Battlefield V Low'da Bile Düşük FPS

ErayKarakas

Hectopat
Forumda benzer konulara baktım ancak net çözümü olan bir cevap bulamadım.
Sorunum şu ki; Battlefield 5 oynarken kimi yerde 55-60 FPS alırken, GPU kullanımının bir den düşmesiyle FPS 30ları görüyor hatta birkaç saniyeliğine 30un altına düştüğü de oluyor. Battlefield 1 de de buna benzer sorunlar yaşıyordum. Ancak 5 te bunlar daha belirgin olmaya başladı. Önündeki adamı, ani FPS drop yüzünden vuramayınca çıldırma noktasına geliyor insan.

Desktop Screenshot 2019.06.01 - 02.06.44.05 (2).png Desktop Screenshot 2019.06.01 - 02.18.23.48 (2).png

İkinci SS deki gördüğünüz FPS değeri 1 dakika boyunca 30-40 arası seyretti ve GPU-CPU kullanımı ekrandaki değerlerle hemen hemen aynıydı.

Battlefield V Screenshot 2019.06.01 - 01.59.56.67.png
Battlefield V Screenshot 2019.06.01 - 02.00.08.27.png Battlefield V Screenshot 2019.06.01 - 02.00.15.89.png

Bu sorunların low ayarlarda olması da ayrıca ilginç. Medium ve high da haliyle keyif alamıyorsun zaten.
Birçok kişi RAM yüzünden darboğaz oluyor demiş ancak benim iki sekizlik 16 GB RAM'im var.

Desktop Screenshot 2019.06.01 - 02.37.57.32 (2).png Desktop Screenshot 2019.06.01 - 02.39.57.72 (2).png

Bunlara ek olarak da I56600k işlemcim var.

Daha önce hiç overclock yapmadım. FPS'yi 50 ''nin altına düşürmeyecek bir overclock ayarı var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek modül 16 GB RAM kullanılacak kadar fantastik bir seçim yapıldığını sanmıyorum, ben RAM'den çok çektiğim için ne dediğinizi anladım. Videoda bu kadar fark genelde 100 FPS üzerinde ortaya çıkıyor.
Çift modül 16 ise zaten sorun yok ben 8 ise 16 yapın diyorum. Neden beni uğraştırıyorsunuz bunda anlamayacak ne var? 16 ise zaten sorun yok.

Çift modül 16 ise zaten sorun yok ben 8 ise 16 yapın diyorum. Neden beni uğraştırıyorsunuz bunda anlamayacak ne var? 16 ise zaten sorun yok.
Yazımda belirtmiştim aslında iki sekizlik olarak 16 GB olduğunu, gözünüzden kaçmış olabilir.
Oyun HDD'de ise SSD'ye taşıyın. Sorun büyük ihtimal çözülecektir.
SSD maalesef yok. Deneme imkanım olmaz şimdilik.

İlk kısımdaki fotoraflara göz attığımda %40'lık bir darboğaz söz konusu. Cpu kullanımı %100 iken Gpu kullanımı ise %60 bandında seyretmiş.

İlk olarka işlemcinizi bios'un ekranında turbo modu çekiniz. Birazda olsa kayıp gidecektir.
Deneyip bilgilendirme yapacağım.

31 FPS ve 41 FPS aldığınız görüntülerde işlemciniz yükte çalışıyor. i5-6600K bu oyun için yeterli bir işlemci hız aşırtma yapılmadan da bu işin altından kalkacak güçte, arka planda çalışan uygulamaları kontrol edin.
Birçok kez kontrol ettim ancak arka planda çalışan uygulama yok.

Bir de bu durum, 32-32 olan modlarda oluyor. Sırf bu sorun yüzünden TDM ya da Domination giriyorum FPS drop yaşamamak için.

Son düzenleme:
Forumda benzer konulara baktım ancak net çözümü olan bir cevap bulamadım.
Sorunum şu ki; Battlefield 5 oynarken kimi yerde 55-60 FPS alırken, GPU kullanımının bir den düşmesiyle FPS 30ları görüyor hatta birkaç saniyeliğine 30un altına düştüğü de oluyor. Battlefield 1 de de buna benzer sorunlar yaşıyordum. Ancak 5 te bunlar daha belirgin olmaya başladı. Önündeki adamı, ani FPS drop yüzünden vuramayınca çıldırma noktasına geliyor insan.

Eki Görüntüle 399993Eki Görüntüle 399994

İkinci SS deki gördüğünüz FPS değeri 1 dakika boyunca 30-40 arası seyretti ve GPU-CPU kullanımı ekrandaki değerlerle hemen hemen aynıydı.

Eki Görüntüle 399995
Eki Görüntüle 399996Eki Görüntüle 399997

Bu sorunların low ayarlarda olması da ayrıca ilginç. Medium ve high da haliyle keyif alamıyorsun zaten.
Birçok kişi RAM yüzünden darboğaz oluyor demiş ancak benim iki sekizlik 16 GB RAM'im var.

Eki Görüntüle 399998Eki Görüntüle 399999

Bunlara ek olarak da I56600k işlemcim var.

Daha önce hiç overclock yapmadım. FPS'yi 50 ''nin altına düşürmeyecek bir overclock ayarı var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.
SSD kullanmanızı tavsiye ediyorum her şey normal görünüyor üstelik çift kanal bellek kullandığınız halde ekran kartı kullanımı düşüyor ise genelde HDD'nin okuma hızı oyuna yetişemiyor olabilir bunun yanın da ekran kartı giriş seviyesi olduğu için de fazla FPS veremiyor benim düşüncem HDD tarafında.

SSD kullanmanızı tavsiye ediyorum her şey normal görünüyor üstelik çift kanal bellek kullandığınız halde ekran kartı kullanımı düşüyor ise genelde HDD'nin okuma hızı oyuna yetişemiyor olabilir bunun yanın da ekran kartı giriş seviyesi olduğu için de fazla FPS veremiyor benim düşüncem HDD tarafında.
HDD olarak, TOSHIBA HDWD120 (2 TB, 7200 RPM, SATA-III)'yi kullanıyorum. Acaba RAM slotlarını 1-3 ya da 2-4 olarak denesem sonuç değişir mi yoksa bu hurafe bir bilgi midir? Şuan 1-2 olarak kullanıyorum.

Battlefield V cok fazla işlemci kullanıyor, future frame render on olacak şekilde oynayın, monitör full hd ise görüntü ayarları high olsun.
FFR On olarak seçili. Monitörüm Acer KA221Q [21.5" TN LCD] 60 Hz

Anakartınız çift kanal için hangi slotları söylüyorsa ona takın ve oyunda deneyin.
Anakartım, Gigabyte GA-B150M-DS3H. Kullanım kitapçığını şuan için bulamıyorum atılmış olabilir. Genel kabul gören 2-4 olduğunu söylüyorlar ancak belki bu anakart hakkında detaylı bilgisi olan vardır. Araştırdım ancak hangi slotlar olması gerektiğini bulamadım.
Sorun diskinizde. Maalesef HDD yetersiz geliyor. SSD aldığınız zaman drop ve donma sorunlarınız çözülecek. Bendede aynı sorun vardı SSD aldım ve çözüldü.
Tamamdır öyleyse, üzerinde durulacak başka bir konu yoksa SSD ile denedikten sonra sonuçları muhakkak yazarım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı