Bataryanın doluyken kapanıp boşken kapanmaması

orcnimc

Hectopat
Katılım
10 Ağustos 2017
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,
Toshiba marka Satellite L50-A-1D3 modelini 3 yıldır kullanıyorum. Sorun öncelikle şöyle başladı: Şarj %100 gözükürken, şarjı çıkardığım an laptop kapandı. Şarjı takıp açtığımda, 1 dakika geçmeden tekrar kapanır oldu. Birkaç kez denedim sonuç değişmedi. Daha sonra şarjı takmadan açmayı denedim, bu kez pilin içindeki gücü kullanmış olmalı ki 1.5-2 saat kadar açık kaldı ve kapandı.

En sonunda, sıfırdan şarjı takarak sorunsuz kullanacağımı umut ederek açtım. Şarjı taktığımda "prize takılı, doluyor" yazıyor fakat yüzde daima 0'da sabit durumda. Laptop üzerindeki ışıklardan anladığım kadarıyla, şarjı tekrar %100 ettiği an(şarj tamamen dolduğunda laptop üzerindeki kırmızı ışık beyaza dönüyor) 1 dakika içerisinde tekrar kapanıyor cihaz. %100'e varmadan (beyaz ışığa dönmeden) çekmeyi denediğimde yine kapanıyor. :)

Bu defa şarj takılı olmadan açıldığındaysa, içinde biriken gücü tekrar sıfırlayana dek kullanabiliyorum ve şu an bu durumda yazıyorum mesajı... (Kalan %0 yazmasına rağmen.)
Bir anlayan dost, sorun sizce nedir? Teknik Servisle kısa bir görüşme yaptım BIOS ya da Pildedir sorun dedi. Ama pil, güç göstergesine yansıtmasada, kapasitesine güç alımı yapıyor gözüküyor.

Ek not: 1-2 hafta öncesine kadar şarj ve pil sorunsuzdu. Bu 1-2 haftadır şarjdan çektiğimde, %100'den 0'a 3-5 dk. içinde inmeye başlamıştı. Sonunda bir yerden patladı ama nereden?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

  • hw1.png
    hw1.png
    18,3 KB · Görüntüleme: 76
  • hw2.png
    hw2.png
    7,6 KB · Görüntüleme: 82
HW2 dosyasında en altta battery wear level 100% yazıyor. Bu bataryanın şarj tutma kapasitenin sıfırlandığı anlamına geliyor, programa göre. Öte yandan şarja taktığımda şarj olmuyor gibi gözüküyor ama sonrasında sırf batarya ile açınca 1-2 saat çalışıyor demişsin. Mümkün ise uyumlu başka bir batarya ile test etmen seni boşa masraf yapmaktan kurtarır ama bu zor bir olasılık.
Bir de şunu dene:

Makinayı kapat.
Fişi çek.
Pili çıkart.
Fişi tak.
Makinayı aç. (pil takılı değil)
Device managerdan battery (pil) altındaki tüm microsoftlu girişleri kaldır. (korkma sistem açılırken otomatik yükleniyor)
Makinayı kapat.
Fişi çıkart.
Pili tak.
Fişi tak.
Makinayı çalıştır.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı