Batum Zoomer'da satılan iPhone'ların TR'de garantisi var mı?

İyi akşamlar. Yaşadığım süreci hatırladığım tüm ayrıntılarıyla aşağıdaki konuda anlatmaya çalıştım. Merak edip okumak isteyen arkadaşlarım bakabilir. Sağlıcakla kalın.

@matmakif

İyi akşamlar. Yaşadığım süreci hatırladığım tüm ayrıntılarıyla aşağıdaki konuda anlatmaya çalıştım. Merak edip okumak isteyen arkadaşlarım bakabilir. Sağlıcakla kalın.

@matmakif
Merhaba konuda aktif misiniz acaba, bende bir soru sormak istiyorum?

Merhaba. Tabii ki buyurun.
Eylül sonrası Gürcistandan el konsolu almayı düşünüyorum.
Tr de ortalama 512gblik 30k iken Gürcistanda 1tb 27k.
Bu sebeple Gürcistandan almaya karar verdim ama bu taxfree olayları varmış ve benim ben pek bir bilgim yok.
Taxfreenin olup olmadığını nasıl anlarım ya da nasıl başvurabilirim ?
Mesela şuan alacağım konsol zoomer.ge de satılıyor ve sanırım fiziksel mağazası da varmış. Bu zoomerin taxfree verip vermediğini biliyor musunuz?
Birde nette okuduğum kadarıyla vergi iadesi olarak geçiyor. Ne kadarlık bir iade ya da yüzdelik olarak iade oluyor ürünlerde?

Eylül sonrası Gürcistan'dan el konsolu almayı düşünüyorum.
TR de ortalama 512 GB'lik 30k iken Gürcistan da 1TB 27k.
Bu sebeple Gürcistan'dan almaya karar verdim ama bu taxfree olayları varmış ve benim ben pek bir bilgim yok.
Taxfreenin olup olmadığını nasıl anlarım ya da nasıl başvurabilirim?
Mesela şu an alacağım konsol zoomer. Ge de satılıyor ve sanırım fiziksel mağazası da varmış. Bu zoomerin taxfree verip vermediğini biliyor musunuz?
Bir de nette okuduğum kadarıyla vergi iadesi olarak geçiyor. Ne kadarlık bir iade ya da yüzdelik olarak iade oluyor ürünlerde?

Zoomer vergi iadesi yapıyor hocam. Mağazadan ürünü satın alırken oradaki görevliye Tax Free istiyorum diyeceksiniz, sonrasında ürüne bir etiket yapıştırıyorlar, onu sökmeyin, gümrükte tax Free alanına gideceksiniz, orada paketteki tax Free etiketini açıyorlar ve %12'lik ( %10-12 civarı ödeme yapıyorlardı ) ödemeyi dolar, lari veya euro cinsinden size nakit olarak ödüyorlar.

Zoomer vergi iadesi yapıyor hocam. Mağazadan ürünü satın alırken oradaki görevliye Tax Free istiyorum diyeceksiniz, sonrasında ürüne bir etiket yapıştırıyorlar, onu sökmeyin, gümrükte tax Free alanına gideceksiniz, orada paketteki tax Free etiketini açıyorlar ve %12'lik ( %10-12 civarı ödeme yapıyorlardı ) ödemeyi dolar, lari veya euro cinsinden size nakit olarak ödüyorlar.
Teşekkürler hocam cevap için.
Birde izlediğim videolarda da aynı şey denmiş sizin de dediğiniz gibi. Mesela bu ürünü açmada olay ne tam olarak? Ben mağaza da ürünü alsam ve bir kontrol etsem böyle bir imkanım yok mu ? Yani Allah korusun aldık ürünü sonra da trye geldik ama ürün sorunlu.
Aldıktan sonra mağaza için de kontrol edip sonra taxfree etiketi yapıştırabilir miyiz?

Mesela bu ürünü açmada olay ne tam olarak? Ben mağaza da ürünü alsam ve bir kontrol etsem böyle bir imkanım yok mu? Yani Allah korusun aldık ürünü sonra da TR'ye geldik ama ürün sorunlu.
Aldıktan sonra mağaza için de kontrol edip sonra taxfree etiketi yapıştırabilir miyiz?

Maalesef, paketi açmanıza izin vermezler. Tıpkı TR'deki teknoloji mağazalarında olduğu gibi. Zaten bir sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum. Tax Free etiketini görevli yapıştırıyor, eğer siz açarsanız veya etikette bir hasar oluşursa para iadesi yapmazlar ona dikkat edin. Satın aldıktan sonra direkt tax Free alanına gidip ürünü gösterip paranızı alın. Oradaki memurlar çok kıl, Türklerden pek haz etmiyorlar. Hiçbir şekilde zıtlaşmayın, işinizi halledip uzaklaşın. Ondan sonra isterseniz paketi açıp kontrol edersiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı