Çözüldü be quiet! Pure Wings 2 - BL040 mı BL083 mü?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kozkir

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, kasa olarak Mastercase 5 pro var.
Ön tarafta gelen 140mm iki fana ek olarak bir tane daha fan alacağım.
Bu üç fanı da çoklayıcı alıp tek fan header'a takmayı istiyorum, kasa ile gelen iki fanı bir ve alacağım fanı da ayrı bir porta takabilirim.
Marka ve model olarak be quiet! Pure Wings 2 140mm alacağım fakat kendi sitesinden baktığım kadarıyla BL040 ve BL083 olarak iki farklı alt modeli var.
1.png
BL083 daha iyi hava akış değerlerine sahip fakat dB(A) değeri yüksek.
Kasanın ön tarafı için hangisini tercih etmek mantıklı olur?

Çözüm
Ben 120mm'lik high-speed olmayanlardan kullanıyorum. Bence high-speed alma çünkü o RPM'lerde kullandığında çıkan ses seni rahatsız edecektir. İster Noctua ister Corsair ister be quiet al, 2000 RPM'de çalışan fan sesini duymamak mümkün değil.

4 tane 120mm Pure Wings kullanıyorum öndeki 3'lü 1000 RPM'de, arkadaki egzoz ise 1200 RPM'de çalışıyor gayet sessiz ve kasanın içinde de iyi hava akışı var.
Aynı değil benim önerdiğim japon çift bilyeli rulmana sahip. Sadece yükte sesli çalışır gerçi hepsi öyle ama boşta 200 RPM çalışıyor ses duymazsın. Ayrıca PST teknolojisi sayesinde dört tane (aynısından olmak şartıyla) fan alsan bile birbirine bağlandığında hepsi senkronize çalışır. Boştayken birlikte yavaşlar yükte birlikte hızlanırlar.
Evet şimdi farkettim aynı model ismini yazmışlar ama resimler farklı haklısın arkadaşım...Sanırım paylaştığın webdenal sitesi en uygun fiyatlı değil mi? Ona göre yarın 2 adet bu fanı sipariş vereceğim...
@map_engineer sana tavsiyem kasanın kendi fanını arkaya egzoz olarak takıp öne iki tane 140 MM fan almak olur. Daha sonra aynı fandan üste iki tane daha egzoz olarak takabilirsin. Kasanın öne ve üste 140 MM fan desteği varken 120 MM fan almak bence hata olur.

Bir şey daha sorayım verdiğin linkteki arctic fan P14 pwm pst co 140mm fakat linkteki resimde Fanın üzerinde F14 yazıyor. Şimdi alacağım fan F14 mü P14 mü ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı