Battlefield V Low'da Bile Düşük FPS

ErayKarakas

Hectopat
Forumda benzer konulara baktım ancak net çözümü olan bir cevap bulamadım.
Sorunum şu ki; Battlefield 5 oynarken kimi yerde 55-60 FPS alırken, GPU kullanımının bir den düşmesiyle FPS 30ları görüyor hatta birkaç saniyeliğine 30un altına düştüğü de oluyor. Battlefield 1 de de buna benzer sorunlar yaşıyordum. Ancak 5 te bunlar daha belirgin olmaya başladı. Önündeki adamı, ani FPS drop yüzünden vuramayınca çıldırma noktasına geliyor insan.

İkinci SS deki gördüğünüz FPS değeri 1 dakika boyunca 30-40 arası seyretti ve GPU-CPU kullanımı ekrandaki değerlerle hemen hemen aynıydı.

Bu sorunların low ayarlarda olması da ayrıca ilginç. Medium ve high da haliyle keyif alamıyorsun zaten.
Birçok kişi RAM yüzünden darboğaz oluyor demiş ancak benim iki sekizlik 16 GB RAM'im var.

Bunlara ek olarak da I56600k işlemcim var.

Daha önce hiç overclock yapmadım. FPS'yi 50 ''nin altına düşürmeyecek bir overclock ayarı var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çift modül 16 ise zaten sorun yok ben 8 ise 16 yapın diyorum. Neden beni uğraştırıyorsunuz bunda anlamayacak ne var? 16 ise zaten sorun yok.

Çift modül 16 ise zaten sorun yok ben 8 ise 16 yapın diyorum. Neden beni uğraştırıyorsunuz bunda anlamayacak ne var? 16 ise zaten sorun yok.
Yazımda belirtmiştim aslında iki sekizlik olarak 16 GB olduğunu, gözünüzden kaçmış olabilir.
Oyun HDD'de ise SSD'ye taşıyın. Sorun büyük ihtimal çözülecektir.
SSD maalesef yok. Deneme imkanım olmaz şimdilik.

Deneyip bilgilendirme yapacağım.

Birçok kez kontrol ettim ancak arka planda çalışan uygulama yok.

Bir de bu durum, 32-32 olan modlarda oluyor. Sırf bu sorun yüzünden TDM ya da Domination giriyorum FPS drop yaşamamak için.

Son düzenleme:
SSD kullanmanızı tavsiye ediyorum her şey normal görünüyor üstelik çift kanal bellek kullandığınız halde ekran kartı kullanımı düşüyor ise genelde HDD'nin okuma hızı oyuna yetişemiyor olabilir bunun yanın da ekran kartı giriş seviyesi olduğu için de fazla FPS veremiyor benim düşüncem HDD tarafında.

Battlefield V cok fazla işlemci kullanıyor, future frame render on olacak şekilde oynayın, monitör full hd ise görüntü ayarları high olsun.

HDD olarak, TOSHIBA HDWD120 (2 TB, 7200 RPM, SATA-III)'yi kullanıyorum. Acaba RAM slotlarını 1-3 ya da 2-4 olarak denesem sonuç değişir mi yoksa bu hurafe bir bilgi midir? Şuan 1-2 olarak kullanıyorum.

Battlefield V cok fazla işlemci kullanıyor, future frame render on olacak şekilde oynayın, monitör full hd ise görüntü ayarları high olsun.
FFR On olarak seçili. Monitörüm Acer KA221Q [21.5" TN LCD] 60 Hz

Sorun diskinizde. Maalesef HDD yetersiz geliyor. SSD aldığınız zaman drop ve donma sorunlarınız çözülecek. Bendede aynı sorun vardı SSD aldım ve çözüldü.

Anakartınız çift kanal için hangi slotları söylüyorsa ona takın ve oyunda deneyin.
Anakartım, Gigabyte GA-B150M-DS3H. Kullanım kitapçığını şuan için bulamıyorum atılmış olabilir. Genel kabul gören 2-4 olduğunu söylüyorlar ancak belki bu anakart hakkında detaylı bilgisi olan vardır. Araştırdım ancak hangi slotlar olması gerektiğini bulamadım.
Sorun diskinizde. Maalesef HDD yetersiz geliyor. SSD aldığınız zaman drop ve donma sorunlarınız çözülecek. Bendede aynı sorun vardı SSD aldım ve çözüldü.
Tamamdır öyleyse, üzerinde durulacak başka bir konu yoksa SSD ile denedikten sonra sonuçları muhakkak yazarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…