Beats Studio Wireless Ses Kalitesi Sorunu

unique11245

Kilopat
Çok önemli ve bir o kadar da garip bir konuyu paylaşmak istiyorum. Uzun uzun anlatacağım yardımcı olabilecek bir arkadaş olursa gerçekten elini ayağını öpeceğim artık aylardır bunla uğraşıyorum. Geçen sene Eylülde Apple.com'dan Beats Studio Wireless kulaklık satın aldım. Kulaklık geldi bir iki hafta kullandım daha sonra şarj yerinin temassızlık yaptığını fark ettim ve servise götürdüm. Apple kulaklığın değişimini yaptı fakat bana teslim ettiğim kulaklıktan daha farklı bir kulaklık verdiler. Eski cihazımın yanlarındaki bilgilendirme yazıları siyahken yeni aldığım kulaklıkta yazılar beyazdı (Yazıların fotoğraflarını ekte paylaşacağım). Daha sonra kulaklığı şarj edip kulağıma taktım teslim ettiğim kulaklıktan 2 kat daha fazla ses veriyordu. Sadece baslar falan değil genel olarak kulaklığın sesi en az 2-3 kat daha fazla çıkıyordu anlayamadığım şekilde.

Okuldan bir arkadaşım benim kulaklığın sesini duyunca kendi JBL kulaklıgını Media Markt'a iade etti o da gidip Beats Studio Wireless aldı fakat ona benim ilk iade ettiğim gibi siyah yazılı bir kulaklık geldi. Birlikte Media Markt'a gittik oradaki arkadaşlar da çözemediler ne olduğunu teşhirden bir kulaklık getirdiler test ettik diğer ikisi aynıydı benimki çok fazla ses veriyordu. Arkadaş sorununu çözemedi o kulaklıkla yetinmek zorunda kaldı. Aylar geçti kulaklığıma aşıktım mükemmel ötesi şekilde ses veriyordu hiçbir kulaklıkla kıyaslanmayacak şekilde yüksek bir sesi vardı. Sonra bir ara derileri aşınmaya başladı ve kafa ayarı bölümü gevşedi sürekli açılıyordu ben de korkarak gittim Apple teknik servise götürdüm.

Bir hafta falan geçti kulaklığın değişimini yaptılar gittim teslim aldım siyah yazılı bir kulaklık geldi ve ses kalitesi eskisine göre inanılmaz kötüydü. Ses kalitesi düşük diye şikayette bulunup bu tüm yazdıklarımı Apple Care'de onlarca arkadaşa anlattım. 2-3 aydır bekliyorum önce haklısınız ses kalitesi düşük deyip değişim yaptılar yeni bir kulaklık gönderdiler. Gittim onu da teslim aldım gönderdikleri kulaklık eskisiyle aynı yine siyah yazılı ve ses kalitesi düşük olan kulaklıklardandı. Yine ses kalitesi problemi var diye servise verdim bu sefer garip şekilde aynı kulaklık olmasına rağmen sorun görmediler ve değişim yapmadılar. 3 aydır bekliyorum elde var sıfır.

İnternette bir sürü araştırma yaptım yazılarla ilgili tek olay beyaz yazılı kulaklıkların eski üretim olması, eski üretim Beats Studio Wireless Matte Black kulaklıkların kutuları siyah, iç yazıları beyaz. Yeni üretimlerin kutuları beyaz iç yazılar siyah. Bir de eski üretimle yeni üretim arasında kutu içeriği farkı da var eskilerden şarj adaptörü falan da çıkıyor yenilerden çıkmıyor bu da bir ayrıntı. Tüm bildiklerimi paylaştım arkadaşlar tek aklıma gelen mantıklı şey kulaklıkların yazılımında ses kısıtlaması olduğu. Çünkü hiçbir yerde eski-yeni Beatslerle ilgili bir karşılaştırma videosu veya bir yazı görmedim. Fiziksel olarak fark ettiğim tek şey yazı rengi. Uçurum bir fark olmasa gerçekten aylarca bu kadar uğraşmam, bir sürü kıdemli teknik danışmanla görüştüm bir sürü Apple çalışanına hikayeyi tekrar tekrar anlattım.

Çok büyük bir fark var ve üretim yılıyla ilgili bir sıkıntı olsaydı kimse yenileri almazdı veya olay olurdu diye düşünüyorum. Eğer bu sıkıntı yazılımsal ise kendim düzeltebilir miyim veya bunu yapabilecek bir arkadaş var mı? Apple artık yardımcı olmuyor yazılımla ilgili kısıtlama olabileceğini de ilettim hiçbir şey yapmadılar açıklama da yapılmadı bana kısıtlama var veya yok diye. Bu gerçekten çok büyük bir sorun ve kimse farkında değil. Yardımcı olabilecek birileri olursa gerçekten minnettar olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

36.jpg
39.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni üretimlerin bazıları genellikle malzemeden tasarruf için daha kötü üretilirler.
Ne yazık ki en iyi markalar bile bu kalite faktörlerine önem vermiyor. Kullanıcılar ise marka düşüncesi ile hareket ettiklerinden, yeni üretimlerdeki kalite düşüklüğünün farkına varamayabiliyorlar.
Kutu içeriğinin ve bazı malzemelerin değişik olması bunun göstergesidir.
Eski kulaklık olmaksızın yapılabilecek bir şey yoktur.
En azından faturanın elde olması ve ilk alınmış ürünün serii numarası bulunuyorsa, bir hak talep edilebilir.

Yeni üretimlerin bazıları genellikle malzemeden tasarruf için daha kötü üretilirler.
Ne yazık ki en iyi markalar bile bu kalite faktörlerine önem vermiyor. Kullanıcılar ise marka düşüncesi ile hareket ettiklerinden, yeni üretimlerdeki kalite düşüklüğünün farkına varamayabiliyorlar.
Kutu içeriğinin ve bazı malzemelerin değişik olması bunun göstergesidir.
Eski kulaklık olmaksızın yapılabilecek bir şey yoktur.
En azından faturanın elde olması ve ilk alınmış ürünün serii numarası bulunuyorsa, bir hak talep edilebilir.
İlk ürünün seri numarası elimde yok. Bir çok Apple teknik danışman ile görüştüm onlar da konunun onları aştığını söyleyip kıdemli teknik danışmanlara aktardılar. Eski üretim bir kulaklık bulamayacaklarını söylüyorlar. Eski kulaklığımı geri istedim onun da çoktan geri dönüşüme gönderildiğini geri getirilemeyeceğini belirttiler. Ben 2-3 katlık bir ses farkının fark edilememesinin imkansız olduğunu düşünüyorum. Bu kadar fark edecek şekilde kaliteyi düşürmezler bahsettiğim fark çok büyük bir fark ses yüksekliği anlamında 2-3 katlık bir desibel farkı var. Bence eski kulaklığım en son performansta çalışıyordu (bazen basslar o kadar çok vuruyordu ki dengesiz geliyordu soldan veya sağdan daha fazla gibi) şu ankinin ses kalitesi normal bir kulaklık gibi bir sıkıntı yok ama Beats gibi de değil açıkçası 1700 TL yi hak eden bir kalite değil resmen Apple EarPods'la aynı ses yüksekliği ve bu aşırı az geliyor bana. Aylarca çok yüksek seste müzik dinlediğim için şimdi ses düşük olunca sinek vızıltısı gibi geliyor bassları hissedemiyorum eskiden deli gibi titrerdi kafamda kulaklık, masaya koydugumda masayı titretirdi ama şimdi ufacık bir titreşim bile yok. Ben bu kısıtlamaların işitme kaybını önlemek adına konulduğunu düşünüyorum çünkü dubstep tarzı sesi aşırı yükselen şarkıları son seviyeye getirerek dinlemek gerçekten rahatsız ediyordu. Normal şarkılardaysa aşırı zevkli bir deneyim yaşatıyordu. Eğer eski haline getirebilme gibi bir olay mümkünse ve bunla ilgili bir bilginiz varsa çok yardımcı olursunuz gerçekten. Her türlü yöntemi denemeye hazırım. Şimdiden teşekkür ederim..

Kulaklıkların kalitesi, ses yüksekliği ile ilgili değildir.
Sesin seviyesi, her durumda elektronik ekipmanlar vasıtasıyla ayarlanabilmektedir. Buradaki tek kalite unsuru, doğrusal bir duyum olmalıdır.
Aşırı yüksek ses çıkışı, kulaklarda kalıcı hasar yaptığından dolayı, bu unsur firmalarca dikkate alınmaktadır.
Ama sen, ''BEN İLLA YÜKSEK SES İSTİYORUM'' diyorsan, kulaklığın içerisindeki ses yükseltecinin kazancı artırılır, iş biter.

Kulaklıkların kalitesi, ses yüksekliği ile ilgili değildir.
Sesin seviyesi, her durumda elektronik ekipmanlar vasıtasıyla ayarlanabilmektedir. Buradaki tek kalite unsuru, doğrusal bir duyum olmalıdır.
Aşırı yüksek ses çıkışı, kulaklarda kalıcı hasar yaptığından dolayı, bu unsur firmalarca dikkate alınmaktadır.
Ama sen, ''BEN İLLA YÜKSEK SES İSTİYORUM'' diyorsan, kulaklığın içerisindeki ses yükseltecinin kazancı artırılır, iş biter.
Peki ben bunu kullanıcı olarak kendim yapabilir miyim? Veya ben yapamazsam kim yapar? Eğer mümkünse yapmak veya yaptırmak yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim ilginiz için konuya tek yazan sizsiniz minnettarım gerçekten..

Elektronik bilgisi yeterli seviyede olan her kişi yapabilir.
Tek kural ÖLÇÜM TEKNİĞİ'dir.
Ancak kulaklıktaki elektronik donanımlar, bazı ayarlara izin vermiyorsa, yeni bir devre yapılması gereklidir. Bunu da ancak tasarım tekniğini iyi bilen elektronikçiler yapabilir.

Elektronik bilgisi yeterli seviyede olan her kişi yapabilir.
Tek kural ÖLÇÜM TEKNİĞİ'dir.
Ancak kulaklıktaki elektronik donanımlar, bazı ayarlara izin vermiyorsa, yeni bir devre yapılması gereklidir. Bunu da ancak tasarım tekniğini iyi bilen elektronikçiler yapabilir.
Bu işi yapabilecek birini nereden bulabilirim?

Bulunduğun şehirden :D
Tamam da kime gidip abi şunun sesini yükseltin diyeceğim :D Bunla ilgilenen insanlar kimler yani? Nerede bulabilirim bu işi halledebilecek birini? Ne dükkanına girmem lazım :D ? Ayrıca herhangi bir riski var mı onu da merak ettim. Bu arada İzmir'de yaşıyorum ama 1 hafta sonra İstanbula taşınacağım.

Bu iş her yerde yapılmaz.
İşin riskleri çok büyüktür. teknikten anlamayan birileri o ürünü tamamen kullanılamaz hale bile getirebilir.
İlk başvuracağın firma, o ürünün tam yetkili teknik servisliğidir.
Firma biz bu işi yapamayız derlerse, tek çaren vardır.
O da MODİFİYE işleri ile uğraşan elektronikçilerdir.
İzmirde benim bir arkadaşım var. Ben bu arkadaşa ses sistemi modifiyesi yapmıştım. Gidip görmeni önerebilirdim ama o şu aralar yazlıktadır. Yaz sonunda gelecektir.
Ankarada olsaydın bizzat ilgilenebilirdim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı