Batarya için tak çıkar zararlı mı?

İmamic

Hectopat
Yer
düzce
Merhaba arkadaşlar elimde 6 yıllık bir laptop var aşağıda özelliklerini yazarım.
Orijinal batarya çok şarj da kullandığım için öldü gibi bir şey prize takılı çalışıyor, bunun üzerine bir tane daha batarya satın aldım ben, şu an elimde 2 batarya var. Oyun oynarken eski bataryamla oynasam film vb izlerken de yeni bataryamı kullanasım var. Eski batarya ile yenisi tak çıkar yapmak bir sorun oluşturur mu? Laptop da veya bataryalarda performans kaybı olur mu?
Laptop özellikleri:
i3 6006U.
Intel HD 5500 Graphics.
8 GB RAM.
480 GB HDD.
480 GB SSD.
Mesela şu an yeni batarya takılı ETS 2 oynayacagım. Şarjı 1 saat gittiği için eskisini takıp prize takalı oynamak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olmaz. Batarya uzun süre takılmadan kalırsa sıkıntı olur ancak. Oyun oynarken prize takılı oynuyorsunuz zaten eski bataryayı takmanıza hiç gerek yok direkt batarya olmadan kullanın.

Orijinal batarya çok şarj da kullandığım için öldü
Ölme sebebi bu değil 6 yaşında olması.

Direk yeni aldığın pili kullan onu kullanmazsan zamanla ölmeye başlar.

" Şarjdayen pili çıkar zarar görmesin. " diye kim uydurduysa artık yeni laptoplarda pili istesen de çıkarama diye kapaksız yapıyorlar.

yok direkt batarya olmadan kullanın.
Pil olmadan pişi çekerse donanım zarar görür, bu sepebten dolayı ekran kartı yanan birçok laptop var.

Olmaz. Batarya uzun süre takılmadan kalırsa sıkıntı olur ancak. Oyun oynarken prize takılı oynuyorsunuz zaten eski bataryayı takmanıza hiç gerek yok direkt batarya olmadan kullanın.
Geçen denedim çalışmadı batarya olmadan.

Ölme sebebi bu değil 6 yaşında olması.

Direk yeni aldığın pili kullan onu kullanmazsan zamanla ölmeye başlar.

Şarjdayen pili çıkar zarar görmesin diye kim uydurduysa artık yeni laptoplarda pili istesen de çıkarama diye kapaksız yapıyorlar.

Pil olmadan pişi çekerse donanım zarar görür, bu sepebten dolayı ekran kartı yanan birçok laptop var.

Hocam öleli 4 yıl olmuştur bataryanın. Laptop da günde 10 saat falan şarj da oynadım. Sağlam kullandım yani.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı