj olmuyor, performans modundan güç moduna sürekli git gel yaşıyordum. Sonrasında bataryayı çıkardım yaklaşık 1 yıl kullandım. Geçenlerde bataryayı takayım dedim. Bilgisayar şarj etmemeye başlamış. %1 oluyor şarjı kesiyor, sonra tekrar etmeye başlıyor.

Bilgisayara kaç yıldır sahipsiniz?

Ben masaüstü kullanıyorum bende de aynı sorun mevcut. 5-6 ay öncesine kadar yoktu. Bilgisayarı "Yüksek Performans" moduna alıyorum. Kapatıp açtığım zaman "Dengeli" moduna geri dönüyor. Ne yapsam etsem düzeltemedim. İngilizce kaynaklarda bile bulamadım cevabı. Şimdi biraz daha araştıracağım umarım bulabilirim cevabı.

Arkadaşın yaşadığı problemi ben de yaşamıştım sanırım. Benimde %80 gibi bir kısma kadar şarj olup, geri kalan kısım şarj olmuyor, performans modundan güç moduna sürekli git gel yaşıyordum. Sonrasında bataryayı çıkardım yaklaşık 1 yıl kullandım. Geçenlerde bataryayı takayım dedim. Bilgisayar şarj etmemeye başlamış. %1 oluyor şarjı kesiyor, sonra tekrar etmeye başlıyor.

Bilgisayara kaç yıldır sahipsiniz?
2 yıldır bende 5 aydır var bu sıkıntı bende
Virüs olabilir mi?
Sanmıyorum
Kart NVIDIA mı?
Açık ise kapat. Kapalı ise aç.
Eki Görüntüle 796141
D5B0FABF-9ED7-46AD-B5EE-340E8D2BC753.jpeg Giriş yaparken bu sıkıntı ile karşılaştım giremedim ne yapamam lazım acaba
Selam. Sorunun çözümü gayet basit. Başlat > Aramaya 'güç planı seçin' yazın > Yüksek performansı işaretle ve sağ taraftaki 'plan ayarlarını değiştir' tıkla. > Gelişmiş güç ayarlarını değiştir > İşlemci güç yönetimini bulup + ya tıkla ve 'en düşük işlemci durumu' ile 'en yüksek işlemci durumu' nu ikisini de %
Selam. Sorunun çözümü gayet basit. Başlat > Aramaya 'güç planı seçin' yazın > Yüksek performansı işaretle ve sağ taraftaki 'plan ayarlarını değiştir' tıkla. > Gelişmiş güç ayarlarını değiştir > İşlemci güç yönetimini bulup + ya tıkla ve 'en düşük işlemci durumu' ile 'en yüksek işlemci durumu' nu ikisini de %100 yap.
Denedim malesef olmadı başka bi öneriniz var mı

Son düzenleme:
2 yıldır bende 5 aydır var bu sıkıntı bende

Sanmıyorum

Eki Görüntüle 796776Giriş yaparken bu sıkıntı ile karşılaştım giremedim ne yapamam lazım acaba

Denedim malesef olmadı başka bi öneriniz var mı
Bende de birkaç yıl sonra olmuştu bu problem. Ya batarya bir süre sonra çürüyor, ya da başka bir şeyden kaynaklı. CS atarken sürekli 30'a düşüp 70'e çıkıyordu cidden oyun zevkini baltalıyordu. Yüksek ihtimal batarya ile alakalı hocam (En azından ben böyle düşünüyorum.).

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı