Battlefield V Low'da Bile Düşük FPS

ErayKarakas

Hectopat
Forumda benzer konulara baktım ancak net çözümü olan bir cevap bulamadım.
Sorunum şu ki; Battlefield 5 oynarken kimi yerde 55-60 FPS alırken, GPU kullanımının bir den düşmesiyle FPS 30ları görüyor hatta birkaç saniyeliğine 30un altına düştüğü de oluyor. Battlefield 1 de de buna benzer sorunlar yaşıyordum. Ancak 5 te bunlar daha belirgin olmaya başladı. Önündeki adamı, ani FPS drop yüzünden vuramayınca çıldırma noktasına geliyor insan.

Desktop Screenshot 2019.06.01 - 02.06.44.05 (2).png Desktop Screenshot 2019.06.01 - 02.18.23.48 (2).png

İkinci SS deki gördüğünüz FPS değeri 1 dakika boyunca 30-40 arası seyretti ve GPU-CPU kullanımı ekrandaki değerlerle hemen hemen aynıydı.

Battlefield V Screenshot 2019.06.01 - 01.59.56.67.png
Battlefield V Screenshot 2019.06.01 - 02.00.08.27.png Battlefield V Screenshot 2019.06.01 - 02.00.15.89.png

Bu sorunların low ayarlarda olması da ayrıca ilginç. Medium ve high da haliyle keyif alamıyorsun zaten.
Birçok kişi RAM yüzünden darboğaz oluyor demiş ancak benim iki sekizlik 16 GB RAM'im var.

Desktop Screenshot 2019.06.01 - 02.37.57.32 (2).png Desktop Screenshot 2019.06.01 - 02.39.57.72 (2).png

Bunlara ek olarak da I56600k işlemcim var.

Daha önce hiç overclock yapmadım. FPS'yi 50 ''nin altına düşürmeyecek bir overclock ayarı var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartım, Gigabyte GA-B150M-DS3H. Kullanım kitapçığını şuan için bulamıyorum atılmış olabilir. Genel kabul gören 2-4 olduğunu söylüyorlar ancak belki bu anakart hakkında detaylı bilgisi olan vardır. Araştırdım ancak hangi slotlar olması gerektiğini bulamadım.

Tamamdır öyleyse, üzerinde durulacak başka bir konu yoksa SSD ile denedikten sonra sonuçları muhakkak yazarım.
SSD den sonra da sorun değişmez ise virüs olabilir ya da arka plan da işlemciyi ne sömürüyor ona bakılmalı. Oyun orijinal mi ?

SSD den sonra da sorun değişmez ise virüs olabilir ya da arka plan da işlemciyi ne sömürüyor ona bakılmalı. Oyun orijinal mi ?
Evet orijinal, virüs olduğunu sanmıyorum çünkü bilgisayarı yeni topladığımdan birkaç ay sonra BF 1 oynamaya başlamıştım aynı sorunlar orada da vardı. Bu dropları görünce format denedim fakat bir şey değişmedi.

Anakartım, Gigabyte GA-B150M-DS3H. Kullanım kitapçığını şuan için bulamıyorum atılmış olabilir. Genel kabul gören 2-4 olduğunu söylüyorlar ancak belki bu anakart hakkında detaylı bilgisi olan vardır. Araştırdım ancak hangi slotlar olması gerektiğini bulamadım.
Anakartınız yanında kitapçık geliyor oradan bakabilirsin. İnternetten araştırdım çift kanal olması için;
👉DDR4_1, DDR4_3
👉DDR4_2, DDR4_4
Şeklinde çift kanal oluyor yazıyor.

Anakartınız yanında kitapçık geliyor oradan bakabilirsin. İnternetten araştırdım çift kanal olması için;
👉DDR4_1, DDR4_3
👉DDR4_2, DDR4_4
Şeklinde çift kanal oluyor yazıyor.
Ben mantık olarak 1-2 dedim ancak açıp kontrol ettiğimde sıralama, 4-2-3-1 olarak gidiyor. Benim RAMler haliyle 2-4 slotlarına takılıymış. Diğer slot kombinasyonlarında ekran gelmiyor zaten.

Evet orijinal, virüs olduğunu sanmıyorum çünkü bilgisayarı yeni topladığımdan birkaç ay sonra BF 1 oynamaya başlamıştım aynı sorunlar orada da vardı. Bu dropları görünce format denedim fakat bir şey değişmedi.
Bütün oyunlar da yok ise oyun ile ilgili olabilir.

Ben mantık olarak 1-2 dedim ancak açıp kontrol ettiğimde sıralama, 4-2-3-1 olarak gidiyor. Benim RAMler haliyle 2-4 slotlarına takılıymış. Diğer slot kombinasyonlarında ekran gelmiyor zaten.
Tamamdır. Yüksek ihtimalle SSD alınca probleminiz düzelecektir. SSD olarakta Samsung SSD lere bakmanızı tavsiye ederim.

Tekrardan merhaba, Samsung 860 evo SSD’nin üzerine yeni bir windows kurarak bilgisayarımı formatladım ve Battlefield 5’i de bunun üzerine kurdum ancak sonuç değişmedi. Halen aynı şekilde fps drop alıyorum. Başka bir çözüm önerisi var mıdır?

Dostum ram 16 gb olması lazım, ssd ye taşıman çözüm olacağını söyleyende ne biliyim.

Dostum kusura bakma başta 8 diye söylenen olmuş ona nazaran yazdım.

Valla 1050ti yetersiz kalıyor olabilir mi ?

yada oyun ayarlarında bir sıkıntı olabilirmi ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı