Bayram sohbeti (Ramazan 2022)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Başta @Andar Han @377660 @300319 @EREN SATAR @erme @Esperoja @just chillin @499337 @463895 @Linuxginar @Neşeli Enginar @Linux Kaymak @Prime777 @Revainer @Serdemm @453476 @STR4NGE @Ulunay @XEfe.Bey @YamukAdam @Yener K. @Yiğit Efe ERDOĞMUŞ @R.B.D @Lemmy Kilmister @Zaqu olmak üzere herkesin bayramını en içten duygularımla kutlarım. Unutulanlar varsa kusura bakmasın <3

Komşularının adını dahi bilmeyen melik:

Sağ ol seninde bayramın mübarek olsun
Melik, kendine iyi bak🙂🍬☕💸
İyi bayramlar şu anlık komşu 100₺
Baba 100₺
Anne 100₺
Dede 100₺
Dayı 50₺
450₺ ile kapaticaz gibi Allah bereket versin bakalım başka çıkacak mi?
Bende o civarda birşey bekliyorum.

Kısa bir anı anlatmak istiyorum. Annem Malezyalı, babam Denizlili. Haliyle bazı senelerde bayramları Malezya'daki ailemle geçiriyorum. Orada herkes renkli desenli zarflar içinde bayram harcı verirlerdi. Bunun gibi:

1651472836960.png

Ve orada tüm Şevval ayı bayram sayıldığından bayramdan sonraki haftalarda da ziyaret ettiğiniz akrabalar size harçlık verebiliyor. 2016'da olsa gerek, ilk 3 günde 500 RM, tüm ayı sayarsak 700 RM toplamıştım. Bugünkü kurla 2400 TL.

Türkiye'de ise şeker kültürü var (Şeker Bayramı). Malezya'da şekerden ziyade kurabiye tarzı tatlılar oluyor. Harçlık kısmına gelirsek annemden başka kimse vermiyor burada 😁 Babaannem ya 1, ya 2 kez harçlık verdi şimdiye dek.

Hayırlı bayramlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı