Batarya çıkmayan Gaming Laptoplar'da batarya nasıl kullanılmalı ?

smiLonly

Megapat
Makaleler
4
Merhaba. Pazartesi günü MSI GT72 Dominator Pro bilgisayar aldım. Bataryamın çıkmamasından dolayı batarya ömrünü uzun vadeli kullanmak için ne yapmalıyım? Benim yaptığım şu Laptop şarjda iken oyun oynuyorum internette takılıyorum. %100 olunca prizden çıkarıp bataryanız bitmek üzere yazısı geleseye kadar oynuyorum, sizce ne yapmalıyım? Benim uyguladığım doğru mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Li-ion bir bataryan var muhtemelen bu bataryalar şarj %100 olunca otomatik olarak akımı keserler, bu yönden %100'de çekmek mantıklı fakat bir 10 dakika kadar beklemeni tavsiye ederim. İkinci nokta şarjın %15'lerden aşağıya düşmesin. Zira pili tamamen bitirir sonra doldurursan hem batarya kullanım süresi azalır hem de dolum süresi uzar. Bunun için %15'lerde şarja tak. Ama şunu unutma ister 2 yıl tam kullan ister 2 yıl kullanma o bataryaların ömrü hemen hemen 2 yıla ayarlı :)

Li-ion bir bataryan var muhtemelen bu bataryalar şarj %100 olunca otomatik olarak akımı keserler, bu yönden %100'de çekmek mantıklı fakat bir 10 dakika kadar beklemeni tavsiye ederim. İkinci nokta şarjın %15'lerden aşağıya düşmesin. Zira pili tamamen bitirir sonra doldurursan hem batarya kullanım süresi azalır hem de dolum süresi uzar. Bunun için %15'lerde şarja tak. Ama şunu unutma ister 2 yıl tam kullan ister 2 yıl kullanma o bataryaların ömrü hemen hemen 2 yıla ayarlı :)
O zaman ben aynı şekil devam ediyorum. 2 yıl sonra garantide bitecek bakalım napcaz :(

Genelde serviste değiştirirler batarya ölse bile ama sen böyle devam et
2 yıl sonra bozulursa sıkıntı. Garanti bitmiş olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşında söylediği gibi %100 dolu iken akım kesiliyor bende laptopu batarya çıkartmadan kullanıyorum. Şarjı azsa doluyor gözüküyor dolduğunda ise prize takılı şarj olmuyor diyor yani için rahat olsun prize takılı kullanma konusunda.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı