Bazı oyunlarda fatal error ve crash hatası sorunu

Mehdi

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Özel Güvenlik
Herkese selamlar.

İşlemci: AMD Ryzen 5 3500X.

Anakart: ASRock B450M r. V 4.0.

PSU: High Power 600W 80+ Bronze.

RAM: 2x8 16 GB 3000MHz.

Ekran kartı: Galax RTX 2060(1-Click OC)

SSD: Adata 480GB.

Kasa: Dark guardian mini 4x12cm fanlı.

Monitör: Gamepower 144Hz Curved.

İşletim sistemi: Windows 10 Pro 1909 64 Bit. Her şey manuel kendi sitelerinden indirilme ve güncel.

PUBG Lite, PUBG Steam oyunların da crash ve durma fatal error yiyorum. Ekran kartımın sitesinden ekran kartının BIOS güncelledim. Anakart BIOS zaten güncel.

Ekran kartı sıcaklık değerlerim 70 dereceler de gayet yerinde. Ona keza işlemci ve RAM'larda yerinde.

AIDA64 ile 1 saat stres test sonuçlarım da harika. Sorun nerede anlamadık. Kaç kere format vs çözemedik sizce sorun nerede?

Herkese selamlar.

İşlemci: AMD Ryzen 5 3500X.

Anakart: ASRock B450M r. V 4.0.

PSU: High Power 600W 80+ Bronze.

RAM: 2x8 16 GB 3000MHz.

Ekran kartı: Galax RTX 2060(1-Click OC)

SSD: Adata 480GB.

Kasa: Dark guardian mini 4x12cm fanlı.

Monitör: Gamepower 144Hz Curved.

İşletim sistemi: Windows 10 Pro 1909 64 Bit. Her şey manuel kendi sitelerinden indirilme ve güncel.

PUBG Lite, PUBG Steam oyunların da crash ve durma fatal error yiyorum. Ekran kartımın sitesinden ekran kartının BIOS güncelledim. Anakart BIOS zaten güncel.

Ekran kartı sıcaklık değerlerim 70 dereceler de gayet yerinde. Ona keza işlemci ve RAM'larda yerinde.

AIDA64 ile 1 saat stres test sonuçlarım da harika. Sorun nerede anlamadık. Kaç kere format vs çözemedik sizce sorun nerede?

Ekran kartın 70 derece de mi sürekli? Gayet yerinde diyorsun.╰(‵□′)╯
Bilgisayarın herhangi bir bileşenini hız aşırtarsanız Fatal Error sorunu yaşamanız mümkündür. Hız aşırtılmış bileşenin sorun yaratmadığını doğrulamak için bilgisayarı fabrika ayarlarına getirip hatanın devam edip etmediğini kontrol edebilirsiniz.

Buna ek olarak bunu dene;
Sabit diskinizde takas dosyası veya veri dosyalarının bozulmasına neden olan bir sorun olabilir. Windows’un içinde dahili olarak gelen ScanDisk'i ve Defrag'ı çalıştırarak sorunları gidermeye çalışın.

Yüksek bir ihtimalde bana göre ısı..
Bilgisayarınızdaki tüm fanların düzgün çalıştığından emin olun. Tüm fanlar çalışmıyorsa veya sistemi soğutmak için yeterli fan yoksa bilgisayarınız aşırı ısınabilir. Aşırı ısınma Fatal Error başta olmak üzere birçok soruna neden olabilir.

Son çare.
Bilgisayarınızın CMOS ayarlarını girin ve mevcutsa, harici ön belleği devre dışı bırakın. Bu işlem sonucunda Fatal Error sorununuz giderilirse, muhtemelen ısıyla ilgili bir sorunla karşılaşıyorsunuz demektir.
Kolay Gelsin..^_~

Ekran kartın 70 derece de mi sürekli? Gayet yerinde diyorsun.╰(‵□′)╯
Bilgisayarın herhangi bir bileşenini hız aşırtarsanız fatal error sorunu yaşamanız mümkündür. Hız aşırtılmış bileşenin sorun yaratmadığını doğrulamak için bilgisayarı fabrika ayarlarına getirip hatanın devam edip etmediğini kontrol edebilirsiniz.

Buna ek olarak bunu dene;
Sabit diskinizde takas dosyası veya veri dosyalarının bozulmasına neden olan bir sorun olabilir. Windows’un içinde dahili olarak gelen Scandisk'i ve Defrag'ı çalıştırarak sorunları gidermeye çalışın.

Yüksek bir ihtimalde bana göre ısı.
Bilgisayarınızdaki tüm fanların düzgün çalıştığından emin olun. Tüm fanlar çalışmıyorsa veya sistemi soğutmak için yeterli fan yoksa bilgisayarınız aşırı ısınabilir. Aşırı ısınma fatal error başta olmak üzere birçok soruna neden olabilir.

Son çare.
Bilgisayarınızın CMOS ayarlarını girin ve mevcutsa, harici ön belleği devre dışı bırakın. Bu işlem sonucunda fatal error sorununuz giderilirse, muhtemelen ısıyla ilgili bir sorunla karşılaşıyorsunuz demektir.
Kolay gelsin.^_~

Öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Sürekli 70'den kastım 65 75 arası oynuyor sıcaklık değerleri. Ortalama değerleri söyledim PC alalı daha 2 ay anca oluyor. Teknobiyotik'den aldım PC'yi. Hatta bu yüzden sistemi geri yükledim test ettiklerini herhangi bir sorun bulamadıklarını ilettiler. İşin ilginç kısmı şurada başlıyor temiz UEFI Windows 10 1909 sürümünü kuruyorum. Tüm sürücüleri kendi sitelerinden indiriyorum.

İşlemci AMD'nin 3. nesil işlemcisi olduğu için yanın da Ryzen 7'nin soğutucusunu gönderdiler soğutması da iyi yani. Ekran kartı fabrikasyon OC modeli zaten. Ek bir OC yapmıyorum kesinlikle ki sıcaklık değerleri bahsettiğim gibi. BIOS'dan ayarları defaulta çekiyorum. Sadece XMP açık oda RAM'ler 3000 MHz'de çalışsın.

Aynı sistemi bir arkadaşım aldı onda hiçbir sorun yok çatır çutur kullanıyor. Fatal error da yediğim hata açıklamasın da Unreal Engine is exiting due to D3D device being lost bazen hiçbir şey demeden oyun direkt kapanıyor. Dirext en güncel sürüm yükledim onu bunu anlamadık yani. Bir yer de bir şey var anlayamıyoruz. Ama işin ilginç kısmı bunu sadece PUBG Lite ve PUBG Steam'da alıyorum. Onun dışında ağır oyunlar olarak Call of Duty werzone ve yahut BF5, Metro Exodus gibi oyunlar da almıyoruz.

Durum böyle olunca da PUBG Unreal Engine motoru kullanıyor. Oyunda sorun var desem arkadaşım da bu sorun yok. Düzgün kurmuyorum desem bildiğim oynadığım oyun yani. Daha ne yapılabilir? Her oyunda yapsa anlıyacağım bu sorunu ama durum bu. Ayrıca bu açtığım 2.konu kimse yardımcı olmuyor. Çözemiyor yani. Aldığım sistem budur sadece kasa farklı kasa da Dark guardian mini; Teknobiyotik P2 AMD Ryzen 5 3500X 3.6GHz, RTX2060 6GB, 16GB Ram, 480GB SSD Oyuncu Bilgisayarı - Oyuncu Masaüstü - Oyuncu Bilgisayarı | Teknobiyotik

Yediğim hatanın resmi bu şimdi de. İlk önce crash oyundan attı. Tekrar girdim fatal verdi.
@claus

Dosya Ekleri

• Desktop_Screenshot_2020.04.19_-_23.03.31.37.png
    Desktop_Screenshot_2020.04.19_-_23.03.31.37.png
    45,3 KB · Görüntüleme: 113
Son düzenleme:
Gönderdiğin fotoğrafta sorun bariz şekilde PUBG'da. Yeniden yükle oyunu arkadaşında da olur merak etme.Sorun belkide PUBG sunucu yoğunluğudur. Malum evdeyiz
Oyun ayarlarını düşürmeyi dene...(işe yarar) Benim RTX2060 75' kapanıyor.

Gönderdiğin fotoğrafta sorun bariz şekilde PUBG'da. Yeniden yükle oyunu arkadaşında da olur merak etme. Sorun belki de PUBG sunucu yoğunluğudur. Malum evdeyiz.
Oyun ayarlarını düşürmeyi dene...(İşe yarar) benim RTX2060 75' kapanıyor.

MSI Afterburner ile sıcaklık son derece limitiini 85 yaptım ama gel gelelim 75'i geçmiyor :D ne kadar garip değil mi? 75'i gecince kapatması ne anlamı kaldı RTX'in. Oyunu kaçıncı silip yükleyişim ah bir bilseniz. Neyse tekrar bir de öyle deneyelim teşekkürler.

@NookumPie bu sorunla ilgili bir bilginiz var mı?

MSI Afterburner ile sıcaklık son derece limitiini 85 yaptım ama gel gelelim 75'i geçmiyor :D ne kadar garip değil mi? 75'i gecince kapatması ne anlamı kaldı RTX'in. Oyunu kaçıncı silip yükleyişim ah bir bilseniz. Neyse tekrar bir de öyle deneyelim teşekkürler.

@NookumPie bu sorunla ilgili bir bilginiz var mı?
Biostan 75'e sınırlamışsındır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı