Battlefield 1 vs Battlefield 4

Fahrenheitt

Hectopat
Katılım
2 Haziran 2020
Mesajlar
384
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Battlefield serisi Steam'e geldi ve ben de bu oyunlardan birini almaya karar verdim. Çok pahalı olduğu için hangisini alacağım konusunda uzun süre düşünsem de hala bir sonuca varamadım. Atmosferi güzel ve savaş hissini BF1 mi veriyor yoksa BF4 mü? Sizin tavsiyeleriniz neler?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu konuyu açtıktan 2 ay sonra bunları söylemek istiyorum. Ben 2 oyunu da aldım.

Battlefield 4 eğer modern araçlara ilginiz varsa oynayabilirsiniz. Atmosfer olarak savaş hissini veriyor üstelik vuruş hissi de güzel. Ancak tek sıkıntısı oyunu oynayan kitlenin çoğunun çok iyi oyuncu olması.

Battlefield 1 ise iyi bir internetiniz ve iyi bir bilgisayarınız yoksa oyunu bir daha oynamazsınız. Aldıktan sonra bir gireyim dedim öyle bir lag var ki (ping'im 80), ama bu internet yüzünden değil. Onu da geçtim hileler çok, aynı dediğiniz gibi. Atmosfer olarak tabii ki de BF1 daha iyi, vuruş hissi olarak ikisi de güzel. Size tavsiyem çok iyi bir bilgisayarınız yoksa (benim RX570 4 GB, AMD Ryzen 3 2200 g 3.5 GHz, 8 GB RAM.) lag sorununu çözmeniz için grafik ayarlarıyla bayağı oynamanız lazım, rehber videoları var oradan Lag'ı düşürebilirsiniz. Ancak hava uçan uçaklar durmadan sizi bombaladığı için öylesine bıkıyorsunuz ki... Bu arada en önemli şeye değinmeyi unuttum. Ya bu oyunu oynayan kitle bu kadar mı gıcık olabilir ya? Tüm gün dağın başında Sniper ile bekleyecek kadar işsiz mi bu BF1'i oynayanlar? Siz de onlar gibi yapmayıp saldırırsanız anında ölüyorsunuz. WW1'de ki siper savaşından daha vahim.

Sonuç: Size tavsiyem modern ortamı seviyorsanız ve gıcık oyuncular görmek istemiyorsanız BF4 alın. İyi bir bilgisayarınız varsa, pusup adam öldürmek istiyorsanız, WW1'e ilginiz varsa BF1'i alabilirsiniz. Ben şahsen BF4'ün daha iyi olduğunu düşünüyorum. Hem BF4 daha hareketli ve daha aksiyonlu geçiyor. Neyse karar size kalmış benim tavsiyem BF4.
 
Son düzenleme:
Konuyu hortkatıyor olabilirim ama başka arkadaşlara yardımcı olmak amacıyka yazıyorum. Lag sorununun sebebi Ramden kaynaklanıyor. Apu işlemci kullandığınız için diye tahmin ediyorum ram yetmiyor. Bende de benzer bir sistem var hatta ekran kartım daha düşük model Rx560 4gb. 16gb ram ile 55-60 fps lagsız kasmasız oynuyorum. İşlemcim Ryzen 3 1200af
 

Geri
Yukarı