Battlefield 1 düşük GPU kullanımı

İşletim sistemi
Windows 11

Baran0141

Hectopat
Yer
Nordland
RAM
16 GB DDR5 8x2
Ekran kartı
3050 Tİ
İşlemci
İ5-12500H
Böyle bir sorunum yoktu normalde. Bugün yeni NVIDIA sürücüsünü indirdim, kurduktan sonra oyuna girdim FPS değerlerim öncekine göre düşmüştü gözle görülür bir şekilde. Sonra eski sürücüye tekrar döndüm NVIDIA ayarlarını sıfırlamadan. Önceki sürücüyle kaç saat oynamama rağmen sorun yoktu. Fakat yeni sürücüden eski kullandığım sürücüye geçince ekran kartı kullanımım %50-60 civarına düştü. FPS değerlerinin 110+ olması gerekirken 60-70 arasında değişiyor. Oyunun grafik ayarları iki durumda da aynı.

İlk olarak DDU ile sürücüyü kaldırıp tekrar kurun. Bazen sürücü yükseltmelerinde sorunlar yaşanabiliyor.

Bu arada sürücüyü önerilen ayarlar ile NvClenstall ile kurmanızı öneririm.

Windows 11 üzerinde şu ayarı kapatmayı deneyebilirsiniz. Bu ayar önceden de sorunluydu, çözmüşlerdi ama tekrar sorun yaratıyor olabilir.

Sürücü kurulumları yaparken temiz kurulum seçeneğini her zaman seçin. Nvidia denetim masası ayarlarının çok kurcalanmaması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca Windows'un grafik ayarları kısmından oyunları harici GPU'ya tanımlayabilirsiniz. Yani Nvidia denetim masası spesifik olarak bir oyuna ayar yapmadığınız sürece kullanılmamalı.

Forumlarında da sorun yaşayan 6-7 tane konuya rastladım. FPS düşmesi ya da donma sorunu yaşayan çok kullanıcı var. Forumlarında en ince detayına kadar test yapanlar oluyor. Bağlantıda 472.12 sürümünün çok iyi çalıştığını yazmışlar. Aynı yoruma diğer konularda da denk geldim. Eski sürücüyü de DDU ile kaldırdıktan sonra kurun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…