Battlefield 2042'nin yorumları neden çok kötü?

Oyun minimum 6 GB bellekli ekran kartı ve 6 çekirdekli işlemci istiyor, 4/8 işlemcileri ağzına kadar kullanıyor neredeyse, i3-10100F bir örneği; ayrıca 4 GB olan ekran kartlarında bellek dolu olmamasına rağmen takılma problemleri var, gördüğüm kadarıyla hitbox bugları var hala. Silah animasyonları (özellikle geri tepme mekaniği) Call of Duty çakması gibi, eski Battlefield oyunları gibi hissettirmiyor. Bunun haricinde güzel ama işte, rezil olan güzelim bir oyun oldu.
 
Millet doldurdu bilgisayarlarına düşük konfigürasyonlu ekran kartlarını, işlemcileri, sonradan nispeten optimizasyonda sağlandı ama hala sıkıntı yaşadıkları için oyuna gelmiyorlar. Bu çok açık ve net.

O olumsuz yorum yapanların %90'ı sanki 3090 Ti kullanıyormuş gibi konuşuyorlar da kusura bakmasınlar ve gitsinler bilgisayarlarına daha iyi bileşen alsınlar. Boşa konuşmanın bir anlamı yok.

BF4'e gelene kadar BF2'yi bile aratıyor ama bazı konularda. Özellikle araç fiziklerinde. Onun dışında oynanışta bir sıkıntı yok. Ha oynanışta bir sıkıntı olmaması demek saf BF oynanışı gibi algılanmasın. Yokuş yukarı kaya kaya gitmek CoD'a has bir durum elbette ve bu BF'cilerin istemediği bir şey. BF oyuncusunun istediği şey başka, BF'nin verdiği şey başka. Yani CoD dinamikleri gibi oyun yaparsan tabii kimse beğenmez.

Fakat bunun dışında da çoluk çocuk 1050 ile 240 fps almayı düşünüyordu herhalde, işlerine gelmeyince oyuna suç atmaya başladılar. Adam gibi sorunsuz oynayan nasıl oynuyor?
 
Son düzenleme:
Dün sonunda bu oyunu indirip oynayayım dedim. Yanına da BF1 indirdim. İlk 2042'yi oynadığımda gayet beğenmiştim. Sonra BF1 oynayıp tekrar BF2042'ye geçtim... Rezalet bir oyun. Eski oyunları kat kat daha güzel. 128 kişilik oyunda çatışamıyorum resmen. Çok büyük haritalar var ve isteseniz de adam yoğunluğunu bir bölgeye toplayamıyorsunuz. BF1 Gelibolu'da yaşadığım çatışmayı 2042'de yaşayamadım.
En salak saçma kısmı oyunun Low ayarlar ile Ultra arasında görüntü farkı neredeyse yok. Kaynaklardan kısıp düşük seviyeli PC'lere daha iyi bir performans sağlayabilirlerdi.
 

Geri
Yukarı